ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 mai 2018

 

Impact în Gorj [17/05/2018]

 
Elevi de peste Prut în vizită în comuna Cîlnic
     
Elevi de peste Prut în vizită în comuna Cîlnic

Comuna Cîlnic a fost gazda unui eveniment important săptămâna trecută. În cadrul proiectului ,,Istoria de azi, istoria de mâine, la an centenar”, un grup de elevi din Republica Moldova a dorit să viziteze comuna gorjeană. Prezenţa elevilor din Republica Moldova a fost o bucurie pentru edilul comunei, care a povestit despre orele petrecute în compania acestora. Elevii de peste Prut au avut parte şi de o mică surpriză din partea elevilor Şcolii Gimnaziale Cîlnic. „Am avut marea bucurie şi onoare de a avea în mijlocul nostru o delegaţie de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic «Mitropolit Nestor Vornicescu» din comuna Lozova, raionul Straseni, Republica Moldova. Delegaţia a fost condusă de doamna director Maria Ursachi şi a vizitat Şcoala Gimnazială Cîlnic, Primăria comunei Cîlnic, Centrul Local de Informare Turistică Cîlnic şi Căminul Cultural Cîlnic, unde au prezentat, alături de elevii Şcolii Gimnaziale Cîlnic, un minunat program artistic, ce a reuşit să ne umple inimile de bucurie şi emoţie”, a spus Dumitru Vulpe, primarul comunei. Edilul a explicat importanţa zilei în care a primit vizita românilor de peste Prut. „Ne bucură nespus de mult că fraţii noştri de peste Prut s-au aflat în mijlocul nostru în aceste zile ce au o însemnătate istorică deosebită pentru noi, românii. La 9 mai 1877 a fost declarată independenţa României ca urmare a declanşării Războiului de Independenţă al României, parte a Războiului ruso-turc din anii 1877-1878. Tot pe 9 mai se sărbătoreşte şi Ziua Europei şi, de asemenea, sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în anul 1945. Pe 10 mai se sărbătoreşte începutul domniei lui Carol I şi încoronarea primului rege al României în anul 1866. Timp de 81 de ani, din anul 1866 şi până în anul 1947, 10 mai a fost Ziua Naţională a României”, a mai spus edilul, Dumitru Vulpe. Articolul Elevi de peste Prut în (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY