ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 mai 2018

 

Jurnalmm [17/05/2018]

 
„Uniţi pentru Marea Unire” – 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti
     
„Uniţi pentru Marea Unire” – 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti

Evenimentul „Uniţi pentru Marea Unire” – 1228 de tineri maramureşeni la Băseşti, care va avea loc sâmbătă, 19 mai, de la ora 11.00, în curtea Casei Memoriale ”Gheorghe Pop de Băsești”, este organizat de Gazeta de Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, comuna Băsești, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”. Primăriile din județ au fost invitate să se alăture acestui demers și să asigure participarea unei delegații de tineri, alături de preoți, profesori, primari sau reprezentanți ai administrației locale. Au răspuns invitației mai mult de jumătate dintre primăriile din Maramureș: Giulești, Groși, Seini, Petrova, Tăuții Măgherăuș, Baia Sprie, Vadu Izei, Valea Chioarului, Oncești, Bicaz, Groșii Țibleșului, Șieu, Bocicoiu Mare, Remetea Chioarului, Borșa, Ulmeni, Săcălășeni, Cavnic, Vișeu de Sus, Fărcașa, Cernești, Dumbrăvița, Gârdani, Asuaju de Sus, Cupșeni, Târgu Lăpuș, Șișești, Moisei. Evenimentul va debuta cu intonarea imnului național de către corul Seminarului Teologic Ortodox ”Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, urmat de un Te Deum săvârșit de un sobor de preoți, în frunte cu PS Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. După alocuțiunile organizatorilor și invitaților va debuta partea culturală, prin prelegerea susținută de academician prof. dr. ing. Emil Burzo, președintele Filialei Cluj a Academiei Române. În partea a doua a programului este prevăzut un moment artistic care va fi susținut de Ansamblul Național Folcloric ”Transilvania”, dar și de ansamblurile prezente la eveniment. Biroul de presă al Consiliului Județean (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY