ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 mai 2018

 

Ziarul Clujean [17/05/2018]

 
Interdicția de construire în Florești a fost ridicată! Noi proiecte imobiliare vor aglomera și mai mult localitatea
     
Interdicția de construire în Florești a fost ridicată! Noi proiecte imobiliare vor aglomera și mai mult localitatea

Sursa foto: clujmanifest.ro Primarul de Florești, Horia Șulea a câștigat în instanță ”războiul” cu Inspectoratul regional de stat în construcții Nord-Vest care blocase în luna martie a acestui an activitatea urbanistică a localității. Instanța a anulat decizia Inspectoratului de stat în construcții și, deși în continuare Floreștiul nu are un Plan Urbanistic General (PUG), Primăria poate să elibereze din nou autorizații de construire. Inspectoratul regional de stat în construcții Nord-Vest anulase în urmă cu două luni dreptul Primăriei Florești de a mai elibera autorizații de construire direct, fără PUG aprobat de Consiliul Local, pentru că nu există reglementări urbanistice la care să se raporteze. La momentul cu pricina primarul Horia Șulea declarase că noul PUG este aproape terminat, dar mai trebuiau aduse niște adnotări privind intrarea unor terenuri în intravilan, lucru pe care l-au cerut unii dintre cetățeni. Totodată primarul de Florești spunea că întârzierea finalizării noului PUG întârzia și din cauza faptului că acesta ar urma să fie supus dezbaterii publice, pentru că locuitorii comunei ar putea veni cu multe idei valoroase. Joi, într-o postare pe Facebook, primarul Șulea anunță că instanţa a deblocat eliberarea de documente urbanistice din comuna Floreşti. Edilul susţine că judecătorii au decis suspendarea procesului verbal al Inspectoratului Regional de Stat în Construcţii Nord-Vest, la solicitarea Primăriei pe care o conduce. Reamintim că planul urbanistic general al comunei Florești a fost întocmit în anul 2005, cu o valabilitate de zece ani, dar în 2015, Consiliul Local a hotărât prelungirea acestuia cu încă doi ani. Ulterior, în 2017, PUG-ul a fost prelungit cu încă un an. Post-ul Interdicția de construire în Florești a fost ridicată! Noi proiecte imobiliare vor aglomera și mai mult localitatea apare prima dată în (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY