ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 mai 2018

 

Dobrogea News [17/05/2018]

 
Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani. România 1918 – 2018, sărbătorim împreună.
     
Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani. România 1918 – 2018, sărbătorim împreună.

Proiect finanțat din bugetul local urmează a se desfășura pe întreg parcuesul anului 2018 prin rememorarea acelor pesonalități locale care s-au remarcat prin fapte eroice într-un secol de românism. „Deoarece suntem în anul Centenarului României, Ziua Eroilor în Comuna Luncavița, pe care o sărbătorim cu ocazia Înălțării Domnului, joi, 17 mai 2018, avem organizată cu o încărcătură suplimentară, ținând cont de importanța acțiunilor pe care fiecare autoritate locală trebuie să o acorde acestui mare eveniment național, când sărbătorim împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918. Pe lângă manifestările care au loc anual la monumentele eroilor din Rachelu și Luncavița, am pregătit  acțiunea „Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani”, pe care o dedicăm Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri, conform Legii nr.91/2018, intrată în vigoare, din păcate prea târziu, abia pe 20 aprilie 2018. Acest proiect, „Eroii Comunei Luncavița în 100 de ani” a fost depus încă din anul 2016, mai exact pe 5 octombrie, când am trimis cererea de finanțare conform solicitării nr.57/FDS/30.09.2016 a Cancelariei Primului Ministru și care a mai fost completat atât în 2017, cât și în anul curent, dar care nu a primit alocare de fonduri. Etapele evenimentului:*invitații principali: Ion DOLGANIUC, primarul satului Colibași din Raionul Cahul, Republica Moldova; Mihail KUVANJI, primarul satului Orlovka (Cartal), din Raionul Reni, Ucraina; Plutonierul adjutant, membru INVICTUS, Mihai SBUGHEA, Maistrul militar clasa a II-a Nicolae CHITARU, fii ai comunei care au luptat în Afganistan; Lectorul universitar Daniel CITIRIGĂ, prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, deputații Vasile GUDU și George ȘIȘCU; * manifestarea de la monumentul eroilor din Rachelu la care participă și invitații (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY