ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 mai 2018

 

Gorj Exclusiv [17/05/2018]

 
Ziua Eroilor – Ceremonii militare în toată ţara
     
Ziua Eroilor – Ceremonii militare în toată ţara

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în toate marile garnizoane din ţară, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor. MApN anunţă că în Bucureşti aceste manifestări în care este cinstită memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară se vor desfăşura joi, în mai multe zone. În acest an, Ziua Eroilor coincide cu sărbătorirea a 95 de ani de la amenajarea, în Parcul „Carol I”, a Mormântului Ostaşului Necunoscut – simbol al sacrificiului şi dăruirii pentru făurirea României Mari, moment aniversar, de asemenea, marcat în acest cadru solemn, precizează MApN. Manifestări de amploare dedicate Zilei Eroilor vor avea loc şi la Buzău, la cel mai mare cimitir al Eroilor Joi, între orele 08,00 şi 16,00, în faţa sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, va fi organizată o expoziţie de armament şi tehnică militară, de la ora 12,00, va avea loc ceremonia militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor, iar de la ora 13,00 va fi organizată o defilare militară pe traseul Cimitirul Eroilor – Bulevardul Calea Eroilor – sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Astfel, peste 850 de militari români şi străini – din Austria, Bulgaria, Germania, Italia şi Republica Moldova – vor defila pe nou inaugurată Calea Eroilor din municipiul Buzău. De asemenea, depuneri de coroane şi jerbe de flori vor avea loc, cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, la cimitirele şi monumentele/operele comemorative dedicate ostaşilor români din Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Omagiu pentru eroii patriei În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12,00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei, precizează MApN. Peste 330.000 de militari români (...)

[cititi articolul complet în Gorj Exclusiv]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Gorj Exclusiv :
 
 
[Toate articolele din: Gorj Exclusiv +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY