ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 mai 2018

 

Ziarul Clujean [17/05/2018]

 
Peste 1.600 de elemente de muniție au fost detonate la Cluj
     
Peste 1.600 de elemente de muniție au fost detonate la Cluj

Sursa foto: ISU Cluj Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a executat cu succes distrugerea muniției rămasă neexplodată și asanată de pe teritoriul județului Cluj în ultimele șase luni. ”În cadrul acestei activități au fost distruse 22 de grenade de mână, 1521 muniții de infanterie, 58 muniții de artilerie și 30 de elemente de muniție. Desfășurarea în condiții de siguranță a lucrărilor de distrugere în poligon a fost asigurată prin sprijinul Diviziei 4 Infanterie <<Gemina>>. De asemenea, convoiul de transport al muniției către poligon a fost însoțit de către un echipaj al poliției rutiere din cadrul IPJ Cluj, iar paza perimetrului poligonului, în vederea restricționării accesului persoanelor neautorizate, a fost asigurată de către personalul al Inspectoratului Județean de Jandarmi <<Alexandru Vaida Voievod>>”, se arată într-un comunicat remis de ISU Cluj. Având în vedere că aceste muniții, rămase din timpul conflagrațiilor mondiale, reprezintă încă un pericol pentru cei care le găsesc, ISU Cluj recomandă câteva măsuri ce trebuie respectate pentru evitarea accidentelor în cazul descoperirii de muniții neexplodate: — cetățenii să anunțe, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, descoperirea munițiilor rămase neexplodate și să nu miște muniția descoperită; — să nu se încerce dezmembrarea elementelor de muniție sau să fie predate în vederea valorificării deșeurilor metalice; — să nu se folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive; — să nu fie lovite, tăiate sau demontate elementele de muniție neexplodată; — să nu se aprindă focul în apropierea elementelor de muniție descoperite. Post-ul Peste 1.600 de elemente de muniție au fost detonate la Cluj apare prima dată în Ziarul (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY