ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 mai 2018

 

Jurnalmm [17/05/2018]

 
Important: Ce trebuie să afli despre carnea de porc, cafea şi brânză
     
Important: Ce trebuie să afli despre carnea de porc, cafea şi brânză

Brânza a ajuns anul trecut în topul produselor alimentare care au destabilizat cel mai mult balanţa comercială cu produse alimentare. În anul în care deficitul comercial în acest domeniu a atins un nou record, am consumat mai multă brânză de peste graniţe decât citrice sau banane. Brânza și cașul au dobândit, anul trecut, un statut similar cu cel al produselor alimentare care nu se pot produce la nivel local, cum ar fi bananele sau citricele, și au urcat în topul alimentelor care au destabilizat cel mai mult balanța comercială cu produse alimentare, se arată într-o analiză realizată de Institutul Național de Statistică la cererea ECONOMICA.NET. Astfel, potrivit INS, deficitul balanței comerciale cu brânză și caș a urcat la peste 172,8 milioane de euro, față de 141,7 milioane de euro cu un an în urmă (plus 21%), urmare a majorării importurilor cu 21,8%, într-o proporție similară cu creșterea exporturilor (plus 21,7%), brânza și cașul au ajuns pe poziția a treia în topul produselor alimentare în funcție de deficitul comercial, devansând produsele de brutărie, citricele și ciocolata. Pe primele două poziții au rămas, însă, ca și în 2016, carnea de porc și cafeaua, cu deficite de 430,7 milioane de euro și respectiv 202,2 milioane de euro. În 2016, însă, diferența dintre importuri și exporturi a fost însă mai mică, de 308,2 milioane de euro în cazul cărnii de porc și de 195,9 milioane de euro în cazul cafelei. Aceasta din cauză că au crescut importurile cu 36,2% la carnea de porc, de la 357,7 milioane de euro la 487,4 milioane de euro și cu 4,2% la cafea, de la 205,6 milioane de euro la 214,4 milioane de euro, în timp ce exporturile s-au majorat la carnea de porc cu numai 14%, până la 56,7 milioane de euro, iar la cafea cu 24%, până la 12,1 milioane de euro. Urmează ciocolata și produsele care conțin cacao, cu un deficit comercial în (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY