ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 mai 2018

 

Impact în Gorj [16/05/2018]

 
Grevă la Transloc: autobuzele și troleibuzele, trase pe dreapta timp de două ore
     
Grevă la Transloc: autobuzele și troleibuzele, trase pe dreapta timp de două ore

Mijloacele de transport în comun din municipiul Târgu Jiu nu vor circula, în această dimineață, timp de două ore, între 7,00 și 9,00. Conducătorii auto protestează în acest fel față de refuzul conducerii de a le majora salariile. „Avem cinci motive pe care le-am expus printr-o adresă și Inspectoratului Teritorial de Muncă de la care mă așteptam să trimită un reprezentant pentru mediere, dar nu a venit nimeni. Este o creștere de bun simț pe care nu o regăsim în trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, pentru că drepturile noastre salariale s-au redus cam cu 300-400 de lei/salariat/an. Cerem o creștere salarială minimă de 50 de bani/oră/salariat. Este un calcul simplu, pentru că fiecare salariat lucrează în medie 170 de ore pe lună. Haideți să ne uităm la un șofer de ambulanță care are un salariu de 7.700 lei, iar noi avem 2.200 – 2.300 de lei. Un șofer de la RATB are 4.500 de lei. După că ne chinuie cu aceste mașini vechi care ar fi trebuit casate de ani de zile îmi dau și salariul de mizerie. Mă scol la 3 dimineața ca să ce? Pentru 2.200 de lei? Avem sporuri pentru activitățile pe care le prestăm. Cu tot cu orele de sâmbătă și duminică, salariul net al unui șofer este de 2.500 de lei. Dacă nu lucrezi sâmbăta și duminica, salariul este de 2.200 de lei. Haideți să vedem ce salarii au funcționarii din primărie“, a spus liderul de sindicat Vasile Brânzan. Ultima creștere a salariilor personalului Transloc a avut loc în urmă cu șase luni. „Nu mai avem cu ce circula“ Vasile Brânzan spune că a propus conducerii societății o cale amiabilă de a rezolva conflictul: „Am anunțat conducerea că în momentul în care aprobați această majorare salarială infimă în septembrie, când expiră Contract Colectiv de Muncă nu o să vă cerem nimic. Îl prelungim prin act adițional până la anul în martie. În ianuarie o să declanșăm negocierile și în martie (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY