ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 mai 2018

 

Jurnalmm [16/05/2018]

 
Acostamentul DN1 C, afectat de alunecarea de teren în Pasul Mesteacăn a fost refăcut
     
Acostamentul DN1 C, afectat de alunecarea de teren în Pasul Mesteacăn a fost refăcut

Pe drumul național 1C, în Pasul Mesteacăn, la km 109+540, s-a produs, datorită fenomenelor meteorologice periculoase, de la mijlocul lunii martie, o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabilă și acostament), pe o lățime de 2,5 -3 metri, dar și a taluzului de rambleu. O comisie constituită prin  ordin de prefect s-a deplasat la fața locului și a întocmit un proces verbal de calamitate prin care în prima fază s-a dispus instituirea unei semnalizări rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă. Subprefectul Alexandru Cosma a spus: ”În regim de urgență a fost întocmit un studiu de către un expert atestat și a fost întocmită documentația tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru asigurarea circulației rutiere. Valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru reabilitarea drumului național afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fără TVA. Față de alunecarea din luna martie nu au apărut în zonă, noi alunecări de teren. La sfârșitul săptămânii trecute a fost refăcut acostamentului drumului național. După turnarea statului de uzură, vor fi ridicate restricțiile de circulație”. Lucrările și întreținerea tronsonului de drum național afectat de alunecarea de teren sunt realizate de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Proiectul de punere în siguranță a drumului național în scopul asigurării circulației rutiere a fost finalizat. Lucrările sunt preconizate să se finalizeze în perioada iunie-iulie.  

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY