ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI24 mai 2018

 

Gorj Exclusiv [16/05/2018]

 
Cum a fost interzis Cristian Țopescu de Elena Ceaușescu. Timp de șapte ani a stat departe de televiziune
     
Cum a fost interzis Cristian Țopescu de Elena Ceaușescu. Timp de șapte ani a stat departe de televiziune

Marele comentator sportiv Cristian Țopescu a încetat din viață marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. Cristian Țopescu a avut o carieră de invidiat în televiziune, fiind unul dintre cei mai iubiți comentatori și prezentatori de la noi din țară. În vremea comunismului, Cristian Țopescu a avut de pătimit din cauza Elenei Ceaușescu. Acesta a fost interzis în anul 1983. După un meci dintre Suedia și România, Cristian Țopescu i-a sfătuit pe fotbaliștii noștri să plece din țară. Afirmația i-a atras o suspendare de șapte ani de la microfonul Televiziunii Române, la dorința expresă a Elenei Ceaușescu. “În perioada aceea, se discuta în cercurile fotbalistice românești despre posibilitatea unor jucători români care aveau oferte de la echipe importante din străinătate să li se permită să joace peste hotare. Într-o pauză, când Ilie Balaci era accidentat și primea îngrijiri, am spus că el, Silviu Lung, Ștefănescu, Boloni, Cămătaru au oferte de la echipe importante la vremea aceea, precum Benfica, Fiorentina și că ar fi în folosul lor, al cluburilor lor, al fotbalului românesc în general, să li se permită să ne reprezinte în aceste echipe importante ale Europei“, spunea Cristian Țopescu pentru dolcesport.ro “Vorbele mele au fost interpretate de primul ministru, să-i fie țărână ușoară!, Constantin Dăscălescu. El a pus mâna pe telefon, a sunat-o pe tovarășa de la Cabinetul 2, cum i se spunea Elenei Ceaușescu, și i-a zis: “Țopescu a îndemnat tinerii din România să plece din țară”. Am aflat mai târziu asta de la șeful lui de cabinet, care mi-a fost coleg în Parlament până de curând (n.r. este vorba despre Șerban Mihăilescu). Firește că eu nu mă referisem la tinerii din România, nu mă referisem la toți sportivii sau la toți fotbaliștii din România, ci numai la câțiva care jucaseră multe meciuri în națională și meritau o asemenea recompensă. Urmarea? Am fost scos (...)

[cititi articolul complet în Gorj Exclusiv]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Gorj Exclusiv :
 
 
[Toate articolele din: Gorj Exclusiv +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY