ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI27 aprilie 2018

 

Gorj Exclusiv [16/04/2018]

 
Minerii au protestat la Cariera Roșiuța ! Care sunt nemulțumirile lor ? Nu e vorba de salarii…
     
Minerii au protestat la Cariera Roșiuța ! Care sunt nemulțumirile lor ? Nu e vorba de salarii…

A fost protest spontan la Cariera Roșiuța, ieri dimineață. Minerii iau în calcul organizarea unui nou marș al disperării spre București, pentru a picheta sediile ONG-urilor de mediu. Nemulțumirile nu au legătură, de această dată, cu lefurile ci cu spaima că unitatea ar putea fi închisă iar oamenii și-ar putea pierde locurile de muncă. Peste 400 de ortaci au rămas în sala de apel, aşteptându-l pe expertul desemnat de Tribunalul Bucureşti în procesul pe care Bankwatch l-a intentat Complexului Energetic Oltenia. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 13 februarie, să se efectueze expertiză la Cariera Roşiuţa privind impactul asupra mediului. „Salariații au refuzat să intre la lucru, au aflat de expertiza emisă de Tribunalul București în care la plângerea lui Bankwatch să suspende licența de exploatare la cariera Roșiuța având în vedere asupra mediului. Dar nu există zone protejate așa cum spun dumnealor în plângere. Am discutat cu salariații și au reluat serviciul. Bucureștiul a trimis un expert să vadă dacă ceea ce susțin cei de la Bankwatch este adevărat, dar se pare că nu este adevărat. Salariații au protestat pentru că s-au temut că-și vor pierde locurile de muncă și pentru că avut informații că vor veni cei de la Bankwatch la carieră, dar nu au venit, au venit doar experții. Locurile care sunt protejate sunt la distanțe mari de cariera Roșiuța, la 21 de kilometri”, a comentat Roșca. Nelu Roșca ne-a spus că minerii sunt deciși să pornească din nou, pe jos, către București pentru a-și apăra locurile de muncă. Iau în calcul organizarea unui nou „marș al disperării”, precum cel din aprilie 2016. Liderul de la Cariera Roșiuța crede că interese obscure coordonează acțiunile ONG-urilor de mediu. „O informare cu privire la suspendarea activității de exploatare ar duce la îngrijorarea salariaților. Oamenii sunt dispuși să plece într-un (...)

[cititi articolul complet în Gorj Exclusiv]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Gorj Exclusiv :
 
 
[Toate articolele din: Gorj Exclusiv +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY