ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 aprilie 2018

 

Radio Crazy [16/04/2018]

 
Pentru prima dată în istorie, o FEMEIE pe o BANCNOTĂ românească! Iată ce campanie a pus la cale Janina Nectara!
     
Pentru prima dată în istorie, o FEMEIE pe o BANCNOTĂ românească! Iată ce campanie a pus la cale Janina Nectara!

De ce nu sunt femei pe bancnotele românești? Este întrebarea pe care o ridică Janina Nectara, jurnalist de modă, într-o petiție online adresată Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Janina Nectara a fondat o comunitate online, Femei pe Bancnote, care își propune să strângă cât mai multe semnături, pentru susținerea celui mai puternic mesaj al deceniului – acela că o femeie merită să ajungă pe o bancnotă! “Banul -obiectul cel mai uzitat în viața de toate zilele- trimite un puternic mesaj subliminal, indicând pe cine prețuim, pe cine valorăm noi ca tară, națiune, societate și individ. Banca Națională a României emite banii pentru cetățenii acestei țări. Bancnotete aparțin românilor! Sunt făcute pentru români! Desigur, dacă banii aparțin românilor, ar trebui să îi și reprezinte. Regretabil, reprezintă doar jumătate dintre români! Bărbatii!… Bărbati cu merite istorice incontestabile! Bărbati indiscutabil valoroși! Insă negăsind nicio femeie pe bancnotele românești, survine o întrebarea firească: Noi, femeile, cât valorăm?” Jurnalista subliniază faptul că țara noastră este un izvor de personalitati feminine remarcabile, cu recorduri mondiale sau distincții excepționale, care nu doar ca au făcut istorie în țara, dar au marcat și istoria internațională. Pe http://www.FemeiPeBancnote.ro au fost propuse 100 de femei marcante ale culturii și științei românești, care pot fi votate spre a fi propuse BNR-ului, pentru a ilustra o bancnotă. “Știați că, în nenumărate domenii, ROMANCELE au fost PRIMELE atat in EUROPA, cat si in LUME? Prima femeie inginer din lume este româncă, prima femeie din lume arhitect-inspector general-tot româncă. Prima femeie din lume, detinatoare a titlului de doctor în medicină, vine tot din România, la fel și prima femeie aleasă membru în Academia Regală de Limbă și Literatură a Belgiei. A sosit momentul (...)

[cititi articolul complet în Radio Crazy]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Radio Crazy :
 
 
[Toate articolele din: Radio Crazy +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY