ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 aprilie 2018

 

Jurnalmm [16/04/2018]

 
ADVERTORIAL: Senatorul Talpoș Iustin vrea alegerea primarilor din două tururi de scrutin!
     
ADVERTORIAL: Senatorul Talpoș Iustin vrea alegerea primarilor din două tururi de scrutin!

În luna mai 2015 Parlamentul  României a adoptat cu 278 de voturi, proiectul de lege privind alegerile locale, stabilind alegerea președinților Consiliilor Județene prin vot secret al consilierilor județeni cu majoritate simplă și a primarilor într-un singur tur. Măsura s-a dovedit a fi una proastă deoarece la alegerile din ultimii ani s-a evidențiat lipsa legitimității celor aleși. Sondajele din ultimele luni sunt o dovadă a acestui aspect, nivelul de încredere al românilor în partidele politice este de 12% și doar de 11% în cazul parlamentarilor. Contactat de jurnalmm.ro, senatorul de Maramureș, Talpoș Iustin a declarat că  acest fapt este datorat atât măsurilor adoptate de executiv, dar și din cauza unei proaste reprezentări a cetățenilor în Parlamentul României. “Clasa politică este sancționată la vot, drept dovadă numărul mic al românilor care se prezintă la urne. Dau ca exemplu ultimele alegeri parlamentare din România și Ungaria. În cazul vecinilor noștri, prezența la vot a fost de 68%, în timp ce la noi, nici măcar 40% dintre români nu au votat, motivându-și absența prin slaba ofertă electorală, sau prin faptul că au fost dezamăgiți în mod repetat de către aleșii lor. Putem observa un cerc vicios. Un număr mic de oameni se prezintă la urne, apare problema legitimității celor aleși, care, deși au fost votați de către un mic procent al populației, prin faptul că prezența la vot a fost scăzută, obțin majorități. Nefiind reprezentativi, măsurile adoptate de aceștia, nu sunt în interesul întregii populații și de aici apare neîncrederea în clasa politică și nepăsarea cetățenilor. Drept urmare, oameni slabi pregătiți intră în administrația publică și pe listele partidelor”, spune senatorul Iustin Talpoș. În aceste condiții, Partidul Mişcarea Populară va demara o campanie naţională de strângere a unui milion de semnături pentru (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY