ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 martie 2018

 

Vestea [14/03/2018]

 
Poliţistul local a folosit ILEGAL spray-ul iritant. Poliţiştii naţionali, complici!
     
Poliţistul local a folosit ILEGAL spray-ul iritant. Poliţiştii naţionali, complici!

Dacă pentru imobilizarea (cu încătuşare) a cetăţeanului care a bâlbâit legitimarea cei 3 poliţişti (2 – naţionali şi 1 – local) pot invoca acoperirea legală (vezi AICI articolul iniţial – Viralul momentului! VIDEO controversat cu un cetăţean încătuşat cu zel pentru un refuz iniţial de legitimare!), pentru folosirea spray-ului iritant-lacrimogen respectiva patrulă mixtă este total în afara legii. Un filmuleţ care a circulat pe facebook (şi pe care, din păcate, nu îl mai găsim), de pe care au fost realizate şi print-screenurile care ilustrează acest articol arată clar cum poliţistul local s-a situat complet în afara legii. Mai întâi, poliţistul local face trimitere la contravenţia pe care cetăţeanul ar fi comis-o (traversarea străzii prin loc nepermis) în condiţiile în care POLIŢIA LOCALĂ nu are atribuţii în domeniul aplicării legislaţiei rutiere, cu excepţia parcărilor nelegale pe domeniul public. Mai grav este momentul în care poliţistul local (tot el) foloseşte spray-ul lacrimogen. Din filmarea respectivă dar şi din declaraţiile martorilor reiese că acel cetăţean nu a încercat să-i lovească pe poliţişti, să pună mâna pe ei ci doar a vrut să scape. Acţiunea lui de „evadare” nu a fost una prin care să pună mâna în gât poliţiştilor, să-i agreseze în sensul stabilit de lege pentru ultrajul fizic. Dincolo de faptul că poliţistul local s-a comportat ca un fel de şef de patrulă (el explica cum e cu traversarea, tot el a dat cu spray…), folosirea respectivului mijloc de neutralizarea nu a fost făcută în condiţiile legii. Iar dacă pentru poliţiştii de la Poliţia Naţională spray-ul paralizant (ca şi bastonul) este considerat un fel de armă care trebuie utilizat doar în situaţii extreme, şi pentru poliţiştii locali utilizarea acestor mijloace este clar stabilită chiar de către Legea 155/2010 – Legea politiei locale. Capitolul VI – Folosirea mijloacelor din (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY