ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 martie 2018

 

Dobrogea News [14/03/2018]

 
Deputat Gudu Vasile: România în anul Centenarului marca PSD-ALDE. Anunțat ca o mare sărbătoare a unității naționale, Anul Centenarului se tranformă încet-încet într-un festival al (...)
     
Deputat Gudu Vasile: România în anul Centenarului marca PSD-ALDE. Anunțat ca o mare sărbătoare a unității naționale, Anul Centenarului se tranformă încet-încet într-un festival al (...)

Cum arată România în anul Centenarului? Oamenii plătesc asigurări și mor în spitale, jumătate dintre absolvenții de liceu sunt analfabeți funcționali, 2500 de școli au grupurile sanitare în curte, fără apă și canalizare, nicio autostradă nu leagă o provincie istorică de alta, un număr îngrijorător de părinții plecați din țară și copii abandonați. Aude și vede cineva în ce context aniversăm, doar la nivel declarativ, 100 de ani de la Marea Unire? Aparent, doamna premier, care vorebește în primele sale două discursuri despre Centenar ca despre un proiect de țară. Mai bine zis citește ortoepic de pe niște foi scrise corect gramatical. Dar, în același timp, uită că provine dintr-unul din cele mai sărace județe din țară. Stimată doamnă premier. Proiect de țară nu înseamnă că un eveniment se desfășoară în toată țara pe banii celor din fiecare comunitate locală. “Dorim ca în Anul Centenar să prezentăm tot ce avem mai bun!” Care noi? În ce se materializează dorința? „Unitatea trebuie să fie cuvântul cheie în Anul Centenarului!” Pe cuvântul Domniei Voastre? Cum dați dovadă de unitate? Prin luptele interne din PSD și schimbările repetate la nivel guvernamental care au dus la blocarea finanţărilor pentru proiectele dedicate Centenarului? Suntem în fața unui eveniment care ar trebui sărbătorit cu decență și mare mândrie. Ce se prefigurează? O “celebrare” plină de scandaluri, acuzații, festivități searbede și concerte gălăgioase pe străzi, în parcuri sau piețe. Și dacă se poate, făcut totul,  la nivel local și pe banii strânși în urma unei chete de oamenii locului și după obiceiul locului. Un fel de zi a localității respective. Nimic mai mult. Nimic mai însemnat. Și totul adunat și trâmbițat. Este deja prea târziu pentru proiecte și investiții cu notorietate și prestanță, dar niciodată nu e prea puțin pentru controverse politice și critici. Anunțat ca o mare (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY