ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 februarie 2018

 

Jurnalmm [13/02/2018]

 
Costurile cu munca în industria IT nu vor crește
     
Costurile cu munca în industria IT nu vor crește

Guvernul României și-a respectat promisiunea de a oferi angajatorilor din industria IT o soluție funcțională, astfel încât costurile acestora cu forța de muncă să nu crească. Mai mult, Guvernul a scutit de impozit și salariații din IT cu studii medii. Toate acestea arată că Guvernul acordă prioritate dezvoltării industriei IT din țara noastră, este de părere consilierul județean PSD, Călin Ștefan Pop. Prin Ordonanța de Urgență propusă, Guvernul va scuti angajatorii din industria IT de surplusul apărut în urma transferului contribuțiilor sociale, pentru categoriile de salariați care erau scutite de plata impozitului pe venit – cum era cazul salariaților din IT cu studii superioare (alături de sezonieri, cercetători și persoane cu handicap grav). ”Pentru aceste categorii nu s-a putut aplica o diminuarea a impozitului pe venit de la 16% la 10% (pentru că ele deja avea impozitul 0%), care să compenseze creșterea valorii nominale a contribuțiilor sociale. Drept urmare, Guvernul a venit cu soluția de a-i scuti pe angajatori de surplusul apărut, fără ca acest lucru să afecteze contribuțiile pentru pensie ale angajaților. Mai mult, a intrat deja în vigoare măsura prin care sunt scutiți de impozitul pe venit și salariații IT cu studii medii – nu doar cei cu studii superioare care erau scutiți până acum. Toate aceste politici arată că, pentru Guvernul României, valorificarea potențialului de dezvoltarea a industriei IT reprezintă o direcție prioritară”, a declarat Călin Ștefan Pop, consilier județean PSD (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY