ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 februarie 2018

 

Jurnalmm [13/02/2018]

 
Violenţa desfigurează condiţia umană
     
Violenţa desfigurează condiţia umană

Martin Luther King jr. atrăgea atenţia asupra violenţei spunând că Vechea lege ochi pentru ochi îi lasă pe toţi orbi. Din păcate, poliţiştii sunt sesizaţi tot mai des cu privire la loviri sau alte fapte comise cu violenţă. De fiecare dată intervin pentru aplanarea stărilor conflictuale, pentru protejarea vieţii celor implicaţi şi, la plângerea prealabilă a victimei, întocmesc dosare penale. Azi – noapte, la ora 02.45, poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit la o agresiune în Dobricu Lăpuşului. O femeie şi fiii săi de 21 şi 23 de ani au fost agresaţi de un consătean. La scurt timp de la sesizare poliţiştii au ajuns la faţa locului unde le-au găsit şi identificat pe victime. Tânărul de 23 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 20 de ani, şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Şi poliţiştii de ordine publică din Baia Mare au intervenit aseară, la ora 20.20, la un scandal care a avut loc într-o staţie de taxi de pe strada Victoriei. Poliţiştii au identificat toate persoanele implicate, patru băimăreni cu vârsta cuprinsă între 17 şi 57 de ani. Nu a fost necesară prezenţa personalului medical iar bărbatul agresat nu a dorit să formuleze plângere. Cei trei băimăreni au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991. Violenţa fizică, lovirea, este întâlnită în multe dintre conflictele sociale, ca metodă de rezolvare imediată a unei dispute. Principala cauză generatoare a stărilor conflictuale este consumul de alcool. Pentru a evita conflictele, trebuie adoptate atitudini specifice non-violenţei: calmul, bunul-simţ, toleranţa, simţul umorului. Nu adresaţi cuvinte jignitoare, acestea pot conduce la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY