ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 februarie 2018

 

Ziarul Clujean [13/02/2018]

 
VIDEO – Anchete interne la Spitalul de Pneumoftiziologie și la cel de Boli Infecțioase
     
VIDEO – Anchete interne la Spitalul de Pneumoftiziologie și la cel de Boli Infecțioase

Este anchetă internă în Spitalul de Pneumoftiziologie și cel de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, după ce a fost dezvăluit într-un reportaj cu camera ascunsă cum măsurile speciale dispuse pentru a stopa răspândirea virusului gripal nu sunt respectate. În reportajul difuzat, arătam cum aparținătorii pacienților ignoră măsurile dispuse de spitale, dar și angajații unităților medicale păreau dezinteresați de faptul că oamenii de pe stradă intrau în secții fără echipament de protecție. Specialiștii atrag atenția că este foarte important ca măsurile dispuse de spitale să fie respectate, asta spre binele pacienților internați, care sunt extrem de vulnerabili. Pe de altă parte, un vizitator al unui spital poate duce în societate diverși viruși, în cazul în care nu se protejează. Astăzi, spre deosebire de ieri, regulile în Spitalul de Pneumoftiziologie erau respectate cu sfințenie. Bariera de la poartă era lăsată și era controlat accesul auto, iar pe secții nu intra nimeni fără botoșei, halate și mască de protecție. Primul care a reacționat după publicarea reportajului în care arătam neregulile a fost Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca. Directorul instituției medicale a demarat o anchetă internă încă de duminică seara. Managerul spitalului susține că botoșei, halate și măști există, dar nu înțelege de ce aparținătorii nu le folosesc. Directorul spitalului a dispus ca vizitatorii să fie atent monitorizați și atenționați să folosească halate, măști și botoșei atunci când intră pe secțiile unității medicale. “După reportajul dumneavoastră, le-am spus și colegilor dimineață, la raportul de gardă, să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja pacienții de impactul acestor viroze respiratorii asupra lor, mai ales în secția de Chirurgie și Terapie Intensivă. Astăzi s-a luat decizia de a controla mult mult mai sever accesul (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY