ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2019

 
DOSAR SPECIAL ZIAR.COM


Rezultatul alegerilor prezidentiale 2009 Romania. Presedinte: Traian Basescu

Romania: Rezultatele alegerilor prezidentiale 2009. Câstigator Traian Basescu. Mircea Geoana contesta rezultatele alegerilor.

Trimite Email  

[foto Agerpres]

Candidatul la preşedinţie Traian Băsescu conduce în cursa electorală cu 50,33% din numărul voturilor exprimate, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,66%, după numărarea voturilor din 100% din secţii, a anunţat Biroul Electoral Central (BEC), la ora 14:45, rezultatele finale parţiale. EVENIMENTUL ZILEI

BEC a prezentat rezultatele finale provizorii: Băsescu - 50,33%, Geoană - 49,66%

Traian Băsescu, candidatul susţinut de PD-L la alegerile prezidenţiale, a obţinut 50,33% (5.275.808 de voturi) la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, iar candidatul Alianţei PSD+PC, Mircea Geoană - 49,66% (5.205.760 de voturi), potrivit rezultatelor finale provizorii centralizate de Biroul Electoral Central din toate secţiile de votare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, au fost primite electronic toate procesele verbale din toate secţiile de votare.

Numărul total al alegătorilor înscrişi în copiile listelor electorale permanente este 18.303.224, iar la urne s-au prezentat 10.620.116, adică 58,02%. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 10.481.568, respectiv 98,69%, nule fiind declarate 138.476, reprezentând 1,3%.

Rezultatele finale anunţate luni de BEC sunt provizorii. Ele urmează să devină definitive abia după soluţionarea contestaţiilor şi, ulterior, validarea de către Curtea Constituţională. AGERPRES

[foto : Evenimentul zilei]

Băsescu a primit mai multe voturi decât în 2004
BĂSESCU-GEOANĂ=70.048 voturi

Comparativ cu alegerile din decembrie 2004, când contracandidat a fost Adrian Năstase, la alegerile de acum, Traian Băsescu a primit mai multe voturi.

La al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la urne 58,02% din românii cu drept de vot. După aflarea rezultatelor parţiale, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat că renunţă la funcţia de premier.

În favoarea lui Traian Băsescu s-au pronunţat 5.275.808 alegători, în timp pentru Mircea Geoană au optat 5.205.760 cetăţeni cu drept de vot.

Potrivit BEC, nu a fost finalizată centralizarea voturilor în judeţele: Argeş (99,32%), Constanţa (83,47%), Iaşi (96,85%), Olt (90,00%), Tulcea (95,96%), unde mai sunt de centralizat, în total, rezultatele votării din 110 secţii. EVENIMENTUL ZILEI

Ardelenii l-au preferat pe Băsescu, moldovenii pe Geoană
Evenimentul Zilei [7/12/2009]
Traian Băsescu este preferatul transilvănenilor, iar Mircea Geoană al moldovenilor, relevă exit-poll-ul CSOP. Dacă printre alegătorii lui Geoană se numără mai mulţi locuitori de la ţară, Băsescu a fost votat de mai mulţi români care locuiesc la oraş.
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

[foto : Evenimentul zilei]

PSD contestă rezultatul alegerilor şi exclude orice colaborare cu PDL
Evenimentul Zilei [7/12/2009]

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, în această seară, că partidul său va contesta rezultatele alegerilor la Curtea Constituţională şi la Biroul Electoral Central şi că va păstra majoritatea deja constituită cu PNL şi UDMR. Contestaţiile vor fi depuse mâine dimineaţă. "România merită preşedintele pe care l-a ales cu adevărat şi nu pe cel care a obţinut într-un mod ilegal acest mandat", a mai spus Geoană, care a făcut referire, în discursul său, la "un volum imens de cadouri şi mită electorală, cadouri şi transport cu autocarul".
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

 
 
 DOSARE SPECIALE


VICTORIE la Australian Open: Simona Halep, ultimele ştiri. VIDEO


Franța: explozie uriaşă la Universitatea din Lyon, ultimele ştiri şi video


Tenis, Marius Copil, ultimele ştiri|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY