ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 septembrie 2022

 
ARTICOL SPONSORIZAT


Programul „O familie, o casă” va înlocui Prima Casă

La 10 ani de la intrarea în vigoare, unul dintre cele mai accesate programe guvernamentale este pe cale să dispară.

Programul Prima Casă va suferi o serie de schimbări și va fi redenumit, „O familie, o casă”. Proiectul legislativ al noului program a fost adoptat de Senat, iar următorul pas este să fie supus votului în Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz, iar apoi legea va putea fi promulgată de președinte.
Chiar dacă va fi primi aprobarea în perioada imediat următoare, noile prevederi ale programului pot intra în vigoare, cel mai devreme, în anul 2020.

Trimite Email  

Condiții O familie, o casă

Printre cele mai importante modificări sunt cele care fac referire la venitul aplicantului și valoarea imobilului. Potrivit prevederilor noului program, persoana care aplică pentru un credit „O familie, o casă”, nu poate avea un venit net mai mare de 4.500 lei, singur sau împreună cu soțul/soția. Venitul maxim crește doar în cazul în care familia are unul sau mai mulți copii. În acest caz, venitul nu poate depăși suma de 7.000 lei, venit net.

O valoare maximă va fi impusă și în ceea ce privește locuința care urmează să fie achiziționată prin program. Astfel, valoarea locuinței nu poate depăși 70.000 de euro, iar avansul minim va fi tot de 5%, astfel că suma maxim creditată va fi de cel mult 66.500 euro.

Familiile cu un copil vor putea beneficia de o reducere a ratei dobânzii cu 0,5%, iar cele cu cel puțin 2 copii vor avea o reducere de 1%. De precizat și faptul că vor putea aplica la programul „O familie, o casă” doar persoane care nu dețin mai mult de jumătate dintr-o locuință aflată la oraș. Potrivit programului, vor face excepție locuințele dobândite prin moștenire.

Ansamblurile rezidențiale noi, la mare căutare

În marile orașe din România s-au construit o mulțime de ansambluri rezidențiale noi în ultimii ani. Din punct de vedere al prețurilor, Cluj-Napoca este orașul cu cel mai mare preț mediu/mp. Prețurile de aici au crescut odată cu dezvoltarea orașului, fiind o cerere tot mai mare de locuințe. În acest clasament, locul doi este ocupat de capitala țării, București.

Totuși, într-un clasament al investițiilor imobiliare, Bucureștiul conduce autoritar. Potrivit site-ului de imobiliare Korter.ro, peste 350 de ansambluri rezidențiale au fost construite sau se află în curs de realizare în București.

Un exemplu este Complex Gran Via Park în București, care se află în ambele situații. Primul bloc a fost în dat folosință în anul 2016, de atunci fiind construite alte 5 clădiri, 2 dintre ele finalizate chiar în acest an. Proiectul este în continuă dezvoltare, în anul 2020 urmând a fi finalizate alte trei blocuri C10-C12.
Prețurile pentru apartamentele din acest complex au oscilat cu peste 300 de euro pe parcursul acestui an. În prima jumătate a anului prețul/mp era de 1.360 euro, pentru ca în prezent acesta să pornească de la 906 euro/mp.

În cazul în care doriți să cumpărați o locuință, pe Flatfy.ro puteți analiza toate anunțurile de vânzare imobiliare. Aici sunt centralizate anunțuri din toată țara, pe care le poți sorta cu ajutorul filtrelor disponibile.

 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY