ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 ianuarie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Joburi şi locuri de muncă în străinătate

Locuri de muncă în străinatate – o privire de ansamblu a oportunităţilor de joburi în Europa

Trimite Email  

Tarile ce compun Uniunea Europeaua au atras intotdeauna un numar mare de persoane, in special datorita locurilor de munca mai bine platite pentru straini. Din pacate, recesiunea globala in curs de desfasurare a atenuat in mod semnificativ perspectiva multora de a gasi de lucru in Europa.
Tarile europene inca sufera datorita ratei ridicate a somajului si cresterii economice reduse. Dar, in ciuda crizei actuale, exista locuri de munca disponibile pentru straini intr-o varietate de domenii. Mai jos va prezentam cateva optiuni pentru cei care sunt interesati sa lucreze in Europa.

INVATATI LIMBA

Putini angajatori europeni vor fi interesati sa angajaze straini care au deloc sau putina experienta de munca.. Acesta este motivul pentru care aveti nevoie sa castigati experienta la inceputul unei cariere profesionale. Pentru inceput trebuie sa incepeti prin invatarea unei limbi europene, cu ajutorul unui curs sau a unui job de vara in tara care va intereseaza.
Acest lucru va permite sa cunoasteti modul de lucru, precum si cerintele de viza si de munca permise, legi fiscale, beneficii, drepturi, si obligatii, etc. ca angajat in cadrul Uniunii Europene.
Avand experienta anteriora si cunoscand limba se vor dovedi foarte utile in gasirea unui job foarte bine platit.
Daca doriti sa concurati cu candidatii locali pentru un loc de munca in Europa, trebuie sa dovediti faptul ca abilitatile dumneavoastra le depasesc pe cele ale concurentilor. Pentru locuri de munca mai bune, cunostintele excelente de limba sunt esentiale, imbunatatind in mod semnificativ sansele de a obtine o oferta de munca.

FACETI-VA TEMELE DIN TIMP

Fiecare tara are propriile sale proceduri si reguli pentru angajatori. In loc sa invatati din propriile greseli, mai bine aflati toate detaliile procesului de aplicare de locuri de munca.
Cumparati o carte care sa va ofere toate informatiile necesare sau cautati online si adunati cat mai multe informatii posibil. Procesul de aplicare pentru un job poate varia de la tara la tara.
Unele tari au cerinte foarte birocratice si meticuloase, cum ar fi certificate si diplome de terminare a studiilor, formarea si experienta de munca anterioara, care de multe ori trebuie sa fie insotite de traduceri autorizate in limba tarii respective.

Locuri de munca pentru profesionisti cu calificare

Avand competentele profesionale care sunt la mare cautare, e cel mai bun mod pentru a obtine o oferta de munca la o companie europeana. Cetatenii UE pot lucra in orice tara membra a UE fara un permis de munca.
Cele mai multe tari europene au deficit de personal calificat in anumite domenii, cum ar fi inginerie, tehnologia informatiei, sanatate sau invatamant; de aceea in aceste domenii joburile disponibile se gasesc intr-un numar destul de insemnat. Daca sunteti calificat si doriti un job in strainatate, asigurati-va ca aruncati o privire pe joburile disponibile pe portalurile de locuri de munca existente si cu siguranta veti gasi ceea ce vi se potriveste.

Activitati independente si Freelancing

In Europa exista de asemenea o cerere constanta de tineri anteprenori si profesionisti care pot dezvolta noi idei si competente anteprenoriale in economia europeana, fie prin derularea unei afaceri proprii, fie prin munca in calitate de profesionisti independenti cu inalta calificare.
Daca va incadrati in aceasta categorie nu aveti nevoie de o oferta de munca. Tot ce ai nevoie este sa va demonstrati abilitatilele profesionale exceptionale.
In acest sens, Franta a schimbat recent dreptul de imigratie prin oferirea permisului de "competente si talente", un program nou pentru cei care pot aduce o contributie culturala, artistica sau economica considerabil pentru tara.
Germania a adoptat o interdictie privind recrutarea fortei de munca straina pentru muncitori necalificati si mai putin calificati, si chiar si pentru lucratorii cei mai calificati. Cu toate acestea, guvernul inca permite profesionistilor independenti sa traiasca si sa lucreze in Germania, in cazul in care activitatea acestora are un efect economic pozitiv.

Stagii/Internshipuri in Europa

Exista multe stagii platite oferite de companii si organizatii din intreaga Europa, care sunt destinate tinerilor, indiferent de statutul lor academic.

Predarea limbii engleze in Europa

Piata locurilor de munca pentru profesori de limba engleza din Europa de Vest si Centrala a scazut in ultimii ani, fie datorita scaderii cererii sau supra-abundentei de vorbitori de limba engleza nativi.Totusi, multe institutii lingvinstice si scoli din intreaga Europa, au nevoie de profesori, iar ca cerinta solicita in plus, certificare pentru oferirea unui loc de munca.

Joburi temporare, joburi sezoniere si activitati agricole

Exista o mare nevoie de lucratori sezonieri si temporari in intreaga Europa, in special in agricultura, constructii, industria ospitalitatii si turismului. Exista mai multe programe si organizatii care va pot ajuta sa obtineti un permis de munca temporara sau sezonier. Daca optati pentru a lucra "la negru", retineti ca sunteti in competitie cu lucratorii sezonieri din tarile in curs de dezvoltare si ca multe tari europene impun amenzi grele intreprinderilor care angajeaza lucratori ilegali.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Cum poate PNL să bată PSD în alegeri. Cataramă: „Să nu mai încerce să-i facă prieteni pe toţi. Există o teamă viscerală să nu supere electoratul stângii”
PNL trebuie să scape de „teama viscerală” de a nu supăra electoratul stângii, dacă vrea să convingă electoratul dreptei să iasă la vot şi să câştige alegerile, este de părere Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2. În opinia sa, un stil de tipul celui adoptat în SUA de Donald Trump ar fi mult mai eficient în acest sens, pentru căaceastă categorie menajată de...
[Mediafax]
16/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cauți un job în Secretariat? Pe eJobs.ro, găsești peste 1.800 de oferte în domeniu
Cauți un job în Secretariat? Dacă ești o persoană organizată, comunici ușor cu ceilalți și ai spirit de echipă, îți va fi foarte ușor să îți găsești un job ca asistent manager, cu beneficii precum bonusuri de performanță, asigurare medicală și avantaje în cadrul companiei. Iată cele mai noi joi joburi de pe (...)
[Libertatea]
16/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 600 de locuri de muncă disponibile, în acest moment, în Europa
În acest moment, prin reţeaua Eures, sunt disponibile 603 locuri de muncă. Potrivit AJOFM Dâmboviţa, solicitările vin din ţări precum Belgia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Olanda, Germania, Slovenia, Malta, Danemarca şi Republica Cehă. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de Spania, Danemarca şi Germania.
[Adevarul]
16/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Doar 138 de locuri de muncăm,vacante în judeţul Ialomiţa
Peste 18.200 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în aceată săptămână, în judeţul Ialomiţa înregistrându-se cele mai puţine oferte de muncă pentru şoferi, 138 de slujbe.
[Adevarul]
16/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Doar 199 de locuri de muncă, disponibile în Teleorman, la început de an
În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman sunt înregistrate, în această perioadă, 199 de locuri de muncă vacane, puse la dispoziţie de 17 agenţi economici, în domenii de activitate ca industrial, alimentaţie publică, vânzări, confecţii textile, feroviar, construcţii civile, servicii şi comerţ.
[Adevarul]
15/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Interviu: Andreea Berecleanu vorbeşte despre moartea tatălui său: „Până în ultima zi a vieţii lui, el a stat în permanenţă cu mâna pe mine“
E greu să-i prinzi pe toţi într-un cadru: Andreea, soţul ei, doctorul Constantin Stan, şi copiii Eva şi Petru. Despre viaţa între joburile solicitante şi familie, despre bilanţul anului ce-a trecut şi planurile pentru cel care tocmai a început am stat de vorbă pe-ndelete într-o seară, după ora 20.30, fiindcă abia atunci se reunesc în formulă completă.
[Adevarul]
15/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un GIGANT britanic intră în forță: Mutarea care va crea sute de locuri de muncă
Veste imensă pentru sute de români. Potrivit bugetul.ro, un gigant britanic cu 4 000 de angajați și venituri anuale de 2 miliarde de lire sterline a renunțat la Polonia și Bulgaria pentru țara noastră și se pregătește să cucerească o importantă piață. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
14/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


24 IT. Cum poți călători prin lume cu o aplicație
S-a inventat aplicația care te ajută să fii voluntar în jurul lumii. Poți aplica pentru diverse joburi. Aplicația este cea mai bună soluție și oferă cele mai bune oportunități. Tot ce trebuie să...
[Antena3]
14/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
150 de locuri de muncă vacante, pentru muncă sezonieră, în Spania
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin AJOFM Dâmboviţa compartiment EURES, oferă 150 de locuri de muncă vacante pentru muncă sezonieră, respectiv, cules fructe, curăţat pomi, aranjarea fructelor în caserole şi lăzi – în fabrică (regiunea Lérida).
[Adevarul]
13/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Lonard Rizoiu: Avem oferte de angajare pentru mediul privat refuzate în favoarea unui job la stat
După numeroasele majorări salariale, joburile la stat sunt din ce mai căutate de către români. S-a ajuns în România la situația în care, deși nu impune obiective complicate angajaților, statul plătește mult mai bine față de mediul de privat.
[Capital]
12/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primarul Londrei AVERTIZEAZĂ: Peste 500.000 de locuri de muncă, ameninţate de Brexit
Marea Britanie ar putea pierde aproape o jumătate de milion de locuri de muncă până în 2030 dacă iese din Uniunea Europeană fără un acord, potrivit scenariului cel mai pesimist al unui studiu comandat...
[B1 Tv]
11/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primarul Londrei avertizează: Marea Britanie riscă să piardă 500.000 de locuri de muncă şi zeci de miliarde de euro din cauza Brexit
Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord privind viitoarele relaţii bilaterale riscă să genereze pierderea a 500.000 de locuri de muncă pe teritoriul britanic şi retragerea unor investiţii în valoare de 50 de miliarde de lire (56 mln euro), avertizează primarul Londrei, Sadiq Khan.
[Mediafax]
11/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Brexit ar putea înregistra efecte dezastruoase pe piața muncii din Marea Britanie
Marea Britanie ar putea pierde aproape o jumătate de milion de locuri de muncă până în 2030 dacă ies...
[Romania Libera]
11/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 900 de locuri de muncă vacante în statele europene. Cele mai multe posturi, în Portugalia, la cules de zmeură
Peste peste 900 de locuri de muncă sunt disponibile pentru muncitorii români în străinătate, prin reţeaua EURES. Cele mai multe posture sunt în Portugalia, la cules de zmeură, în Spania, tot în agricultură şi în Malta, pentru şoferi de autobuz.
[Adevarul]
11/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 900 de locuri de muncă vacante în statele europene: Cele mai multe, în Portugalia, la cules de zmeură şi în Spania, tot în agricultură
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin reţeaua EURES România, peste 900 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt în Portugalia, la cules de zmeură, în Spania, tot în agricultură şi în Malta, pentru şoferi de autobuz. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
11/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cristian Buşoi: Problema infecţiile nosocomiale este băgată sub preş de Ministerul Sănătăţii
Europarlamentarul Cristian Buşoi, vicepreședinte PNL- Sănătate, Muncă și Protecție Socială, aduce critici vehemente Ministerului Sănătăţii privind felul în care a răspuns privind cazul bebeluşului...
[B1 Tv]
10/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Dezvoltarea culturii antreprenoriale. ADR Sud Muntenia, partener în proiectul „Start pentru afacerea ta!
ADR Sud Muntenia a obţinut finanţare nerambursabilă pentru un nou proiect european. Începând cu luna ianuarie, Agenţia, în calitate de partener, împreună cu Asociaţia „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”, în calitate de lider, au demarat proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman...
[Adevarul]
10/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Viorel Chivriga: „În agricultura Republicii Moldova se produc schimbări calitative”
Bilanțul procesului de subvenționare prezentat de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură arată că, în 2017, a fost înregistrat un număr record de cereri, dublu față de anul 2016, majoritatea agricultorilor reușind să obțină deja rambursarea investițiilor. Mai multe asociații de fermieri atrag însă atenția că cele mai multe compensații au fost ridicate de cei care...
[Radio Europa Liberă]
10/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Eures: 150 de locuri de muncă pentru recoltare şi ambalare de fructe în Spania
Grupul de firme din regiunea Lleida, Spania, care oferă cele 150 locuri de muncă este compus din mai multe ferme dedicate producerii şi comercializării fructelor. Muncitorii vor lucra atât în câmp la cules fructe, curăţat pomi, cât şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi şi caserole.
[Adevarul]
09/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Au apărut ofertele de muncă pentru 2018. În ce domeniu poți câștiga cei mai mulți bani
Începutul de an vine cu o ofertă numeroasă de locuri de muncă la nivel naţional. Comparativ cu luna Ianuarie a anului trecut, oferta pe BestJobs.eu a crescut de la 7.650 anunţuri de angajare la aproximativ...
[Antena3]
09/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cele mai bune oferte de muncă la început de an sunt pentru IT-işti, medici şi asistenţi medicali
Începutul de an vine cu o ofertă numeroasă de locuri de muncă la nivel naţional. Comparativ cu luna Ianuarie a anului trecut, oferta pe BestJobs.eu a crescut de la 7.650 anunţuri de angajare la aproximativ 11.400 de anunţuri, din partea companiilor care sunt în căutare de angajaţi în mai multe oraşe din ţară.
[Business Magazin]
09/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


GoPro renunţă la 20% din angajaţi
Producătorul american de camere video pentru sport şi acţiune GoPro Inc. a anunţat luni un nou set de măsuri de restructurare, printre care eliminare a peste 250 de locuri de muncă, echivalentul a 20% din efectivele sale, precum şi ieşirea de pe piaţa dronelor, informează AFP.
[Capital]
08/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Joburile part-time între mit și adevăr (P)
Analizând obiectiv motivele pentru care unele persoane aleg să muncească part-time vom înțelege că î...
[Romania Libera]
08/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Zece locuri de muncă la care salariul creşte cel mai rapid
Rapoartele salariale ale localului Glassdoor pentru luna decembrie au constatat că, în ansamblu, salariul mediu de bază în SUA a înregistrat o creștere de 1,1% față de anul precedent, conform Businessinsider.com.
[Capital]
05/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un gigant tech coreean lansează noi roboţi care să înlocuiască angajaţii din hoteluri, aeroporturi şi supermarketuri
Un gigant tech coreean a anunţat realizarea unor noi roboţi care ar urma să înlocuiască mulţi angajaţi din industria serviciilor la nivel mondial, scrie CNBC. Predicţii potrivit cărora progresele din domeniul inteligenţei artificiale şi automatizării vor avea drept rezultat eliminarea a milioane de joburi în timp circulă de multă vreme, iar companiile tech testează roboţi care să...
[Business Magazin]
05/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde vă puteţi angaja în străinătate. Peste 550 de locuri de muncă vacante în statele europene, ce meserii se caută
Peste 550 de locuri de muncă sunt vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe fiind în Spania, în agricultură, în Malta, unde se caută şoferi de autobuz, şi în Germania, unde, de asemenea, sunt posturi libere pentru şoferi, dar şi salvamari.
[Adevarul]
04/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


RETROSPECTIVĂ 2017: Anul crizei de forţă de muncă. Ce soluţii au găsit angajatorii şi Guvernul
Chiar dacă salariul minim şi salariul mediu au crescut consistent, în 2017 s-a declanşat o criză de forţă de muncă fără precedent, care i-a obligat pe angajatori să acorde mai multe bonusuri şi pe Guvern să majoreze contingentul de personal din străinătate care va putea fi angajat în România.
[Business Magazin]
04/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


RETROSPECTIVĂ 2017: Anul crizei de forţă de muncă. Ce soluţii au găsit angajatorii şi Guvernul
Chiar dacă salariul minim şi salariul mediu au crescut consistent, în 2017 s-a declanşat o criză de forţă de muncă fără precedent, care i-a obligat pe angajatori să acorde mai multe bonusuri şi pe Guvern să majoreze contingentul de personal din străinătate care va putea fi angajat în România.
[Mediafax]
04/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 550 de locuri de muncă vacante în statele europene. Cele mai multe - în Spania, în agricultură, şi în Malta, pentru şoferi de autobuz
Peste 550 de locuri de muncă sunt vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe fiind în Spania, în agricultură, în Malta, unde se caută şoferi de autobuz, şi în Germania, unde, de asemenea, se caută şoferi, dar şi salvamari, scrie NEWS.RO. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
04/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri de muncă la IGSU. Sunt disponibile aproape 200 de posturi
Locuri de muncă la IGSU, în 2018. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) demarează procedura de recrutare, prin încadrare directă, pentru 198 de posturi existente la nivel național. Din totalul acestora, 121 sunt pentru ofițeri, 72 pentru subofițeri și 5 pentru personalul civil. (...)
[Libertatea]
03/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Locuri de muncă în Portugalia la cules de zmeură. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 ianuarie 2018.
Trei sute de locuri de muncă, la cules de zmeură, în Portugalia, sunt oferite prin Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă (EURES).
[Adevarul]
03/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sondaj Magenta Consulting: 58% dintre moldoveni nu doresc să imigreze
Magenta Consulting a publicat, la sfârșit de an, un studiu despre aspecte interesante ce definesc firea moldovenilor,  informeaza site-ul Moldova.org. Potrivit sursei citate cele mai căutate joburi au fost în Moldova  în 2017 cele dîn domeniul IT, comerț, marketing, economie și limbi străine.Pentru o remunerare adecvată a muncii și posibilitatea creșterii profesionale, 79% dintre...
[Radio Europa Liberă]
02/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Campanie de combatere a hărțuirii sexuale în industria cinematografică lansată în Statele Unite de actrițele de la Hollywood
Mai mult de 300 de actrite, scriitoare si regizoare din SUA au lansat ieri o campanie de combatere a hărțuirii sexuale în industria cinematografică și în alte locuri de muncă. Initiativa, numita Time's Up (n.r. Timpul a expirat), a fost lansata printr-un anunt publicat pe o pagina intreaga în ediția de astazi a New York Times. Proiectul vedetelor de la Hollywood este descris ca un...
[Radio Europa Liberă]
02/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


PREDICȚIILE ALARMANTE ale unui deputat: ROBOȚII și fenomenul DISPARIȚIEI RAPIDE a LOCURILOR DE MUNCĂ!
Deputatul Varujan Pambuccian susține (pe Facebook) că, în următorii zece ani, dezvoltarea asumată și accelerată a științei și tehnologiei va produce, inevitabil, o schimbare esențială a speciei umane. De asemenea, reprezentantul armenilor în Parlament avertizează că rezultatele mai mult decât pozitive ale muncilor prestate de roboți și de alte sisteme de inteligență...
[Evenimentul Zilei]
02/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Şomajul în Europa: Perspective optimiste pentru 2018. Distribuirea locurilor de muncă la nivel comunitar
Numărul angajaţilor din Europa a trecut de nivelul de dinaintea crizei, dar creşterea numărului locurilor de muncă este foarte inegal distribuită, scrie Deutsche Welle.
[Mediafax]
01/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Țara unde câștigi 12.000 euro pe lună și nu plătești niciun impozit. Cum te poți angaja
Locuri de muncă în Emiratele Arabe Unite. Românii care vor să lucreze în Orientul Mijlociu au la dispoziție mai multe joburi în această perioadă. Un mare avantaj al acestor locuri de muncă în Emiratele Arabe Unite este că salariile sunt scutite de taxe. Joburile disponibile sunt foarte diverse, de la (...)
[Libertatea]
31/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE

Simona Halep, ultimele ştiri


Tenis, Australian Open, ultimele știri


România, Casa Regală, ultimele ştiri












| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY