ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI5 martie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Cum vă prezentati la un interviu de angajare

Cum trebuie să vă prezentați când mergeți la un interviu de angajare

Trimite Email  

A avea un job în ziua de astăzi reprezintă, pentru foarte multă lume, o mare realizare. De aceea, atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să țineți cont de cele mai mici detalii.

Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă ținuta

Atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să vă alegeți cu grijă ținuta vestimentară. Deși pare un detaliu minor, felul în care sunteți îmbrăcat atunci când dați concurs pentru un loc de muncă vă poate crește șansele de reușită sau, din contră, puteți avea neplăcuta surpriză de a rata postul mult dorit tocmai din cauza acestui aspect.

Astfel, fie ca mergeți la o multinațională sau la o firmă mai mică pentru a susține un interviu de angajare, ținuta vestimentară trebuie să fie una elegantă și conservatoare. Se recomandă să se evite culorile stridente și strălucitoare care vă pot pune într-o lumină nefavorabilă în fața angajatorului. Culorile calde și neutre sunt cele care se recomandă în astfel de situații. Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, hainele trebuie să fie alese în așa fel încât să vă pună în evidență trăsăturile pozitive. De asemenea, trebuie să evitați să purtați bijuterii stridente, iar în ceea ce privește parfumul pe care îl folosiți, acesta trebuie să fie folosit într-o cantitate cât mai mică.

Igiena corporală

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont dacă vreți să aveți o prezență care să vă avantajeze la un interviu pentru un loc de muncă îl reprezintă igiena corporală. Unghiile neîngrijite, părul dezordonat sau, în cazul bărbaților, barba zbârlită, pot cântări decisiv în decizia intervievatorului de a vă refuza pentru postul pentru care ați aplicat.

Alte aspecte de care trebuie să țineți seamă atunci când mergeți la un interviu de angajare

Orice candidat trebuie să aibă o atitudine pozitivă și un tonus bun atunci când se prezintă la un interviu de angajare, mai ales că toată atenția din timpul interviului va fi îndreptată asupra lui. De asemenea, cel care își dorește să obțină jobul visat trebuie să cunoască detalii despre compania angajatoare, despre intervievator, dar și despre echipa din care ar urma să facă parte.

În timpul interviului, orice candidat trebuie să se aștepte la întrebări capcană din partea angajatorului . Regula de bază este să se ofere răspunsuri oneste. Orice altă strategie adoptată va fi cu ușurință observată de recruiter. În plus, nu trebuie să lipsească cei 7 ani de acasă. Orice candidat care își dorește cu adevărat să obțină locul de muncă pentru care a aplicat trebuie să îi trateze cu respect pe toți cu care intră în contact. E bine de știut faptul că nu doar intervievatorul va face evaluări, ci și candidatul. Un alt aspect de care orice persoană trebuie să țină seamă este să ajungă cu 10 minute înainte să înceapă interviul. În acest fel, va scăpa de emoții și se va adapta mediului în care va susține interviul.

Limbajul non-verbal poate cântări decisiv în timpul unui interviu

Limbajul non-verbal reprezintă o evaluare importantă în timpul unui interviu de angajare. Acesta trebuie sa înceapă cu o strângere fermă de mână. De asemenea, este foarte important ca în timpul interviului să existe un permanent contact vizual. Aceste reguli se aplică pentru toate tipurile de interviuri: one-to-one, interviu de grup sau discuție over lunch.

Cu siguranță, dacă veți respecta toate aceste sfaturi, aveți șanse mari să treceți cu brio de interviul de angajare. Orice recruiter va prefera să aleagă oameni care sunt siguri pe ei și care se pot adapta cu ușurință oricărui mediu. Astfel, dacă sunteți în căutare de joburi, aveți grijă să respectați aceste reguli pentru a avea succes.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Sute de locuri de muncă în retailul alimentar
În ultima lună, tot mai mulți retaileri au anunțat noi extinderi de magazine, punând în piață sute de noi locuri de muncă. Kaufland, de exemplu, ia în calcul inclusiv magazinele de dimenisuni mici, urmând să angajeze anul acesta circa 1.000 de persoane.
[Capital]
03/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Traficul de persoane, în creştere. Victimă: Mama ştia că voi fi obligată să practic prostituţia
Numărul victimelor traficului de persoane a crescut cu aproape 27% în 2017 faţă de anul precedent. De cele mai multe ori, victimele sunt tinere ademenite cu un loc de muncă în străinătate sau cu o poveste de...
[B1 Tv]
03/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Numărul victimelor traficului de persoane, în creştere. Declarațiile șocante ale victimelor
Potrivit statisticilor, numărul victimelor traficului de persoane a crescut cu aproape 27% în 2017 faţă de 2016. Cele mai multe victime sunt tinere care sunt ademenite cu un loc de muncă în străinătate sau cu o...
[Antena3]
03/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANOFM: peste 23.000 de locuri de muncă, vacante la nivel naţional. În judeţul Ialomiţa, cele mai puţine oferte
Peste 23.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti, în timp ce în judeţul Ialomiţa, angajatorii pun la dispoziţia şomeilordor 124 de posturi.
[Adevarul]
03/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş
Peste 23.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş.
[Adevarul]
03/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Frans Timmermans, DISCUŢIE "ca de la socialist la socialist" cu Liviu Dragnea: Eu sunt daltonist politic. Noi, social-democraţii, mai bine discutăm de educaţie şi sănătate/ Ce spune liderul PSD
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi referitor la discuţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că social-democraţii mai degrabă ar discuta despre locuri de muncă, sănătate şi învăţământ, şi mai puţin despre reforma judiciară.
[Mediafax]
01/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cea mai aşteptată lege a fost ADOPTATĂ. Ce se intâmplă cu jobul clasic unde trebuie să stăm 8 ore pe zi la serviciu
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri că adoptarea proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă, de Camera Deputaţilor, permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, precizând că ITM poate face verificări la domiciliu.
[Business Magazin]
28/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Carnaval în sectorul bugetar în 2017: salarii nete mai mari cu 20% şi 20.000 de noi angajări. Creşterile de salarii din ultimul fac statul "top employer" la nivel naţional
Aproape 20.000 de noi locuri de muncă au fost create anul tre­cut în sectorul buge­tar, nu­mă­rul de salariaţi de la stat ajungând în decembrie la 1,21 de milioane de an­gajaţi, arată datele Ministeru­lui de Finanţe. Dintre acestea, 5.000 de jo­buri noi sunt ex­clusiv funcţio­nari din adminis­tra­ţia publică cen­trală şi locală, unde numărul de anga­jaţi a cres­cut...
[Business Magazin]
28/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Un colos ridică o nouă fabrică în România: Se fac angajări pe bandă rulantă
Mutare fulger pe o importantă piață. Un gigant elvețian va ridica, de la zero, o nouă fabrică în țara noastră. Este o investiție uriașă care va crea sute de locuri de muncă și va face ca România să devină cunoscută într-un domeniu vital.Potrivit Bugetul. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
26/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cercul vicios al sărăciei: Jumătate din şomerii românii care primesc ajutoare sociale trăiesc în sărăcie extremă pentru că aşa vor
Deşi piaţa muncii nu duce lipsă de oferte pentru cei interesaţi să muncească, indiferent de nivelul de educaţie pe care îl au, joburile rămân neocupate, ţara noastră fiind printre cele şase state europene în care şomerii sunt în risc de sărăcie. Concluzia se desprinde din cele mai recente statistici publicate de Biroul European de Statistică - Eurostat.
[Adevarul]
26/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Topul oraşelor lumii cu cele mai multe locuri de muncă pentru expaţi
Metropola San Francisco din Statele Unite se află pe primul loc în clasamentul celor mai bune oraşe din lume pentru expaţi în ceea ce priveşte oportunităţile pe piaţa muncii. Aşa arată un sondaj realizat de YouGov la comanda HSBC Expat, notează Business Insider.
[Adevarul]
26/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Vrei să pleci din ţară să munceşti? Unde sunt cei mai bine plătiţi expaţi şi cele mai multe locuri de muncă
Mumbai, capitala financiară şi comercială a Indiei, conduce la nivel global topul locurilor cu cele mai bune salarii pentru expaţi, se arată într-un sondaj condus de HSBC Bank International, potrivit Bloomberg.
[Business Magazin]
26/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Europe Direct Vâlcea, rampă de lansare a voluntarilor pentru facultăţi de prestigiu
În municipiul Râmnicu Vâlcea, de mai bine de zece ani funcţionează un centru care reuşeşte să adune în acelaşi loc o parte dintre cei mai inteligenţi copii ai judeţului Vâlcea, care au ajuns să schimbe destine datorită activităţilor de voluntariat în care se implică. Este, probabil, unul dintre cele mai importante puncte de lansare a voluntarilor către facultăţi de prestigiu...
[Adevarul]
25/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


RENAȘTE o fabrică din România! Un colos cu o vechime de sute de ani o ÎNVIE din cenușă - Noi locuri de muncă
Mutare de proporții a unui gigant cu o istorie de sute de ani! Reprezentanții colosului au fost cei care au făcut anunțul. Potrivit oficialilor companiei, o importantă fabrică din țara noastră va fi readusă la viață. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
24/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum au ajuns IDOLII unei generaţii SĂRACI şi cu slujbe obişnuite
Nu mai apar pe marile sau micile ecrane, ci au joburi obişnuite. Cu ce se ocupă acum unele dintre celebrităţile de altă dată?
[Business Magazin]
24/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Peste 31.000 de locuri de muncă vacante la nivel național
Cele mai multe posture libere sunt în București și în judeţele Prahova, Sibiu, Arad, Timiş şi Dolj, ...
[Romania Libera]
24/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Este oficial! Un GIGANT MONDIAL vine în România - Creează sute de locuri de muncă
Piața din România a devenit extrem de atractivă pentru companiile străine și asta mai ales pentru că mână de lucru este mult mai ieftină decât în alte părți. Astfel se explică interesul jucătorilor de nivel mondial. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
23/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Mutare COLOSALĂ! Un gigant RIDICĂ o nouă fabrică în România - Sute de NOI locuri muncă create
Un gigant de pe piața locală face o mutare de proporții. Lider pe segmentul său de piață, acesta a luat decizie de a construi o nouă fabrică, informează Bugetul.ro.Prin această mutare, colosul creează sute de noi locuri de muncă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
23/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Târg de joburi pentru absolvenţii de studii superioare. Peste 200 de companii vor fi prezente la „Angajatori de top”
Peste 200 de companii vor fi prezente la târgul de locuri de muncă „Angajatori de top”, ediţia 2018, care se va desfăşura în Timişoara, Bucureşti dar şi în mediul online, anunţă organizatorii.
[Adevarul]
22/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Wizz Air lansează zboruri spre Viena!
Wizz Air a anunțat astăzi o nouă expansiune și crearea de locuri de muncă pentru baza din Cluj. O aeronavă suplimentară Airbus A320 se va alătura flotei locale, ceea ce va face ca numărul total să ajungă...
[Antena3]
22/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a reuşit o primărie din Românie să atragă peste 12 milioane de euro. Investiţia va genera peste 400 de locuri de muncă
Peste 12 milioane de euro au fost atrase în 2017 de către o primărie din România prin Agenţia Locală de Dezvoltare, aceasta fiind cea mai mare investiţie din cele trei parcuri industriale ale oraşului, investiţie care va genera 440 de locuri de muncă. Totalul investiţiilor în aceste parcuri industriale, atrase în 2017, se ridică la 16 milioane de euro.
[Adevarul]
22/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Bilanț DUR anunțat de FPFA: 'Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă'
Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă şi peste 6.000 companii dispărute, a declarat Cristina Chiriac, ambasadoarea antreprenoriatului feminin în România şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) într-un comunicat Citește mai departe...
[StiripeSurse]
22/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Olguţa Vasilescu, replică pentru "analiștii care anunță concedieri în 2018"
Olguţa Vasilescu suasţine că, dimpotrivă, numărul locurilor de muncă este în continuă creştere.
[Digi24]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Mohammad Murad: România are nevoie de 200.000 de oameni pentru joburi la privat
Mediul de afaceri din România are nevoie de 200.000 de oameni astăzi pentru a fi angajaţi, dar munca la stat este mai atractivă, susţine preşedintele Federaţiei Patronatului din Turismul Românesc (FPTR),...
[Antena3]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Antreprenori: Anii de capitalism au evaporat 2 milioane de locuri de muncă
6.000 de companii au dispărut după 1990, spun antreprenorii români.
[Digi24]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Zeci de mineri refuză să mai iasă din subteran: Aceştia cer creşteri salariale şi îmbunăţirea condiţiilor de muncă (VIDEO)
Protest spontan la Salina Slănic Prahova. Zeci de mineri au refuzat să mai iasă din subteran după ce negocierile de marţi cu şefii minei privind salariile au eşuat. Oamenii spun că li s-a promis că de la...
[B1 Tv]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


PENURIE de FORŢĂ de MUNCĂ în apropierea României. Gigantul Samsung îşi închide o fabrică din Slovacia pentru că nu a găsit muncitori
Criza forţei de muncă pare să fi cuprins ţările din Europa Centrală şi de Est. Deşi Slovacia este un magnet pentru producătorii de autovehicule, industria se concentrează doar într-o parte a ţării,...
[B1 Tv]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Peste 30.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Prahova şi Timiş
Peste 30.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe în Capitală şi în judeţele Prahova şi Timiş. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 800 de posturi vacante prin reţeaua EURES. Ce meserii se caută
Angajatorii din spaţiul economic european oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 823 de locuri de muncă vacante pentru cetăţenii români care doresc să lucreze peste graniţe.
[Adevarul]
20/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu poţi să-i mai ţii pe tineri în oraşele din provincie
Cu excepţia oraşelor mari din România, în marea majoritate a oraşelor mici şi mijlocii continuă în fiecare zi fenomenul de depopulare: cei tineri pleacă în străinătate sau, în cel mai bun caz, într-o urbe mai mare, la studii sau la muncă; zonele de origine rămân cu seniorii, ceea ce îmbătrâneşte peisajul urban şi aşa gri de plecările de până acum.
[Business Magazin]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Cum poţi să-i mai ţii pe tineri în oraşele din provincie
Cu excepţia oraşelor mari din România, în marea majoritate a oraşelor mici şi mijlocii continuă în fiecare zi fenomenul de depopulare: cei tineri pleacă în străinătate sau, în cel mai bun caz, într-o urbe mai mare, la studii sau la muncă; zonele de origine rămân cu seniorii, ceea ce îmbătrâneşte peisajul urban şi aşa gri de plecările de până acum.
[Business Magazin]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Numărul de locuri de muncă neocupate a scăzut cu 9,9% într-un an, ajungând la 54.700 în ultimul trimestru din 2017
Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 9,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 54. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


100 de locuri de muncă, disponibile prin reţeaua EURES. Câţi bani oferă angajatorul culegătorilor de mazăre
Românii care doresc să lucreze în domeniul agricol în Danemarca pot opta, până la data de 20 februarie 2018, pentru unul dintre cele 100 de locuri de muncă sezoniere puse la dispoziţie prin intermediul EURES România, la recoltat mazăre.
[Adevarul]
18/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Simona Halep, ultimele ştiri


DNA, Codruţa Kovesi, ultimele ştiri


Ger, ninsoare, viscol! Ultimele ştiri|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY