ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 februarie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Cum vă prezentati la un interviu de angajare

Cum trebuie să vă prezentați când mergeți la un interviu de angajare

Trimite Email  

A avea un job în ziua de astăzi reprezintă, pentru foarte multă lume, o mare realizare. De aceea, atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să țineți cont de cele mai mici detalii.

Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă ținuta

Atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să vă alegeți cu grijă ținuta vestimentară. Deși pare un detaliu minor, felul în care sunteți îmbrăcat atunci când dați concurs pentru un loc de muncă vă poate crește șansele de reușită sau, din contră, puteți avea neplăcuta surpriză de a rata postul mult dorit tocmai din cauza acestui aspect.

Astfel, fie ca mergeți la o multinațională sau la o firmă mai mică pentru a susține un interviu de angajare, ținuta vestimentară trebuie să fie una elegantă și conservatoare. Se recomandă să se evite culorile stridente și strălucitoare care vă pot pune într-o lumină nefavorabilă în fața angajatorului. Culorile calde și neutre sunt cele care se recomandă în astfel de situații. Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, hainele trebuie să fie alese în așa fel încât să vă pună în evidență trăsăturile pozitive. De asemenea, trebuie să evitați să purtați bijuterii stridente, iar în ceea ce privește parfumul pe care îl folosiți, acesta trebuie să fie folosit într-o cantitate cât mai mică.

Igiena corporală

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont dacă vreți să aveți o prezență care să vă avantajeze la un interviu pentru un loc de muncă îl reprezintă igiena corporală. Unghiile neîngrijite, părul dezordonat sau, în cazul bărbaților, barba zbârlită, pot cântări decisiv în decizia intervievatorului de a vă refuza pentru postul pentru care ați aplicat.

Alte aspecte de care trebuie să țineți seamă atunci când mergeți la un interviu de angajare

Orice candidat trebuie să aibă o atitudine pozitivă și un tonus bun atunci când se prezintă la un interviu de angajare, mai ales că toată atenția din timpul interviului va fi îndreptată asupra lui. De asemenea, cel care își dorește să obțină jobul visat trebuie să cunoască detalii despre compania angajatoare, despre intervievator, dar și despre echipa din care ar urma să facă parte.

În timpul interviului, orice candidat trebuie să se aștepte la întrebări capcană din partea angajatorului . Regula de bază este să se ofere răspunsuri oneste. Orice altă strategie adoptată va fi cu ușurință observată de recruiter. În plus, nu trebuie să lipsească cei 7 ani de acasă. Orice candidat care își dorește cu adevărat să obțină locul de muncă pentru care a aplicat trebuie să îi trateze cu respect pe toți cu care intră în contact. E bine de știut faptul că nu doar intervievatorul va face evaluări, ci și candidatul. Un alt aspect de care orice persoană trebuie să țină seamă este să ajungă cu 10 minute înainte să înceapă interviul. În acest fel, va scăpa de emoții și se va adapta mediului în care va susține interviul.

Limbajul non-verbal poate cântări decisiv în timpul unui interviu

Limbajul non-verbal reprezintă o evaluare importantă în timpul unui interviu de angajare. Acesta trebuie sa înceapă cu o strângere fermă de mână. De asemenea, este foarte important ca în timpul interviului să existe un permanent contact vizual. Aceste reguli se aplică pentru toate tipurile de interviuri: one-to-one, interviu de grup sau discuție over lunch.

Cu siguranță, dacă veți respecta toate aceste sfaturi, aveți șanse mari să treceți cu brio de interviul de angajare. Orice recruiter va prefera să aleagă oameni care sunt siguri pe ei și care se pot adapta cu ușurință oricărui mediu. Astfel, dacă sunteți în căutare de joburi, aveți grijă să respectați aceste reguli pentru a avea succes.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

ANOFM: Circa 29.000 de locuri muncă, disponibile marţi la nivel naţional
Agenţii economici oferă, marţi, la nivel naţional, circa 29.000 de locuri de muncă, cele mai multe pentru postul de vânzător, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).Conform statisticii, din totalul celor 28. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Fiecare contracte de închiriere de birouri semnat în 2017 a adus cel puţin 130 de locuri de muncă
Fiecare contract nou pentru închirierea de spaţii de birouri încheiat anul trecut în București a generat cel puțin 130 de locuri de muncă noi. Zonele Dimitrie-Pompeiu și cea de Sud conduc în top, cu peste 200 de noi locuri de muncă, potrivit celui mai recent raport pe piața realizat de JLL.
[Capital]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Drumul spre titlul de Angajator de Top începe de la angajaţi
Companiile din România se confruntă de câţiva ani cu un deficit al forţei de muncă, deficit care le determină să identifice noi măsuri prin care să devină din ce în ce mai atractive pentru angajaţi; nu doar pentru a capta atenţia acelor candidaţi în căutarea unui job, ci şi pentru a reţine persoanele deja angajate.
[Business Magazin]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
România are cei mai mulţi angajaţi în locuri de muncă stabile din UE
România, Marea Britanie şi Cehia sunt ţările Uniunii Europene care înregistrează stabilitate mare a locurilor de muncă, potrivit institutului european de statistică.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare Mall din centrul unui oraş se deschide anul viitor
AFI Braşov este situate chiar în centrul Braşovului pe locul fostei uzine Hidromecanica. Este o investiţie de 60 de milioane de euro şi se va deschide la începutul anului 2019. O noutate pentru un mall din Braşov este o terasă de mari dimensiuni ce va oferi o panoramă spectaculoasă spre Muntele Tâmpa. Investiţia va oferi şi 2000 de locuri de muncă.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Aproape 30.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi...
[Romania Libera]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Veşti IMENSE pentru români: Anunţul venit de la autorităţi
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: 173 de slujbe, vacante în Bărăgan. Angajatorii caută muncitori necalificaţi în industria confecţiilor
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în judeţul ialomiţşa sunt disponibile 173 de slujbe. Angajatorii caută în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Liuba Șevciuc: „În căutare de locuri de muncă pleacă acolo ca să câştige un ban...” (VIDEO)
Interviul dimineții cu jurnalista de la RISE Moldova, una din autoarele anchetei despre mercenarii moldoveni în conflictul din estul Ucrainei.
[Radio Europa Liberă]
09/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea refugiatului care a creat o afacere de 280 de milioane de lire sterline şi 3.500 de locuri de muncă
Născut în Uganda în 1958, Sukhpal Singh Ahluwalia a fost nevoit să emigreze în Marea Britanie în 1972. Copilăria sa a fost una liniştită, într-o ţară africană care înregistra, la acea vreme, un progres economic semnificativ.
[Business Magazin]
08/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un român s-a întors acasă de la muncă și și-a găsit nevasta în pat cu amantul. A scos telefonul și a filmat tot. ”Ia zi, Corneluș. E adevărat?” - VIDEO
Un bărbat plecat la muncă în străinătate şi-a prins nevasta în pat cu altcineva. Întors acasă din Belgia, bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută. În dormitorul conjugal soţia era în...
[Antena3]
07/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii, cei mai expuși să își piardă locurile de muncă în favoarea roboților
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


România, cea mai amenințată țară din UE de avansul roboților pe piața muncii
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi, scrie adevarul.ro Peste 60% din locurile de muncă sunt...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii, cei mai expuşi la înlocuirea cu roboţi. Locurile de muncă ce vor fi pierdute în favoarea automatizării
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de departe cea mai mare pondere din blocul european.
[Adevarul]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
S-a întors de la muncă din străinătate și a snopit-o în bătaie pe soția lui. Motivul halucinant pentru care un român a făcut acest lucru
Caz halucinant în județul Dâmbovița. O femeie de 28 de ani şi-a reclamat la poliție soţul, după ce acesta a snopit-o în bătaie. Bărbatul a recunoscut că și-a bătut soția, însă le-a spus agenţilor...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare angajator din industria restaurantelor pune la bătaie sute de noi locuri de muncă
Cu peste 1.350 angajați în cele 19 restaurante și cafenele operate, Grupul City Grill, deținut de omul de afaceri Dragoș Petrescu, a anunțat că numărul angajărilor pe poziții noi va depăși 350 anul acesta. Cele mai căutate poziții sunt cele de picoli, ospătari, bucătari și ajutor de bucătar. În 2017, grupul a fost înființat peste 200 locuri de muncă.
[Capital]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a ajuns o tânără de 32 de ani să hrănească angajaţii Google şi Twitter
După ce a absolvit cursurile Stanford, Erica Liu-Williams a ajuns să lucreze în domeniul tehnologiei, în zona Bay Area. După câteva joburi asemănătoare, tânăra a decis că tehnologia nu este pentru ea.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM: „Se vor tot închide fabrici, dacă salariile nu pot creşte din cauza taxelor”
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Semnal de alarmă al IMM-urilor: Se vor tot închide fabrici
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un chirurg riscă ani de închisoare fiindcă a mințit în CV pentru a obține un loc de muncă bine plătit
Un chirurg din Marea Britanie riscă să ajungă după gratii după ce a mințit în CV cu privire la job-urile anterioare pentru a obține un loc de muncă mai bine plătit.  Sudip Sarker, în vârstă de 48 de ...
[Antena3]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Primăria oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Primăria oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă. Se întțmplă în comuna Petriş, din judeţul Arad, localitate condusă de cea mai tânără femeie edil din România, Irina Onescu, fostă vedetă MTV. Astfel, firmele dsipuse să investească în comuna Petriş sunt ofertate de Primărie. (...)
[Libertatea]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria unei comune din România oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Comuna Petriş, din judeţul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiţie care să creeze peste 50 de locuri...
[Antena3]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria unei comune din România oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Comuna Petriş, din judeţul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiţie care să creeze peste 50 de locuri de muncă pentru localnici.
[Mediafax]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un bărbat din Gorj s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate
Un miner, în vârstă de 40 de ani, din comuna Fărcășești, județul Gorj, s-a spânzurat de dorul soției care era plecată la muncă în străinătatea. Bărbatul are o fiică în vârstă de 15 ani, scrie...
[B1 Tv]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


S-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate
Un miner din județul Gorj s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate. Ion Boştinaru, un miner de 40 de ani din comuna Fărcăşeşti, Gorj, s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate, fiind găsit spânzurat de o grindă din gospodăria sa. Bărbatul, care lucra ca (...)
[Libertatea]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Aspiratorul de forţă de muncă - Europa Occidentală. România nu mai are şoferi de camion
Marea Britanie intenţionează să angajeze, cât mai curând, 52.000 de șoferi de camion, iar Franţa 20....
[Romania Libera]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Peste 190 de locuri de muncă, vacante la AJOFM
Călărăşenii care caută un loc de muncă au la dispoziţie în această săptămână 190 d eposturi vacante, printre care confecţionar articole textile, operator calculator, agent de vânzări, şofer şi inginer automatist.
[Adevarul]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Arabia Saudită interzice angajarea cetăţenilor străini în 12 domenii. Cum s-a ajuns la această măsură
Arabia Saudită, care se confruntă cu o rată în creştere a şomajului, a decis să le interzică străinilor accesul la anumite locuri de muncă pentru a-i favoriza în acest fel pe saudiţi.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un miner s-a spânzurat de dorul soţiei care era plecată la muncă în străinătate
Un miner din cadrul carierei Roşia, din zona Motru, a fost găsit spânzurat, astăzi, într-o anexă a gospodăriei sale.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


PLDM cheamă primarii „să se opună dictaturii guvernării”
La 20 de ani de la ratificarea de către Moldova a Cărţii Europene a Autonomiei Locale, satele şi oraşele ţării sunt subdezvoltate, nu au locuri de muncă şi nici infrastructură adecvată, a declarat deputatul PLDM Iurie Ţap, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


4 idei de a face suficienţi bani încât să poţi demisiona de la locul de muncă
Fie că se întâmplă mâine, la anul, sau peste câteva decenii, aproape toată lumea îşi doreşte să renunţe la job-ul pe care îl are la un moment dat.
[Business Magazin]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri de muncă disponibile pentru 2.800 de bucureşteni
Şomerii din Capitală au la dispoziţie 2.887 de locuri de muncă în perioada 1 - 7 februarie, a anunţat joi Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, precizând că cele mai multe posturi vacante sunt pentru muncitorii calificaţi, respectiv 1.304.
[Capital]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


AMOFM: Şomerii bucureşteni au la dispoziţie peste 2.800 de locuri de muncă
Şomerii din Capitală pot alege un loc de muncă dintre cele 2.887 de posturi disponibile în perioada 1 - 7 februarie, a anunţat joi Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), precizând că cele mai multe posturi vacante sunt pentru muncitorii calificaţi, Citește mai departe...
[StiripeSurse]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Noi locuri de muncă. Află unde va fi inaungurată o nouă fabrică de mezeluri
Anul a început prost pentru o parte dintre locuitorii României, dat fiind că două fabrici au fost în...
[Romania Libera]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Patru idei de a face suficienţi bani încât să poţi demisiona de la locul de muncă
Aproape toată lumea îşi doreşte să renunţe la job-ul pe care îl are la un moment dat. Cu toate acestea, între „a visa” şi „a acţiona” rămâne de fiecare dată o mare prăpastie pe care cei mai mulţi nu reuşesc să o depăşească niciodată, principalul argument fiind cel financiar, scrie Business Insider.
[Mediafax]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii au la dispoziţie peste 660 de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua Eures
Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 667 de locuri de muncă, cele mai multe în Spania, Germania şi Danemarca.
[Capital]
31/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANALIZĂ: Tichetele valorice generează consum, locuri de muncă şi venituri bugetare
Fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuţii sociale scutite de la plată intră în economia locală aproape 4 lei, arată o analiză realizată de Academia Română – Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare „Victor Slăvescu”.
[Mediafax]
31/01/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis, ultimele știri


Simona Halep, ultimele ştiri. LIVE


O nouă furtună pe piaţa financiară de la Wall Street|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY