ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 martie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Cum să progresezi mai uşor în carieră?

Ai un loc de muncă dar nu reuşeşti să treci la un alt nivel al carierei? Eşti blocat într-un punct şi nu ştii ce ar trebui să faci? Într-o carieră, pentru a progresa mai uşor trebuie să profiţi de oportunităţi şi să investeşti timp în tine şi în ceea ce faci.

Trimite Email  

Multor angajaţi le lipseşte ambiţia, iar asta le închide din start orice drum spre progres în carieră. Nu poţi să progresezi dacă nu te ambiţionezi să-ţi depăşeşti situaţia actuală. Propune-ţi să-ţi depăşeşti limitele, non stop, nu te consola cu gândul că e bine şi aşa rău cum e.

Trebuie de asemenea să ştii „fura meserie”. Dacă lucrezi într-o companie învaţă de la superiorii tăi, încearcă să vezi modul lor de a munci, şi adoptează-l şi tu, oferă-te să-i ajuţi la treburile lor pentru a căpăta experienţă, desigur fără a fi plătit, ajutându-i pe ei de fapt te ajuţi pe tine, asta bineînţes dacă timpul îţi permite.

Alege să te implici cât mai mult posibil în activităţile firmei. Nu te mulţumi că tu ai făcut ceea ce ai avut de făcut şi că restul nu mai ţine de tine. Exact treaba pe care tu refuzi să o faci este poate esenţială în avansarea în grad în firma la care lucrezi, poate dacă ai ştii şi ai vrea să rezolvi taskuri mai diversificate ai primi un post superior faţă de cel pe care îl ocupi acum.

Fii la curent cu tot ce mişcă în domeniul tău. De exemplu un zidar, nu contează câtă experienţă are dacă foloseşte scule învechite şi stricate. Un zidar bun va folosi întotdeauna un boloboc performant şi materiale de calitate. Aşa şi tu, în orice domeniu ai activa, fii la curent cu tot ce e nou, vezi ce s-a schimbat şi dacă există metode prin care poţi să-ţi uşurezi munca şi să o faci mai eficient şi cât mai bine. Trebuie să fii mobil, să te poţi schimba odată cu metodele noi de lucru, altfel progresul tău cel mai probabil nu va exista. Învaţa să foloseşti noi metode de lucru şi să le foloseşti pe cele mai eficiente.

Nu ezita să concurezi cu colegii tăi. De obicei posturile superioare se oferă printr-un concurs la care participă membrii ai companiei care vor să avanseze în grad. Chiar dacă crezi că nu ai nici o şansă de a câştiga concurând cu nişte colegi pe care îi crezi superiori ţie, nu uita că speranţa moare ultima. Prin concurs devii mai competitiv şi nu te opri dacă nu ai reuşit din prima, fă-o în repetate rânduri şi rezultatele o să apară la un moment dat.

Cel mai uşor progresezi în carieră dacă lucrezi ceea ce-ţi place. Nu te vei plânge că iar ai de învăţat anumite lucruri, nu vei fii cu ochii pe ceas non stop să vezi cât mai este până îţi termini programul. Dacă îţi place ceea ce faci, totul vine de la sine. O să lucrezi din plăcere, o să progresezi din curiozitate prin explorarea domeniul în care lucrezi şi o să vrei să ştii cum poţi să devii cel mai bun! Chiar dacă domeniulîn care îţi place să lucrezi nu este plătit exact cum ţi-ai fi dorit tu, satisfacţia că eşti cel mai bun în ceea ce faci, şi reuşitele care vin odată cu asta vor lăsa pe locul doi partea financiară.

[sursa : Infomunca]

 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis, ultimele știri


Simona Halep, ultimele ştiri. LIVE


DNA, Codruţa Kovesi, ultimele ştiri|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY