ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 februarie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce să nu incluzi în CV

Informaţiile pe care nu ar trebui să le scrii într-un CV

Trimite Email  

Deoarece CV-urile sunt de obicei alcătuite din doar una sau două pagini, CV-ul tău ar trebui să conţină numai informaţii care se referă la postul pentru pentru care aplici. Angajatorul ar trebui să poată răsfoi prin CV-ul tău şi să vadă calificările fără să ştie totul despre tine. De fapt, de multe ori este indicat să nu incluzi informaţii cu privire la CV-ul tău care ar putea împiedică şanşa de a obţine un interviu. Iată o listă de elemente care nu ar trebui să se regăsească în CV-ul tău.

1. Cuvântul “CV”
Nu etichetaţi CV-ul cu numele de "CV". O scurtă privire asupra CV-ului tău, iar angajatorul ar trebui să ştie exact ce tip de document este. Nu denumiti Cv-ul pur şi simplu cu numele “CV” atunci când salvezi fişierul. Utilizaţi numele voastru astfel încât angajatorul va ştii al cărui CV este fără să fie nevoie să îl deschidă.

2. Data la care aţi scris CV-ul
Unii oameni fac greşeala de a pune dată în CV-urile lor. Angajatorul nu are nevoie să ştie, atunci când ai scris CV-ul; datele referitoare la educaţie şi joburile trecute sunt singurele datele de care aveţi nevoie să le menţionaţi.

3. Alte datele personale în afară de informaţiile de contact
Nu includeţi informaţii personale în afară de adresă, e-mail, şi numărul de telefon. Lasă vârsta, dată naşterii, sexul, orientare sexuală, religia, apartenenţa politică, precum şi numele şi vârsta soţului şi/sau copiii. Dacă aceste informaţii nu vă sunt solicitate în CV, atunci nu ar trebui să le adăugaţi.
De asemenea, nu trebuie să lăsaţi informaţii importante care ar putea permite cineva să va fure identitatea, cum ar fi numărul permisului de conducere, precum şi orice informaţii despre cardul de credit.

4. Fotografii
Cele mai multe companii preferă ca CV-urile candidaţilor să nu includă o fotografie, astfel încât aceştia să poată avea oportunităţi egale de angajare (există legislaţie care interzice companiilor să ia decizii de angajare pentru motive discriminatorii).

5. Caracteristici fizice (înălţime, greutate, etc.)
Ca şi fotografiile, menţionarea unor caracteristici fizice într-un CV deschid uşa la posibile acuzaţii de discriminare împotriva companiei. Prin urmare, companiile preferă să nu se includă descrierile fizice în CV-uri.

6. Nu includeţi grădiniţa în CV
Grădiniţa nu trebui inclusă niciodată într-un CV.

7. Lucruri care nu au legătură cu experienţă profesională
Nu aveţi nevoie să listaţi fiecare loc de muncă pe care l-aţi avut în CV-ul vostru. În general, este de preferat să includeţi doar poziţii pe care le-aţi avut în ultimii 10 până la 15 de ani, cu excepţia cazului în care un loc de muncă mai vechi demonstrează calificări însemnate. Eliminaţi orice poziţie care nu are legătură cu locul de muncă pentru care aplicaţi.
Cu toate acestea, în cazul în care aveti experienţă profesională limitată, puteţi include poziţii uşor independente, atâta timp cât acestea demonstrează modul în care v-au pregătit pentru un loc de muncă în domeniu. De exemplu, dacă aplicati pentru un loc de muncă în vânzări, puteţi include postul de casier, explicând că acest post v-a ajutat să vă dezvoltaţi abilităţile în serviciile pentru clienţi.

8. Hobby-uri nerelevante
Cele mai multe companii nu doresc să vadă hobby-urile vostre în CV. Cu toate acestea, dacă aveţi un hobby care se referă la companie, este recomandat să il includeţi. De exemplu, dacă aplicaţi pentru un post la un magazin de articole sportive, aţi putea lista interesul pentru activităţile în aer liber.

9. Cuvinte/Idei negative
Evitaţi să spuneţi ceea ce v-aţi dorit să realizaţi sau nu aţi realizat încă, ci concentraţi-vă pe ceea ce aţi făcut sau sunteţi în curs să realizaţi. De exemplu, dacă sunteţi încă în facultate, nu spuneţi "nu am absolvit încă", în schimb, scrieţi anul în care veţi absolvi. În loc să spuneţi că aveţi "o experienţă limitată" în activitatea administrativă, pur şi simplu oferiţi exemple de experienţă anterioare.

10. Salariul
Salariul este o problemă pe care o puteţi discuta cu angajatorul în timpul unui interviu sau o dată ce v-a fost oferit locul de muncă.

Alte lucruri ce nu ar trebui incluse într-un CV:
- Pronume personale
- Declaraţiile cu privire la sănătate
- Descrieri lungi
- Acronime
- Erori gramaticale
- Exagerări sau minciuni
- Nimic negativ despre tine sau vreun angajator

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

ANOFM: Peste 28.900 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
Peste 28.900 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind pentru vânzători şi muncitori necalificaţi, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).Potrivit ANOFM, sunt înregistrate 28. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
14/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Câte locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional
Aproape 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile, marţi, la nivel naţional, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
13/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Circa 29.000 de locuri muncă, disponibile marţi la nivel naţional
Agenţii economici oferă, marţi, la nivel naţional, circa 29.000 de locuri de muncă, cele mai multe pentru postul de vânzător, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).Conform statisticii, din totalul celor 28. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Fiecare contracte de închiriere de birouri semnat în 2017 a adus cel puţin 130 de locuri de muncă
Fiecare contract nou pentru închirierea de spaţii de birouri încheiat anul trecut în București a generat cel puțin 130 de locuri de muncă noi. Zonele Dimitrie-Pompeiu și cea de Sud conduc în top, cu peste 200 de noi locuri de muncă, potrivit celui mai recent raport pe piața realizat de JLL.
[Capital]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Drumul spre titlul de Angajator de Top începe de la angajaţi
Companiile din România se confruntă de câţiva ani cu un deficit al forţei de muncă, deficit care le determină să identifice noi măsuri prin care să devină din ce în ce mai atractive pentru angajaţi; nu doar pentru a capta atenţia acelor candidaţi în căutarea unui job, ci şi pentru a reţine persoanele deja angajate.
[Business Magazin]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


România are cei mai mulţi angajaţi în locuri de muncă stabile din UE
România, Marea Britanie şi Cehia sunt ţările Uniunii Europene care înregistrează stabilitate mare a locurilor de muncă, potrivit institutului european de statistică.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare Mall din centrul unui oraş se deschide anul viitor
AFI Braşov este situate chiar în centrul Braşovului pe locul fostei uzine Hidromecanica. Este o investiţie de 60 de milioane de euro şi se va deschide la începutul anului 2019. O noutate pentru un mall din Braşov este o terasă de mari dimensiuni ce va oferi o panoramă spectaculoasă spre Muntele Tâmpa. Investiţia va oferi şi 2000 de locuri de muncă.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Aproape 30.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi...
[Romania Libera]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Veşti IMENSE pentru români: Anunţul venit de la autorităţi
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: 173 de slujbe, vacante în Bărăgan. Angajatorii caută muncitori necalificaţi în industria confecţiilor
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în judeţul ialomiţşa sunt disponibile 173 de slujbe. Angajatorii caută în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Liuba Șevciuc: „În căutare de locuri de muncă pleacă acolo ca să câştige un ban...” (VIDEO)
Interviul dimineții cu jurnalista de la RISE Moldova, una din autoarele anchetei despre mercenarii moldoveni în conflictul din estul Ucrainei.
[Radio Europa Liberă]
09/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea refugiatului care a creat o afacere de 280 de milioane de lire sterline şi 3.500 de locuri de muncă
Născut în Uganda în 1958, Sukhpal Singh Ahluwalia a fost nevoit să emigreze în Marea Britanie în 1972. Copilăria sa a fost una liniştită, într-o ţară africană care înregistra, la acea vreme, un progres economic semnificativ.
[Business Magazin]
08/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un român s-a întors acasă de la muncă și și-a găsit nevasta în pat cu amantul. A scos telefonul și a filmat tot. ”Ia zi, Corneluș. E adevărat?” - VIDEO
Un bărbat plecat la muncă în străinătate şi-a prins nevasta în pat cu altcineva. Întors acasă din Belgia, bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută. În dormitorul conjugal soţia era în...
[Antena3]
07/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii, cei mai expuși să își piardă locurile de muncă în favoarea roboților
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
România, cea mai amenințată țară din UE de avansul roboților pe piața muncii
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi, scrie adevarul.ro Peste 60% din locurile de muncă sunt...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii, cei mai expuşi la înlocuirea cu roboţi. Locurile de muncă ce vor fi pierdute în favoarea automatizării
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de departe cea mai mare pondere din blocul european.
[Adevarul]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


S-a întors de la muncă din străinătate și a snopit-o în bătaie pe soția lui. Motivul halucinant pentru care un român a făcut acest lucru
Caz halucinant în județul Dâmbovița. O femeie de 28 de ani şi-a reclamat la poliție soţul, după ce acesta a snopit-o în bătaie. Bărbatul a recunoscut că și-a bătut soția, însă le-a spus agenţilor...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare angajator din industria restaurantelor pune la bătaie sute de noi locuri de muncă
Cu peste 1.350 angajați în cele 19 restaurante și cafenele operate, Grupul City Grill, deținut de omul de afaceri Dragoș Petrescu, a anunțat că numărul angajărilor pe poziții noi va depăși 350 anul acesta. Cele mai căutate poziții sunt cele de picoli, ospătari, bucătari și ajutor de bucătar. În 2017, grupul a fost înființat peste 200 locuri de muncă.
[Capital]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a ajuns o tânără de 32 de ani să hrănească angajaţii Google şi Twitter
După ce a absolvit cursurile Stanford, Erica Liu-Williams a ajuns să lucreze în domeniul tehnologiei, în zona Bay Area. După câteva joburi asemănătoare, tânăra a decis că tehnologia nu este pentru ea.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM: „Se vor tot închide fabrici, dacă salariile nu pot creşte din cauza taxelor”
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Semnal de alarmă al IMM-urilor: Se vor tot închide fabrici
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un chirurg riscă ani de închisoare fiindcă a mințit în CV pentru a obține un loc de muncă bine plătit
Un chirurg din Marea Britanie riscă să ajungă după gratii după ce a mințit în CV cu privire la job-urile anterioare pentru a obține un loc de muncă mai bine plătit.  Sudip Sarker, în vârstă de 48 de ...
[Antena3]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Primăria oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă. Se întțmplă în comuna Petriş, din judeţul Arad, localitate condusă de cea mai tânără femeie edil din România, Irina Onescu, fostă vedetă MTV. Astfel, firmele dsipuse să investească în comuna Petriş sunt ofertate de Primărie. (...)
[Libertatea]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria unei comune din România oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Comuna Petriş, din judeţul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiţie care să creeze peste 50 de locuri...
[Antena3]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria unei comune din România oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă
Comuna Petriş, din judeţul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spaţiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiţie care să creeze peste 50 de locuri de muncă pentru localnici.
[Mediafax]
04/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un bărbat din Gorj s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate
Un miner, în vârstă de 40 de ani, din comuna Fărcășești, județul Gorj, s-a spânzurat de dorul soției care era plecată la muncă în străinătatea. Bărbatul are o fiică în vârstă de 15 ani, scrie...
[B1 Tv]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


S-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate
Un miner din județul Gorj s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate. Ion Boştinaru, un miner de 40 de ani din comuna Fărcăşeşti, Gorj, s-a sinucis de dorul soției care era plecată la muncă în străinătate, fiind găsit spânzurat de o grindă din gospodăria sa. Bărbatul, care lucra ca (...)
[Libertatea]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Aspiratorul de forţă de muncă - Europa Occidentală. România nu mai are şoferi de camion
Marea Britanie intenţionează să angajeze, cât mai curând, 52.000 de șoferi de camion, iar Franţa 20....
[Romania Libera]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Peste 190 de locuri de muncă, vacante la AJOFM
Călărăşenii care caută un loc de muncă au la dispoziţie în această săptămână 190 d eposturi vacante, printre care confecţionar articole textile, operator calculator, agent de vânzări, şofer şi inginer automatist.
[Adevarul]
02/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Arabia Saudită interzice angajarea cetăţenilor străini în 12 domenii. Cum s-a ajuns la această măsură
Arabia Saudită, care se confruntă cu o rată în creştere a şomajului, a decis să le interzică străinilor accesul la anumite locuri de muncă pentru a-i favoriza în acest fel pe saudiţi.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un miner s-a spânzurat de dorul soţiei care era plecată la muncă în străinătate
Un miner din cadrul carierei Roşia, din zona Motru, a fost găsit spânzurat, astăzi, într-o anexă a gospodăriei sale.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


PLDM cheamă primarii „să se opună dictaturii guvernării”
La 20 de ani de la ratificarea de către Moldova a Cărţii Europene a Autonomiei Locale, satele şi oraşele ţării sunt subdezvoltate, nu au locuri de muncă şi nici infrastructură adecvată, a declarat deputatul PLDM Iurie Ţap, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.
[Adevarul]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


4 idei de a face suficienţi bani încât să poţi demisiona de la locul de muncă
Fie că se întâmplă mâine, la anul, sau peste câteva decenii, aproape toată lumea îşi doreşte să renunţe la job-ul pe care îl are la un moment dat.
[Business Magazin]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri de muncă disponibile pentru 2.800 de bucureşteni
Şomerii din Capitală au la dispoziţie 2.887 de locuri de muncă în perioada 1 - 7 februarie, a anunţat joi Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, precizând că cele mai multe posturi vacante sunt pentru muncitorii calificaţi, respectiv 1.304.
[Capital]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


AMOFM: Şomerii bucureşteni au la dispoziţie peste 2.800 de locuri de muncă
Şomerii din Capitală pot alege un loc de muncă dintre cele 2.887 de posturi disponibile în perioada 1 - 7 februarie, a anunţat joi Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), precizând că cele mai multe posturi vacante sunt pentru muncitorii calificaţi, Citește mai departe...
[StiripeSurse]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Noi locuri de muncă. Află unde va fi inaungurată o nouă fabrică de mezeluri
Anul a început prost pentru o parte dintre locuitorii României, dat fiind că două fabrici au fost în...
[Romania Libera]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Patru idei de a face suficienţi bani încât să poţi demisiona de la locul de muncă
Aproape toată lumea îşi doreşte să renunţe la job-ul pe care îl are la un moment dat. Cu toate acestea, între „a visa” şi „a acţiona” rămâne de fiecare dată o mare prăpastie pe care cei mai mulţi nu reuşesc să o depăşească niciodată, principalul argument fiind cel financiar, scrie Business Insider.
[Mediafax]
01/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis, ultimele știri


Simona Halep, ultimele ştiri. LIVE


O nouă furtună pe piaţa financiară de la Wall Street|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY