ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 iulie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT.
Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala.
Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Legătura incredibilă dintre prenume și salariu. Ce trebuie să scrie în buletin ca să câștigi mai mult
Potrivit unui site care caută joburi pentru utilizatori, persoanele cu un prenume scurt, cum ar fi Ana sau Dan, au în general un salariu mai mare decât persoanele care au un prenume foarte lung. TheLadders.com a...
[Antena3]
16/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Noul coşmar al companiilor: angajatul fantomă
„Cel mai important criteriu la angajare? Să vină la muncă şi a doua zi”, spune un manager care a recrutat câteva sute de angajaţi în ultimii 20 de ani şi care a început să aplice acest principiu de recrutare în ultimii doi ani. Fenomenul „ghostingului” a devenit o normă pentru angajaţii tineri care aplică pentru joburi care nu necesită experienţă şi care „dispar”...
[Business Magazin]
16/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Harvey Weinstein ar fi recunoscut că a oferit actriţelor „joburi în schimbul sexului“: avocatul său neagă afirmaţiile
Harvey Weinstein ar fi recunoscut în cadrul unui interviu că s-a folosit de puterea sa la Hollywood pentru a oferi roluri actriţelor în schimbul unor favoruri sexuale şi a susţinut că asta „a făcut şi încă face“ toată lumea. Avocatul producătorului neagă că Weinstein ar fi spus aceste lucruri.
[Adevarul]
15/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
INTERVIU Constantin Frosin, scriitor, traducător, profesor universitar: „Noi, românii, avem o problemă cu recunoaşterea meritelor cuiva“
Profesorul universitar Constantin Frosin a tradus în limba franceză peste 200 de opere ale literaturii române, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi traducători români în viaţă. A scris 40 de cărţi  - de la studii filologice la poezie - pe care le-a publicat în ţară şi în străinătate. Paradoxal, majoritatea recunoaşterilor pentru munca lui sunt pe plan internaţional,...
[Adevarul]
14/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum ar putea România să creeze 29.000 de locuri de muncă şi venituri suplimentare de 3 miliarde de euro anual făcând un lucru pe care toate ţările civilizate îl fac de ani de zile
România nu s-a aliniat la legislaţia europeană cu privire la mediu. Prin urmare, a fost dată în judecată de Comisia Europeană la Curtea Europeană de Justiţie pentru nerespectarea standardelor de emisie.
[Business Magazin]
13/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Piloții unei companii low-cost amenință cu două greve, mii de români afectaţi
Piloţii Ryanair au anunţat încă două greve de 24 de ore, sporind presiunile asupra celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă.
[Capital]
13/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ryanair a anulat aproape 300 de zboruri - Angajații companiei protestează
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord, iar 27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o Citește mai departe...
[StiripeSurse]
12/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un MARE operator aerian a anulat aproape 300 de zboruri - Angajații companiei protestează
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord, iar 27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o Citește mai departe...
[StiripeSurse]
12/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Ryanair anulează 30 de zboruri, în plină vacanță de vară. 27% dintre piloții irlandezi au intrat în grevă
Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord.
[Digi24]
12/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 1.200 locuri de muncă, vacante prin reţeaua EURES. Ce meserii se caută
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.247 locuri de muncă vacante, cele mi multe dintre ele fiind puse la dispoziţie de angajatorii olandezi.
[Adevarul]
11/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 100.000 de locuri de muncă sunt nedorite
O notă de fundamentare a Ministerului Muncii menționează 100.549 de locuri de muncă ce sunt în mod repetat declarate neocupate de către angajatori.
[Digi24]
11/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Oficial european, despre soarta combinatul siderurgic de la Galaţi: „Nu e deloc bine dacă o uzină se închide!“
Reacţia comisarului european pentru competitivitate, Margrethe Vestager, a venit în urma unei intervenţii a europarlamentarului gălăţean Dan Nica, care a atras atenţia că negocierile dintre ArcelorMittal, UE şi eventualul cumpărător al combinatului siderurgic de la Galaţi ar trebui să pună în prim-plan soarta zecilor de mii de oameni care depind de locurile de muncă de acolo.
[Adevarul]
11/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Multe locuri de muncă, puțini doritori! Șomerii vor să plece „afară”
Conform datelor oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 31.464 de locuri au fost comunicate de către angajatori ca fiind vacante, în mod repetat.
[Evenimentul Zilei]
11/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Facultatea din România care nu scoate şomeri: "Un proaspăt absolvent poate câştiga şi 6.000 de lei net pe lună"
Cea mai importantă predicţie a Forumului Economic de la Davos din 2016 era că până în 2020 peste 30% din aptitudinile necesare se vor schimba. În raportul “The future of jobs” au fost pe larg detaliate aceste aptitudini necesare viitoarei forţe de muncă. Cele mai importante dintre acestea fiind Rezolvarea Problemelor Complexe, Analiza Critică, Creativitatea, Managementul oamenilor,...
[Business Magazin]
10/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Trump, dat în judecată de propriul său șofer. Ce salariu avea acesta, deși președintele SUA e milionar în dolari
Șoferul lui Donald Trump îl dă în judecată pe președintele american și îl acuză pe acesta că, în cei 25 de ani de când lucrează pentru el, acesta nu i-a plătit orele suplimentare. El susține că Trump îi datorează aproximativ 200.000 de euro pentru munca depusă, scrie The Telegraph.
[Digi24]
10/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Gest extrem al unei fete de 18 ani. A încercat să se spânzure cu o curea de la pantaloni
O tânără din Argeş a încercat să se sinucidă, imediat ce mama sa a plecat la muncă în străinătate. Se pare că fata a încercat să-şi ia viaţa deoarece a suferit o decepţie în dragoste. Citește mai departe...
[Romania TV]
09/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce nu cresc salariile?
Deși un număr record de persoane au locuri de muncă, iar companiile întenționează să angajeze cât mai mulți oameni, salariile în continuare sunt mici.
[Capital]
06/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a ajuns o cetate profitabilă la 10 ani după recuperarea de la fostul proprietar
Cetatea Râşnov e pe profit la 10 ani de la recuperarea de la fostul proprietar. Cetatea atrage în fiecare an mii de turiști, iar numărul acestora este în creștere, fapt ce se resimte în veniturile încasate la bugetul local, dar și în economie. Pensiunile din Râşnov s-au înmulţit de la an la an, iar asta a dus şi la crearea a noi locuri de muncă.
[Digi24]
06/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


România, ţara europeană unde se va pierde cel mai mare număr de joburi din cauza automatizării
România este ţara europeană unde se va pierde cel mai mare număr de joburi (61,93% din totalul locurilor de muncă existente) din cauza automatizării, potrivit documentului „Raportul asupra stabilităţii...
[Antena3]
06/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


DW: Săli de așteptare pline, lipsă de medici: Stare de urgență în România și Bulgaria
Se vorbește despre un exod: mii de medici și asistenți medicali părăsesc România și Bulgaria, în căutarea unor locuri de muncă mai bune. Criza din sistemele de sănătate din cele două țări se agravează.
[Evenimentul Zilei]
05/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Reportaj. Europa socială? Doar un șofer român din 20, protejat de sindicate
Doi șoferi și aceeași muncă desfășurată. Unul are contract de muncă italian, altul contract românesc. Primul câștigă cu 1.000 de euro mai mult decât al doilea.
[Digi24]
05/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Peste 4.000 de locuri de muncă, disponibile în Bucureşti
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a anunţat că pentru perioada 5-11 iulie sunt disponibile peste 4.000 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de angajaţi. Citește mai departe...
[Romania TV]
05/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


CTP: Liviu Dragnea nu a răspuns invitației Ambasadei SUA din cauză de ploaie. E o jignire pentru SUA
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia președintelui PSD, Liviu Dragnea, de a nu se prezenta la recepția oferită de Ambasada SUA cu prilejul Zilei Naționale. Jurnalistul a explicat că gestul este „o jignire pentru SUA”.
[Digi24]
04/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Liviu Dragnea, mesaj pentru SUA, de Ziua Națională, după ce a lipsit de la petrecerea Ambasadei: 'Un moment care a schimbat cursul istoriei lumii'
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Drganea, a transmis, miercuri, pe Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, afirmând că, la 21 de ani de la demararea parteneriatului strategic, România este alături de SUA. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
04/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Bărbatul care fusese declarat mort în justiție a câștigat procesul în care solicita să i se recunoască faptul că e viu
Un bărbat din Vaslui, declarat mort de judecători, deşi e viu, a obținut, marți, o sentință prin care instanța a admite faptul că este în viață. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia, transmite corespondentul Mediafax. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
04/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Vasluianul declarat mort a câştigat procesul în care solicita să i se recunoască faptul că trăieşte
Un bărbat din Vaslui, declarat mort de judecători, deşi e viu, a obţinut, astăzi, o sentinţă prin care instanţa a admite faptul că este în viaţă. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia.
[Evenimentul Zilei]
03/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Vasluianul declarat mort a câştigat procesul în care solicita să i se recunoască faptul că trăieşte
Un bărbat din Vaslui, declarat mort de judecători, deşi e viu, a obţinut, marţi, o sentinţă prin care instanţa a admite faptul că este în viaţă. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
[Mediafax]
03/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


BOMBĂ politică! PREMIERUL, blocat la BRUXELLES! Protest fără precedent în Parlamentul European
Translatorii de la Parlamentul European, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, au cauzat o întârziere a discursului prim-ministrului bulgar, Boiko Borisov. Un grup de translatori şi câţiva europarlamentari au...
[B1 Tv]
03/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ce pot face tinerii care nu iau Bacalaureatul
Pentru tinerii care nu vor obţine o notă de trecere la Bacalaureat nu este sfârşitul lumii. Ei se pot îndrepta către piaţa muncii după ce vor urma cursuri de calificare în cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sau în cadrul şcolilor postliceale. De asemenea, cei care nu au promovat examenul maturităţii pot urma programe de voluntariat în străinătate.
[Adevarul]
03/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


EXCLUSIV Secretele din spatele jocurilor de noroc. Aparatele electronice sunt o joacă doar pentru clienți
De la faza de proiectare până la cea de operare efectivă, industria jocurilor de nororc electronice (slot machines) generează locuri de muncă și venituri importante pentru stat și rămâne unul dintre domeniile cele mai receptive la ultimele tehnologii.
[Capital]
02/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


„Oamenii trebuie să știe pe ce se duc banii publici”
  Bună ziua, dragi ascultători! Sunt Lina Grâu și va prezint astăzi, la microfonul Europei Libere, emisiunea Dialoguri transnistrene. Din sumarul ediţiei: În regiunea transnistreană se discută despre un nou sistem de achiziții publice, unul mai transparent și care ar da acces oricărui cetățean la informațiile despre cum se cheltuie banii publici. Ce cred locuitorii...
[Radio Europa Liberă]
02/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Fotografia care s-a viralizat după protestele din Moldova
Protestele față de nevalidarea rezultatelor alegerilor locale de la Primăria Chișinău au continuat și duminică. La protest a venit și o femeie cu o pancartă în care era descrisă situația tragică cu privire la exodul masiv al tinerilor, care pleacă la muncă în străinătate.
[Digi24]
02/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


INTERVIU Căpitan de vas la Discovery, despre unul dintre cele mai periculoase joburi din lume: „Poţi să ai dureri în tot corpul, dar mintea cedează prima“
Keith Colburn (55 de ani), căpitanul de vas din emisiunea „O pradă mortală“ de la Discovery Channel, ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit ce înseamnă să ai unul dintre cele mai periculoase joburi din lume.
[Adevarul]
02/07/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproape 31.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
Aproape 31.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală ş...
[Romania Libera]
30/06/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


STUDIU. 40 la sută dintre șomeri se gândesc să plece din țară
Mai bine de o treime dintre români nu cred că îşi vor găsi un loc de muncă anul acesta, iar mulţi şomeri se gândesc să plece într-un alt oraş sau chiar în străinătate pentru a-şi căuta un job, potrivit datelor unui studiu realizat la începutul anului.
[Digi24]
29/06/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


CM 2018: Franţa, noua campioană mondială! Ultimele ştiri


Tenis, turneul de la Wimbledon, ultimele știri


In timp ce românii sunt în vacanță, România se schimbă|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY