ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 martie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT.
Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala.
Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Angajatorii pun la dispoziţie aproape 27.000 de locuri de muncă la nivelul întregii ţări
Angajatorii pun la dispoziţia celor interesaţi aproape 27 de mii de locuri de muncă la nivelul întregii ţări, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Sibiu. Cei mai căutaţi sunt agenţii de securitate, lucrătorii comerciali şi muncitorii necalificaţi, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
[Capital]
17/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Aproape 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional; cele mai multe sunt în Bucureşti, Prahova, Arad, Sibiu şi Timiş
Aproape 27.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Sibiu şi Timiş, în timp ce în Caraş-Severin, Bacău, Botoşani, giurgiu, Vrancea şi Mehedinţi sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Citește mai departe...
[StiripeSurse]
17/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Aproape 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
Aproape 27.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală ş...
[Romania Libera]
17/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Europass - în sprijinul forței de muncă în Europa
În calitate de deputat în Parlamentul European am votat joi, 15 Martie, în cadrul plenului reunit la Strasbourg, noul instrument Europass. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
16/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde vă puteţi angaja: 150 de posturi, disponibile în judeţul Ialomiţa. Ce calificări caută angajatorii
Conform datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 26.555 locuri de muncă, în judeţul Ialomiţa fiind disponibile doar 150 de posturi.
[Adevarul]
16/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


MORTUL VIU. Un bărbat în viaţă, declarat mort, a pierdut procesul prin care solicita anularea decesului
Un vasluian declarat mort de judecători, deşi e viu, a pierdut procesul prin intermediul căruia încerca să îşi recupereze identitatea. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
[Mediafax]
15/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu i s-a anulat decesul! Un bărbat, declarat MORT, a pierdut procesul în care solicita să i se recunoască că trăieşte
Un vasluian declarat mort de judecători, deşi e viu, a pierdut procesul prin intermediul căruia încerca să îşi recupereze identitatea. Omul a fost mult timp plecat la muncă în străinătate şi nu a ţinut legătura cu familia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
[Mediafax]
15/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Lovitură GREA: Un GIGANT din energie PUNE LACĂTUL! Circa 5000 de locuri de muncă vor fi DESFIINŢATE
Grupul german de utilităţi E.ON va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în timpul integrării Innogy, care va avea loc printr-un schimb de active cu grupul RWE, relatează NEWS.RO, citând MarketWatch. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
15/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
De la anul, românii vor avea şi mai multe şanse să se angajeze peste hotare
Anul 2019 vine cu veşti bune pentru românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă: se vor putea angaja mai uşor în străinătate. Asta pentru că oficialii de la Comisia Europeană vor să pună bazele unei Autorităţi Europene a Muncii (AEM), o platformă care să asigure mobilitatea echitabilă a forţei de muncă în spaţiul european, dar care să şi ofere protecţie socială atât...
[Adevarul]
14/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Eurocomisarul Marianne Thyssen: Europa creşte din nou. Europa munceşte din nou. Să facem Europa incluzivă din nou
Marianne Thyssen, comisar european responsabil pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, prezintă într-un editorial pentru Adevărul iniţiativa Excutivului european de înfiinţarea unei Autorităţi Europene a Muncii.
[Adevarul]
14/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Unde vă puteţi angaja în această săptămână. 330 locuri de muncă vacante, în evidenţele AJOFM
Şomerii din Călăraşi au de unde alege. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) se află 330 de posturi vacante.
[Adevarul]
14/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sindromul Italia
Circa 5% dintre moldovencele plecate la lucru peste hotare sunt afectate de aşa-numitul Sindrom Italia, spun puţinii cercetători ai fenomenului migraţiei din Republica Moldova. Termenul „Sindromul Italia” a fost introdus de psihiatrii ucraineni în 2005 şi se referă la femeile din Europa de Est care au muncit în Vest și revin acasă cu tulburări psihice, adesea – cu depresie....
[Radio Europa Liberă]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum vrea Comisia Europeană să sporească şansele europenilor de a-şi găsi un job bine plătit în UE. Specialişti: „Va facilita călătoria în interes de muncă”
Începând cu anul 2019, la nivel european va funcţiona Autoritatea Europeană a Muncii, care va asigura accesul la protecţie socială pentru toţi salariaţii dar şi pentru lucrătorii independenţi. Cel puţin aşa îşi propun oficialii Comisiei Europene.
[Adevarul]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Agenţie de plasare a forţei de muncă pentru românii şi bulgarii de la graniţă. Coordonator proiect: „Ei sunt un pic mai tentaţi să vină la noi“
Persoanele active pe piaţa muncii din şapte judeţe din România şi nouă districte din Bulgaria îşi vor putea căuta locuri de muncă în ţara vecină, printr-un proiect finanţat din fonduri europene fiind operabilă, în curând, o agenţie de plasare pentru lucrătorii transfrontalieri.
[Adevarul]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Economistul Viorel Chivriga: Moldova continuă să rămână cea mai săracă ţară din Europa
Republica Moldova continuă să rămână cea mai săracă ţară din Europa, cu o creştere economică modestă, care generează locuri de muncă insuficiente. Ca rezultat, populaţia pleacă peste hotare, menţionează directorul de programe IDIS Viitorul, Viorel Chivriga, citat de IPN.
[Adevarul]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANOFM: 114 posturi disponibile în judeţul Ialomiţa. Ce meserii se caută
Aproape 24.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Timiş şi Sibiu, în timp ce în judeţul Ialomiţa sunt disponibile doar 114 slujbe, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce job avea fostul principe Nicolae la 19 ani, înainte de a se stabili în România
Fostul principe Nicolae a dezvăluit ce slujbă avea înainte de a se stabili în România. "La 19 ani am avut prima slujbă adevărată. Un prieten care avea o afacere cu pardoseli mi-a oferit un loc de muncă....
[Antena3]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproape 24.500 de locuri de muncă vacante la nivel naţional: Cele mai multe, pentru manipulant mărfuri, lucrător comercial şi agent de securitate
Aproape 24.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Timiş şi Sibiu, în timp ce în Suceava, Bacău şi Caraş-Severin sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproape 24.500 de locuri de muncă vacante la nivel naţional: domeniul cu cele mai multe oferte
Aproape 24.500 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Timiş şi Sibiu, în timp ce în Suceava, Bacău şi Caraş-Severin sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
13/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Bosch Cluj face angajări. Ce joburi sunt disponibile şi când începe campania de recrutare
Bosch Jucu, judeţul Cluj, organizează campania „Descoperă Bosch Cluj”, adresată persoanelor care îşi caută un loc de muncă în companie şi vor să interacţioneze cu tehnologia automotive, se arată într-un comunicat transmis luni de companie.
[Mediafax]
12/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Raport ONU: Femeile reprezintă mai mult de jumătate dintre emigranții moldoveni în Europa și CSI
R. Moldova are unul din cel mai mare procent de femei care pleacă în străinătate pentru a munci, se arată în raportul ONU despre migrație pe 2017, citat de Ziarul de Gardă. R. Moldova este țara europeană cu cel mai mare procent de emigranți, iar femeile reprezintă mai mult de jumătate.  Peste două treimi din femeile care pleacă la muncă au între 15-44 ani. Migrația este...
[Radio Europa Liberă]
12/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 1.400 de locuri de muncă, vacante prin reţeaua EURES. Ce calificări se caută
Peste 1.400 locuri de muncă sunt vacante în străinătate, prin intermediul reţelei EURES, cele mai multe posture vacante fiin oferite de anagajatorii germani.
[Adevarul]
11/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Veşti IMENSE pentru mii de români: Ce locuri de muncă s-au scos la concurs
Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 1.436 de locuri de muncă, cele mai multe în Germania, Spania şi Malta. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
313.000 de noi LOCURI de MUNCĂ create în FEBRUARIE
Angajatorii americani au creat în luna februarie cel mai mare număr de locuri de muncă din ultimele 18 luni, depăşind cu mult estimările analiştilor, dar cu toate acestea rata şomajului a rămas nemodificată la 4,1 la sută.
[Evenimentul Zilei]
10/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: 24.220 locuri de muncă vacante la nivel naţional. În judeţul Ialomiţa angajatorii oferă doar 151 de slujbe
Conform datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacanţe, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 24.220 locuri de muncă, în data de 9 Martie 2018.
[Adevarul]
10/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri de muncă puse la bătaie de Guvern: Unde se fac angajări
Guvernul a adoptat un memorandum privind aprobarea organizării concursului pentru ocuparea unui număr de 197 de posturi vacante din structura Curţii de Conturi a României şi a Autorităţii de Audit, se arată într-un comunicat al Executivului. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
09/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Economia SUA, situație paradoxală: șomajul e constant, dar locurile de muncă s-au suplimentat
Angajatorii americani au creat în luna februarie 2018 cel mai mare număr de locuri de muncă din ulti...
[Romania Libera]
09/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Avertismentul unui expert de renume: Inteligenţa Artificială va genera o epidemie de sinucideri. Omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”
Dr. Subhash Kak, un profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizează că inteligenţa artificială şi roboţii vor provoca o „epidemie” de sinucideri pe planeta noastră. Asta deoarece majoritatea oamenilor vor rămâne fără locuri de muncă, după ce vor fi înlocuiţi cu maşini mai pricepute şi cu costuri de operare mici.
[Mediafax]
09/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce restricţii au firmele care intermediază munca în străinătate
Firmele care se ocupă cu plasarea forţei de muncă în străinătate trebuie să îndeplinească anumite condiţii, printre care şi obligativitatea de a nu percepe niciun fel de taxă celor pe care-i reprezintă.
[Adevarul]
09/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Calcă Donald Trump pe urmele politicii comerciale a lui Richard Nixon? Mizele războiului tarifelor pe importurile de oţel şi aluminiu
Războiul comercial pe care preşedintele Donald Trump l-a declanşat este alimentat de sloganul „America first”. Considerând că deficitele comerciale apar din cauza competiţiei străine care transferă joburile americane peste graniţă, preşedintele SUA a început să-şi onoreze, din mers, una dintre promisiunile făcute în campanie. Dar, oare, care vor fi efectele creşterii tarifelor...
[Adevarul]
09/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Un colos autohton vrea să cucerească piaţa: Va deschide o nouă fabrică în România
Un colos autohton vrea să cucerească piaţa de profil şi s-a decis să investească masiv. Va deschide o nouă fabrică prin intermediul căreia vrea să doboare concurenţa şi să devină lider în domeniu.Potrivit bugetul.ro, prin această mutare, compania va crea noi locuri de muncă. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
08/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cea mai puternică economie a Europei caută cu disperare angajaţi, inclusiv din România. Ce locuri de muncă sunt vacante
Mediul de afaceri german se confruntă cu cel mai mare deficit de angajaţi, anunţând că sunt vacante peste un milion de locuri de muncă pentru care caută specialişti.
[Adevarul]
08/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Încă o ŢARĂ BOGATĂ din Europa îşi deschide GRANIȚELE: Românii vor putea pleca SĂ FACĂ BANI!
Germania: Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la un nivel record. Face angajări masive.
[Capital]
08/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Tânărul care şi-a împuşcat mortal iubita şi apoi s-a sinucis deţinea ilegal arma
Arma de vânătoare artizanală folosită la comiterea crimei din localitatea arădeană Târnova, urmată de sinuciderea agresorului, era deţinută ilegal de către acesta şi nici familia sa nu ştia că ascunde în casă o armă şi muniţie. Anchetatorii confirmă, în urma primelor cercetări, că între cei doi concubini a izbucnit un conflict din cauză că tânăra ucisă a vrut să...
[Adevarul]
07/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a ajuns Clujul pe locul doi în Europa la ușurința găsirii unui loc de muncă
Clujenii se bucură de cele mai multe oportunităţi pe piaţa de muncă din România, arată ultimele date de la Eurostat. Capitala Transilvaniei se află chiar în topul oraşelor europene în care este uşor să îşi găseşti un loc de muncă, pe al doilea loc după Praga. Punctele forte ale oraşului sunt universităţile, dar şi industria IT.
[Digi24]
07/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


600 de locuri de muncă vacante la fosta Avicola. Ce meserii se caută
Grupul agricol Carmistin, care a preluat activele fostei unităţi de creştere şi valorificare a puilor, caută să angajeze 600 de persoane.
[Adevarul]
07/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Roboții au început să înlocuiască oamenii la serviciu. Flippy a fost angajat într-un restaurant fast-food - VIDEO
Un restaurant fast-food din California a angajat un robot care prepară carnea pentru burgeri. Flippy, robotul bucătar, ocupă unul dintre cele mai populare joburi printre muncitorii necalificaţi din Statele...
[Antena3]
06/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Robotul care „fură” un job foarte căutat în SUA
Preocuparea că roboţii ne vor lua locurile de muncă a fost amplificată de un fast-food din California care a a angajat un robot care să prepare carnea pentru burgeri. Flippy, robotul bucătar, ocupă unul dintre cele mai populare joburi printre muncitorii necalificaţi din Statele Unite. Este motivul pentru care estimările arată că până în 2030 s-ar putea pierde 800 de milioane de...
[Digi24]
06/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


SCANDAL la comisia de muncă: "Medicii ne trebuiesc. Pe polițiști nu-i caută nimeni prin străinatate" / "Cu deținuții vorbesc frumos, că merită. Dumneavoastră sunteti needucați"
Scandal monstru între Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițistilor, și președintele comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon. La votul de marți privind salarizarea, Solomon i-a spus lui Coarnă că...
[B1 Tv]
06/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


În curând vor muri milioane de oameni, iar populaţia planetei va fi decimată, avertizează un profesor universitar. Pericolul care ne paşte ca civilizaţie este real. „Vor exista doar 500 de milioane...”
Inteligenţa artificială şi roboţii vor provoca o „epidemie” de sinucideri, deoarece majoritatea oamenilor vor rămâne fără locuri de muncă, după ce vor fi înlocuiţi cu maşini mai pricepute şi cu costuri...
[Antena3]
06/03/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis, ultimele știri


Simona Halep, ultimele ştiri. LIVE


DNA, Codruţa Kovesi, ultimele ştiri|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY