ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 februarie 2018

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT.
Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala.
Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Mohammad Murad: România are nevoie de 200.000 de oameni pentru joburi la privat
Mediul de afaceri din România are nevoie de 200.000 de oameni astăzi pentru a fi angajaţi, dar munca la stat este mai atractivă, susţine preşedintele Federaţiei Patronatului din Turismul Românesc (FPTR),...
[Antena3]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Antreprenori: Anii de capitalism au evaporat 2 milioane de locuri de muncă
6.000 de companii au dispărut după 1990, spun antreprenorii români.
[Digi24]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Zeci de mineri refuză să mai iasă din subteran: Aceştia cer creşteri salariale şi îmbunăţirea condiţiilor de muncă (VIDEO)
Protest spontan la Salina Slănic Prahova. Zeci de mineri au refuzat să mai iasă din subteran după ce negocierile de marţi cu şefii minei privind salariile au eşuat. Oamenii spun că li s-a promis că de la...
[B1 Tv]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
PENURIE de FORŢĂ de MUNCĂ în apropierea României. Gigantul Samsung îşi închide o fabrică din Slovacia pentru că nu a găsit muncitori
Criza forţei de muncă pare să fi cuprins ţările din Europa Centrală şi de Est. Deşi Slovacia este un magnet pentru producătorii de autovehicule, industria se concentrează doar într-o parte a ţării,...
[B1 Tv]
21/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Peste 30.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Prahova şi Timiş
Peste 30.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe în Capitală şi în judeţele Prahova şi Timiş. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 800 de posturi vacante prin reţeaua EURES. Ce meserii se caută
Angajatorii din spaţiul economic european oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 823 de locuri de muncă vacante pentru cetăţenii români care doresc să lucreze peste graniţe.
[Adevarul]
20/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu poţi să-i mai ţii pe tineri în oraşele din provincie
Cu excepţia oraşelor mari din România, în marea majoritate a oraşelor mici şi mijlocii continuă în fiecare zi fenomenul de depopulare: cei tineri pleacă în străinătate sau, în cel mai bun caz, într-o urbe mai mare, la studii sau la muncă; zonele de origine rămân cu seniorii, ceea ce îmbătrâneşte peisajul urban şi aşa gri de plecările de până acum.
[Business Magazin]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum poţi să-i mai ţii pe tineri în oraşele din provincie
Cu excepţia oraşelor mari din România, în marea majoritate a oraşelor mici şi mijlocii continuă în fiecare zi fenomenul de depopulare: cei tineri pleacă în străinătate sau, în cel mai bun caz, într-o urbe mai mare, la studii sau la muncă; zonele de origine rămân cu seniorii, ceea ce îmbătrâneşte peisajul urban şi aşa gri de plecările de până acum.
[Business Magazin]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Numărul de locuri de muncă neocupate a scăzut cu 9,9% într-un an, ajungând la 54.700 în ultimul trimestru din 2017
Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a scăzut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 9,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 54. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


100 de locuri de muncă, disponibile prin reţeaua EURES. Câţi bani oferă angajatorul culegătorilor de mazăre
Românii care doresc să lucreze în domeniul agricol în Danemarca pot opta, până la data de 20 februarie 2018, pentru unul dintre cele 100 de locuri de muncă sezoniere puse la dispoziţie prin intermediul EURES România, la recoltat mazăre.
[Adevarul]
18/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


LIDL aduce un alt GIGANT în România: Locuri de muncă pe bandă rulantă
Mutare neașteptată pe piața de retail. Lidl, unul dintre cei mai importanți jucători din România, pregătește o mutare bombă.După ce a finalizat luna trecută noul său sediu din Capitală, retailerul va aduce în țara noastră un alt gigant german. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
16/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Român mort într-un accident rutier groaznic. Avea doar 21 de ani şi plecase la muncă în Germania
Un şofer de numai 21 de ani a murit într-un accident rutier cumplit, petrecut în Germania. Acesta era căsătorit de numai un an şi jumătate şi era şofer pe o furgonetă, în străinătate.
[Adevarul]
16/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Poliţiştii caută un bărbat dispărut. A plecat la muncă în străinătate, dar nu a mai dat niciun semn de viaţă
Un bărbat de 70 de ani a anunţat la Poliţie dispariţia fiului său, de 39 de ani. Acesta plecase să muncească în străinătate, însă nimeni nu mai ştie nimic de el, iar familia nu l-a putut contacta pentru că are telefonul închis.
[Adevarul]
16/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


100 de locuri de muncă în străinătate pentru români. Vezi care sunt condițiile
Românii care doresc să lucreze în domeniul agricol în Danemarca pot opta, până la data de 20 februarie 2018, pentru unul din cele 100 de locuri de muncă sezoniere puse la dispoziţie prin intermediul EURES România, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov.
[Capital]
16/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Monica Bârlădeanu s-a întors la rădăcini în cel mai profund sens al cuvântului!
Frumoasa moldoveacă nu a uitat de unde a plecat, deși locuiește de foarte mulți ani în SUA. Nu a uitat niciodată unde e „acasă” și nici nu a uitat cum se face munca pământului. A fost un copil sărac, dar ocrotit și învățat de părinți cum să se descurce în viață, iar acum a acceptat provocarea de a prezenta show-ul de la Pro Tv, „Ferma Vedetelor”. Nu se simte...
[Evenimentul Zilei]
16/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Concluzie: America FIRST, a rămas doar o LOZINCĂ electorală PRĂFUITĂ
Un slogan de succes folosit de preşedinte în campanie nu poate fi uitat deoarece a prins la electorat: America first. Dar culmea, tocmai Trump a angajat doar un american din 144 locuri de muncă disponibile de ospătari, barmani sau femei de serviciu în hotelurile imperiului fostului magnat. Ca dovadă că americanii nu sunt interesaţi de ceea ce oferă Trump şi că aceste munci sunt...
[Evenimentul Zilei]
15/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Peste 28.900 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
Peste 28.900 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind pentru vânzători şi muncitori necalificaţi, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).Potrivit ANOFM, sunt înregistrate 28. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
14/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Câte locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional
Aproape 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile, marţi, la nivel naţional, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
13/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Circa 29.000 de locuri muncă, disponibile marţi la nivel naţional
Agenţii economici oferă, marţi, la nivel naţional, circa 29.000 de locuri de muncă, cele mai multe pentru postul de vânzător, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).Conform statisticii, din totalul celor 28. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Fiecare contracte de închiriere de birouri semnat în 2017 a adus cel puţin 130 de locuri de muncă
Fiecare contract nou pentru închirierea de spaţii de birouri încheiat anul trecut în București a generat cel puțin 130 de locuri de muncă noi. Zonele Dimitrie-Pompeiu și cea de Sud conduc în top, cu peste 200 de noi locuri de muncă, potrivit celui mai recent raport pe piața realizat de JLL.
[Capital]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Drumul spre titlul de Angajator de Top începe de la angajaţi
Companiile din România se confruntă de câţiva ani cu un deficit al forţei de muncă, deficit care le determină să identifice noi măsuri prin care să devină din ce în ce mai atractive pentru angajaţi; nu doar pentru a capta atenţia acelor candidaţi în căutarea unui job, ci şi pentru a reţine persoanele deja angajate.
[Business Magazin]
12/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


România are cei mai mulţi angajaţi în locuri de muncă stabile din UE
România, Marea Britanie şi Cehia sunt ţările Uniunii Europene care înregistrează stabilitate mare a locurilor de muncă, potrivit institutului european de statistică.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare Mall din centrul unui oraş se deschide anul viitor
AFI Braşov este situate chiar în centrul Braşovului pe locul fostei uzine Hidromecanica. Este o investiţie de 60 de milioane de euro şi se va deschide la începutul anului 2019. O noutate pentru un mall din Braşov este o terasă de mari dimensiuni ce va oferi o panoramă spectaculoasă spre Muntele Tâmpa. Investiţia va oferi şi 2000 de locuri de muncă.
[Adevarul]
11/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANOFM: Aproape 30.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi...
[Romania Libera]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Veşti IMENSE pentru români: Anunţul venit de la autorităţi
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: 173 de slujbe, vacante în Bărăgan. Angajatorii caută muncitori necalificaţi în industria confecţiilor
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în judeţul ialomiţşa sunt disponibile 173 de slujbe. Angajatorii caută în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
Peste 27.800 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Arad şi Timiş, în timp ce în Buzău şi Giurgiu sunt vacante mai puţin de 50 de locuri de muncă, fiind căutaţi în special vânzători, agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
10/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Liuba Șevciuc: „În căutare de locuri de muncă pleacă acolo ca să câştige un ban...” (VIDEO)
Interviul dimineții cu jurnalista de la RISE Moldova, una din autoarele anchetei despre mercenarii moldoveni în conflictul din estul Ucrainei.
[Radio Europa Liberă]
09/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Povestea refugiatului care a creat o afacere de 280 de milioane de lire sterline şi 3.500 de locuri de muncă
Născut în Uganda în 1958, Sukhpal Singh Ahluwalia a fost nevoit să emigreze în Marea Britanie în 1972. Copilăria sa a fost una liniştită, într-o ţară africană care înregistra, la acea vreme, un progres economic semnificativ.
[Business Magazin]
08/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Un român s-a întors acasă de la muncă și și-a găsit nevasta în pat cu amantul. A scos telefonul și a filmat tot. ”Ia zi, Corneluș. E adevărat?” - VIDEO
Un bărbat plecat la muncă în străinătate şi-a prins nevasta în pat cu altcineva. Întors acasă din Belgia, bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută. În dormitorul conjugal soţia era în...
[Antena3]
07/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Românii, cei mai expuși să își piardă locurile de muncă în favoarea roboților
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


România, cea mai amenințată țară din UE de avansul roboților pe piața muncii
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi, scrie adevarul.ro Peste 60% din locurile de muncă sunt...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii, cei mai expuşi la înlocuirea cu roboţi. Locurile de muncă ce vor fi pierdute în favoarea automatizării
România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte numărul de joburi care riscă să fie în viitor înlocuite cu roboţi. Peste 60% din locurile de muncă sunt ameninţate, de departe cea mai mare pondere din blocul european.
[Adevarul]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


S-a întors de la muncă din străinătate și a snopit-o în bătaie pe soția lui. Motivul halucinant pentru care un român a făcut acest lucru
Caz halucinant în județul Dâmbovița. O femeie de 28 de ani şi-a reclamat la poliție soţul, după ce acesta a snopit-o în bătaie. Bărbatul a recunoscut că și-a bătut soția, însă le-a spus agenţilor...
[Antena3]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare angajator din industria restaurantelor pune la bătaie sute de noi locuri de muncă
Cu peste 1.350 angajați în cele 19 restaurante și cafenele operate, Grupul City Grill, deținut de omul de afaceri Dragoș Petrescu, a anunțat că numărul angajărilor pe poziții noi va depăși 350 anul acesta. Cele mai căutate poziții sunt cele de picoli, ospătari, bucătari și ajutor de bucătar. În 2017, grupul a fost înființat peste 200 locuri de muncă.
[Capital]
06/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a ajuns o tânără de 32 de ani să hrănească angajaţii Google şi Twitter
După ce a absolvit cursurile Stanford, Erica Liu-Williams a ajuns să lucreze în domeniul tehnologiei, în zona Bay Area. După câteva joburi asemănătoare, tânăra a decis că tehnologia nu este pentru ea.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Business Magazin]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM: „Se vor tot închide fabrici, dacă salariile nu pot creşte din cauza taxelor”
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de oameni rămân fără locuri de muncă. Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România / Semnal de alarmă al IMM-urilor: Se vor tot închide fabrici
Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.
[Mediafax]
05/02/2018 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Dosarul Mineriada


Simona Halep, ultimele ştiri|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY