ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI1 iulie 2020

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT.
Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala.
Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Elevii unui liceu din Gorj nu au trecut Bac-ul, preferând să plece la muncă în străinătate
La şcoala vieţii, nu e nevoie de diplomă de Bac. Aşa se face că, într-o comună din Gorj, niciun elev nu a trecut examenul maturităţii. Toţi au abandonat şcoala şi au plecat să muncească pe şantiere, în străinătate. Tinerii au avut un "model" chiar la cel mai înalt nivel: primarul e dovada vie că poţi să n-ai (...)
[Observator]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


23 de ani de ProSport! 22 de ani în urmă: „DINAMO IA TOT!”. Mesajele lui Hagi și Ioanițoaia, viața la țară, misteriosul Radu Niculescu și enigmaticul Gabi Popescu | Articol publicat la ceas aniversar în 2019
a fost titlul cu care debuta ziarul în urmă cu 22 de ani pe piața presei scrise din România. Miercuri, 2 iulie 1997, apărea ziarul care, potrivit spuselor lui Gheorghe Hagi: „„. Conflictul dintre Dinamo și Steaua a fost prezent chiar pe prima pagină a publicației, iar protagoniștii au fost cei doi Daniel de la echipa Oțelul Galați: Florea și Rednic, care au surprins lumea...
[ProSport]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


23 de ani de ProSport! În ziua în care a împlinit 18 ani, 18 sportivi români au dezvăluit ce au făcut de majorat, ce ambiții aveau și ce ținte își desenau în minte | Articol publicat la ceas aniversar în 2015
<-gpt-ad-1568553368237-0" data-google-query-id="CLOdzt3QrOoCFTzJuwgdhpcOFQ">


 
 
Planul de relansare: Implementarea completă a viziunii strategice asupra sectorului TIC va duce la investiţii de 2,4 miliarde de euro
O implementare completă a viziunii strategice asupra sectorului de tehnologia informaţiilor şi comunicaţii (TIC) în România va duce la investiţii totale de aproximativ 2,4 miliarde de euro, conform Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, prezentat miercuri de Executiv. Documentul semnalează că impactul direct şi indirect asupra economiei poate fi tradus într-o...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Dolj: Compania Ford renunţă la o parte din angajaţii pe perioadă determinată
Fabrica Ford din Craiova a anunţat că renunţă la o parte din angajaţii pe perioadă determinată, motiv pentru care contractele acestora nu vor mai fi prelungite. "Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Germania: Carantină prelungită pentru lucrătorii de la abatorul din Guetersloh / Merkel anunță eliminarea contractelor de muncă temporare în acest sector
Lucrătorii de la abatorul german din Guetersloh, unde s-a descoperit un focar major de coronavirus, vor trebui să rămână în carantină până pe data de 17 iulie, au anunţat miercuri autorităţile locale, în timp ce cancelarul Angela Merkel a confirmat eliminarea contractelor de muncă temporare în acest sector economic.
[HotNews]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Cîţu: Cheltuielile cu dobânzile în iunie 2020 sunt mai mici decât erau anul trecut în aceeaşi perioadă
Cheltuielile cu dobânzile în iunie 2020 sunt mai mici decât erau anul trecut în iunie, deşi statul s-a împrumutat mai mult pentru a finanţa cheltuieli mai mari, fapt care arată în încrederea câştigată, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, cu ocazia lansării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului României. ...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Șefa de la ANM care are o condamnare activă pentru corupție, dar s-a angajat cu un cazier curat, și-a dat azi demisia
La ultimele două locuri de muncă, Petruța Lazăr a prezentat un cazier judiciar curat, vechi de 3 ani, deși în iunie 2017 a primit o sentință de 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe o perioadă de 6 ani. Zilele trecute, ea declara pentru Libertatea că este treaba poliției că i-a fost (...)
[Libertatea]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Dănănae s-a retras din activitatea de fotbalist. „Universitatea Craiova a fost echipa vieții mele, iar Mititelu a preluat Știința fără nicio lingură în club!” | EXCLUSIV
Fostul căpitan al alb-albaștrilor a acordat un interviu pentru și a vorbit despre cariera sa de jucător, dar și despre viitorul formației patronate de Adrian Mititelu. : Orice început are și un sfârșit.(oftează).  Vreau să le mulțumesc frumos tuturor suporterilor Științei pentru mesajele primite după ce am anunțat oficial că am încheiat activitatea de fotbalist și am...
[ProSport]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Jianu (CNIPMMR): Peste 100.000 de IMM-uri au nevoie de susţinere în diverse forme, în acest moment
Programul de Relansare Economică cuprinde principalele concepte solicitate de CNIPMMR, însă trebuie să conţină şi obiective asumate, clare şi bine definite, a afirmat preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, menţionând că, în prezent, peste 100.000 de IMM-uri au nevoie de susţinere în diverse forme. ...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Colaborare între Compania de Autostrăzi și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri. Burse de 1.000 de lei pe lună pentru studenți
Compania de Drumuri și Autostrăzi (CNAIR) a semnat un protocol de colaborare cu Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București. Colaborarea presupune, printre altele, stagii de practică pentru studenți, burse lunare de 1.000 de lei sau organizarea de masterate și doctorate care au la...
[HotNews]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


'Reclădim România' - Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică (rezumat)
Guvernul prezintă, miercuri, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, într-un eveniment la care vor fi prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului. Prezentăm rezumatul documentului intitulat "Reclădim România". "RECLĂDIM ROMÂNIA PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII ŞI RELANSARE ECONOMICĂ Schimbarea...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Legea pensiilor va fi modificată. Câţi bani vor primi românii în plus
Un proiect de Ordonanță de urgență ce prevede introducerea unor noi categorii de locuri de muncă în condiții speciale, reducerea vârstei standard de pensionare și recalcularea anumitor pensii se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.  Citește mai departe...
[Romania TV]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Legea pensiilor va fi modificată. Câţi bani vor primi românii în plus
Un proiect de Ordonanță de urgență ce prevede introducerea unor noi categorii de locuri de muncă în condiții speciale, reducerea vârstei standard de pensionare și recalcularea anumitor pensii se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.  Citește mai departe...
[Romania TV]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Guvernul vrea să îi ţină în ţară pe cei din diaspora care şi-au pierdut locurile de muncă. Statul va plăti 50% din salariul brut al noilor angajaţi, dar nu mai mult de 2.500 de lei
Planul de relansare economică ce va fi prezentat public, miercuri, de premierul Ludovic Orban şi de preşedintele Klaus Iohannis, prevede mai multe măsuri pentru stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani, dar și a românilor întorși din străinătate. Astfel, statul se angajează (...)
[Libertatea]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


INTERVIU/Aurescu: Sprijinul acordat de România Ucrainei este dezinteresat; sunt acţiuni lipsite de orice conotaţie politică
Sprijinul umanitar acordat de către România Republicii Moldova şi Ucrainei, în acord cu conceptul Team Europe dezvoltat de UE, răspunde nevoii de solidaritate în plan bilateral şi multilateral, este dezinteresat şi îndreptat către cetăţenii acestor state, aceste acţiuni fiind lipsite de orice conotaţie politică, susţine, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul român de...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


ONU 75 de ani: Obiective de Dezvoltare Durabilă - O creştere economică incluzivă şi sustenabilă, locuri de muncă decente pentru toţi
Naţiunile Unite, 1 iul /Agerpres/ - La 26 iunie 1945, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când ţările erau în ruină şi omenirea năzuia la pace, reprezentanţi din 51 de state s-au reunit la San Francisco pentru a semna un document, Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, cuprinzând principiile fundamentale pe care urmau să se bazeze relaţiile internaţionale din acel punct...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ONU 75 de ani: Obiective de Dezvoltare Durabilă - O creştere economică incluzivă şi sustenabilă, locuri de muncă decente pentru toţi
Naţiunile Unite, 1 iul /Agerpres/ - La 26 iunie 1945, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când ţările erau în ruină şi omenirea năzuia la pace, reprezentanţi din 51 de state s-au reunit la San Francisco pentru a semna un document, Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, cuprinzând principiile fundamentale pe care urmau să se bazeze relaţiile internaţionale din acel punct...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Compania Airbus, afectată de criza COVID-19. Aproape 15.000 de locuri de muncă desființate
Compania franceză Airbus este unul dintre marii pierdanți ai crizei provocate de noul coronavirus. Marți, producătorul de avioane a anunțat că va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă, dat fiind...
[B1 Tv]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Aurescu: Criza COVID reprezintă o lecţie nu doar pentru state şi autorităţi, ci şi pentru fiecare dintre noi
Criza creată de pandemia COVID-19 reprezintă "o lecţie nu doar pentru state şi autorităţi, ci şi pentru fiecare dintre noi", afirmă ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care îi încurajează pe cetăţenii români ce lucrează în străinătate să se informeze, să îşi cunoască drepturile şi să solicite respectarea lor. "Încurajez cetăţenii români să...
[Agerpres]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Netflix va scoate un documentar despre Colin Kaepernick. Aşezatul genunchiului în pământ a devenit un gest emblematic de contestare a nedreptăţii rasiale

Aşezatul genunchiului în pământ, mişcare iniţiată de Kaepernick, a devenit un , efectuat de numeroase persoane, inclusiv poliţişti, la manifestaţiile care au avut loc recent în SUA. „Colin in Black & White” („Colin în Negru şi Alb”), regizat de realizatoarea Ava Duvernay, va fi dedicat anilor de liceu şi de studenţie ai lui Kaepernick,...
[ProSport]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


Airbus va desfiinţa 15.000 de locuri de muncă pentru a supravieţui crizei coronavirusului
Airbus a anunţat marţi că va concedia aproximativ 15.000 de locuri de muncă, inclusiv 900 de posturi prevăzute deja în Germania, afirmând că este în joc viitorul său, după ce pandemia de coronavirus a zguduit industria călătoriilor aeriene, transmite Reuters.
[Adevarul]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Guvernul modifică legea pensiilor
Guvernul modifică în şedinţa de miercuri legea pensiilor, conform informării trimise presei, introducând o nouă categorie de locuri de muncă pentru care se reduce vârsta de pensionare.
[Adevarul]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


O femeie care lucra ca îngrijitoare în Germania a fost concediată după opt luni la program zi-lumină
*C.L., o femeie de 44 de ani, din județul Bihor, a plecat în Germania să lucreze ca îngrijitoare la domiciliu. A găsit anunțul de muncă într-o postare pe Facebook, și-a făcut un bagaj mic și s-a dus, fără să știe că se angajase la un job de 7 zile pe săptămână. Contractul de muncă pe (...)
[Libertatea]
01/07/2020 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE


Tenis: Simona Halep, ultimele ştiri. LIVE


Pensiile normale și pensiile speciale, ultimele știri

|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2020 DIRECTWAY