ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
| prin: Ziar.com & Stiri.com |    
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI 27 mars 2015

 
bursa
 

 
Pregătirile pentru cea mai mare ofertă de obligaţiuni în lei de pe piaţa locală de capital au intrat pe ultima sută de metri: pros­pectul este aproape fina­lizat, iar subscrierile ar putea începe într-o lună, potrivit unor surse apropiate tran­zacţiei. Primăria Bucureştiului vrea să împrumute 2,2 mi­liarde de lei de la in­ves­titori pentru a rambursa eurobon­durile din 2005 care ajung la maturitate pe 22 iunie şi prin care a fost finanţată construirea pasa­jului suprateran Basarab.
[Ziarul Financiar] 27/03/2015
 
Directorul general din cadrul Termocentralei Rovinari, Ion Pisc, consideră că situaţia Complexului Oltenia este una grea, în care consumul industrial de energie a scăzut, odată cu apariţia regenerabilelor care intră luni întregi în sistem, aceşti factori afectând grav colosul energetic. În plus, acesta se declară nemulţumit de ceea ce se întâmplă pe piaţa de energie, unde se cumpără energie pe PZU (piaţa zilei următoare) în loc să cumpere pe bursa de energie şi să încheie contracte pe termen lung. „Foarte multă lume merge pe PZU, cei care consumă …În loc să facă contracte pe PCCB, pe bursa de energie pe intervale lungi de timp de un an de zile, vin pe PZU. Probabil unora le convine să cumpere energie pe PZU. La un contract pe 30 de zile sau de 22 de zile, pot să fie câteva zile cu preţ mare, dar şi intervale sau zile când dacă se pleacă de la 180 lei /MWh se ajunge şi la 40 sau 20 lei pe weekend”, a explicat la un post de radio, directorul Sucursalei Rovinari, Ion Pisc. O viaţă doar la Rovinari Directorul...
[Impact în Gorj] 26/03/2015
 
Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, s-a apreciat joi cu 0,18% la Bursa de Valori Bucureşti, rulajul total al pieţei cifrându-se la 34,41 milioane de lei (7,78 milioane de euro).
[Capital] 26/03/2015
 
Bursa de pe Wall Street a deschis joi în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,36%, ajungând valoarea de 17.655,48 puncte, în scădere cu 63,06 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
[Capital] 26/03/2015
 
Piaţa Arras din Deva intră în modernizare. Primarul Devei, Petru Mărginean, şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat astăzi contractul de finanţare al proiectului european, care va beneficia de o finanţare nerambursabilă de circa 6,3 milioane de lei. Piaţa Arras va fi reamenajată în totalitate, iar statuia gimnastelor va fi relocată.
[Adevarul] 26/03/2015
 
Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea va organiza, în data de 24 Aprilie 2015, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Piața Independenței nr. 1, Tulcea, începând cu ora 10,00, o nouă ediţie a BURSEI GENERALE LOCURILOR DE MUNCĂ. Acţiunea îşi propune să faciliteze contactul direct între angajatori şi persoanele interesate de obținerea unui loc de muncă. În acest sens, agenţii economici care doresc să participe la eveniment sunt rugaţi să contacteze AJOFM Tulcea, având astfel prilejul să-și recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcție de cerințele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, in conditiile unei concurente loiale si transparente, care sa permita realizarea unui echilibru intre acestea in timpul cel mai scurt.  La bursa generală sunt invitate să participe toate categoriile de persoane aflate in căutarea unui loc...
[Dobrogea News] 26/03/2015
 
Judecătoria Craiova a decis, săptămâna trecută, într-un proces dintre un debitor şi Banca Românească, îngheţarea cursului de schimb franc elveţian-leu la valoarea de la data contractării împrumutului. Magistraţii au obligat banca să-l despăgubească pe datornic cu sumele plătite în plus şi dobânda la sumele respective. Potrivit site-ului instanţei, judecătorii au constatat, pe data de 16 martie, „caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind riscul valutar” inserate în contractul de credit al reclamantului „privind efectuarea plăţilor în moneda creditului şi suportarea de către consumator a diferenţelor de curs valutar”. Totodată, judecătoria „constată nulitatea absolută a acestor clauze”. În plus, instanţa a dispus „îngheţarea cursului de schimb valutar CHF – leu pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului, respectiv calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului...
[Dej24] 26/03/2015
 
Unitatea Administrativ – Teritorială – Municipiul Dej anunţă lansarea proiectului „CREAREA ȘI DOTAREA CENTRULUI NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ DEJ”. Contractul a intrat în vigoare pe data de 27 februarie 2015 și a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Organismul Intermediar pentru Turism este reprezentat de Autoritatea Naţională pentru Turism, prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism. Proiectul este cofinanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivităţii României ca destinaţie turistică,  Operaţiunea „Crearea Centrelor Naţionale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora”. Obiectivul...
[Dej24] 26/03/2015
 
Începând de ieri, 25 martie 2015, toți cei interesați vor putea depune cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiectele de „Investiţii în exploataţii agricole” (submăsura 4.1) și pentru proiectele de „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” (submăsura 6.1) din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.Prin Submăsura 4.1 „Investiţii în…
[Agenda de Iaşi] 26/03/2015
 
Bursa de la New York a incheiat sesiunea de miercuri in scadere accentuata, investitorii fiind ingrijorati fata de o incetinire a afacerilor marilor companii din Statele Unite, dupa publicarea cifrelelor slabe pentru bunurile de folosinta indelungata: Dow Jones a pierdut 1,62%, iar Nasdaq 2,37%.
[HotNews] 26/03/2015
 
Știința Bacău vrea să se retragă din campionat, așa că la finalul actualului sezon nu va mai retrograda nicio echipă în mod direct Energia poate avea noroc. După sintagma „răul altuia, binele meu”, gorjenii se pot salva de la retrogradare chiar și dacă nu reușesc să facă mare lucru în play-out. Motivul? Din Liga Națională va retrograda o singură echipă, iar în condițiile în care  Știința Bacău anunță că se retrage din competiție în plin sezon, atunci nu va mai retrograda nicio echipă din competiție în mod direct. Ultima și penultima clasată vor merge la baraj pentru a se salva, ceea ce e bine pentru Energia.  Bacăul, în pericol Jucătorii de la Bacău nu și-au încasat drepturile financiare pe 2015, așa că situația este incertă la această echipă. Oficialii formaţiei anunță că, la finalul săptămânii, echipa s-ar putea retrage din campionat. „Nu avem continuitate, nu s-au dezbătut problemele noastre, nu mai putem accesa fonduri...
[Gorj Exclusiv] 25/03/2015
 
Bursa de pe Wall Street a deschis miercuri în scădere, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,33%, ajungând valoarea de 17.950,89 puncte, în scădere cu 60,25 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
[Capital] 25/03/2015
 
Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere cu 0,17%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la nivelul de 19.746,20 puncte, în creştere cu 32,75 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.
[Capital] 25/03/2015
 
Investițiile în acțiuni listate de Bursa de Valori București au fost preferate fondurilor private de pensii în 2014. Depozitele bancare nu mai sunt deloc atractive pentru specialiștii din piață, în timp ce titlurile emise de state rămân principala formă de plasament. ...
[Romania Libera] 24/03/2015
 
Indicele SIF-urilor, BET - FI, s-a apreciat cu 1,48% marţi, la Bursa de Valori Bucureşti, pe o piaţă în care rulajul total s-a cifrat la 66,46 milioane de lei (15,08 milioane de euro).
[Capital] 24/03/2015
 
Pe 27 martie expiră termenul de rambursare a liniilor de creditare de circa 10 miliarde de lei oferite de Banca Naţională către Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, sub garanţia statului, iar dacă cele trei instituţii nu întorc banii, aceste miliarde devin datoria statului şi banii urmează a fi achitaţi din buget.
[Adevarul] 24/03/2015
 
Bursa de pe Wall Street a deschis marţi cu rezultate mixte, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,10%, ajungând valoarea de 18.098,53 puncte, în scădere cu 17,51 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
[Capital] 24/03/2015
 
COMUNICAT DE PRESĂ BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ     A.J.O.F.M. Maramureş organizează Bursa Locurilor de Muncă în data de 25 martie 2015, în Baia Mare la sediul A.J.O.F.M Maramureş în intervalul orar 09.00-12.00 şi în Săliştea de Sus la Pensiunea Seky în intervalul orar 15.00-18.00.  Evenimentul face parte din cadrul acţiunilor desfăşurate în proiectul “Şanse ...
[Informatia zilei Maramureş] 24/03/2015
 
Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj organizează, pe 24 aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi să cunoască mai bine piaţa... Post-ul Dolj: AJOFM organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă apare prima dată în GAZETA de SUD.
[Gazeta de Sud] 24/03/2015
 
Bursa de la Bucureşti se află în scădere de la începutul anului, după ce în 2014 a avut una dintre cele mai bune performanţe din regiune.
[Ziarul Financiar] 23/03/2015
 


| RSS | Stabiliti un link |

ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Romania si Republica Moldova. ZIAR.COM ZIAR.INFO STIRI.COM ZIARE.ORG ZIARE-ROMANESTI.COM ZIARUL.COM JURNALUL.INFO ZIARUL.INFO SPORTUL.COM ROUMANIE.COM ROMANIA.FR BUCURESTI.COM MUNTENIA.COM ACTUALITATI.COM TRANSILVANIA.COM ACTUALITATEA.COM
Server nr2.: ziare ziare stiri romania press ziare romanesti
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY, France. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2015 - DIRECTWAY