ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 august 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM
Primii turiști spațiali chinezi vor pleca în Cosmos între 2014 și 2015
[foto: Agerpres]
Primii turiști spațiali chinezi vor pleca în Cosmos între 2014 și 2015

Mai mulți oameni de afaceri, ale căror nume nu au fost dezvăluite, și-au rezervat locurile pentru a pleca în spațiu, la sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015, cu navetele spațiale Lynx Mark I și II, devenind astfel primii "turiști spațiali" chinezi, informează ziarul China Daily, citat luni de agenția EFE.

Trimite Email  

Turiștii vor plăti aproximativ 95.000 de dolari pentru o călătorie de o oră, la peste 60 de kilometri înălțime, fapt ce le va permite să experimenteze lipsa de gravitație, notează ziarul oficial China Daily.

La 27 decembrie, agenția de voiaj chineză Dexo Travel a început să ofere astfel de peripluri spațiale în această țară asiatică, iar de atunci peste o sută de persoane și-au arătat interesul, a declarat ziarului chinez directorul agenției, Zhang Yong.

Navetele spațiale Lynx Mark I și II sunt fabricate de compania particulară americană XCOR Aerospace, iar voiajele private la bordul ei sunt gestionate de firma olandeză SXC, care a încheiat un acord cu Dexo pentru promovarea acestor "excursii spațiale" în China.

Dacă se respectă planurile prevăzute, Lynx Mark I va pleca în cosmos la sfârșitul anului 2014 și va urca la o înălțime de 60 de kilometri, în timp ce Lynx Mark II va pleca la începutul anului 2015 și va depăși altitudinea de 100 de kilometri.

Primul turist spațial a fost americanul Dennis Tito, în 2001, iar de atunci alte șase persoane au repetat această experiență, ultimul fiind canadianul Guy Laliberté (fondatorul companiei Cirque du Soleil) în 2009. [AGERPRES]

 
 
 DOSARE SPECIALE
Modificările legilor Justiţiei
Modificările legilor Justiţiei

Donald Trump, ultimele ştiri
Donald Trump, ultimele ştiri

Simona Halep, ultimele ştiri
Simona Halep, ultimele ştiri


| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY