ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI27 iunie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM
Primii turiști spațiali chinezi vor pleca în Cosmos între 2014 și 2015
[foto: Agerpres]
Primii turiști spațiali chinezi vor pleca în Cosmos între 2014 și 2015

Mai mulți oameni de afaceri, ale căror nume nu au fost dezvăluite, și-au rezervat locurile pentru a pleca în spațiu, la sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015, cu navetele spațiale Lynx Mark I și II, devenind astfel primii "turiști spațiali" chinezi, informează ziarul China Daily, citat luni de agenția EFE.

Trimite Email  

Turiștii vor plăti aproximativ 95.000 de dolari pentru o călătorie de o oră, la peste 60 de kilometri înălțime, fapt ce le va permite să experimenteze lipsa de gravitație, notează ziarul oficial China Daily.

La 27 decembrie, agenția de voiaj chineză Dexo Travel a început să ofere astfel de peripluri spațiale în această țară asiatică, iar de atunci peste o sută de persoane și-au arătat interesul, a declarat ziarului chinez directorul agenției, Zhang Yong.

Navetele spațiale Lynx Mark I și II sunt fabricate de compania particulară americană XCOR Aerospace, iar voiajele private la bordul ei sunt gestionate de firma olandeză SXC, care a încheiat un acord cu Dexo pentru promovarea acestor "excursii spațiale" în China.

Dacă se respectă planurile prevăzute, Lynx Mark I va pleca în cosmos la sfârșitul anului 2014 și va urca la o înălțime de 60 de kilometri, în timp ce Lynx Mark II va pleca la începutul anului 2015 și va depăși altitudinea de 100 de kilometri.

Primul turist spațial a fost americanul Dennis Tito, în 2001, iar de atunci alte șase persoane au repetat această experiență, ultimul fiind canadianul Guy Laliberté (fondatorul companiei Cirque du Soleil) în 2009. [AGERPRES]

 
 
 DOSARE SPECIALE
Evaluarea Naţională, rezultate şi ultimele ştiri
Evaluarea Naţională, rezultate şi ultimele ştiri

Simona Halep, ultimele ştiri
Simona Halep, ultimele ştiri

Criza PSD și căderea Guvernului Grindeanu
Criza PSD și căderea Guvernului Grindeanu


| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY