ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI24 octombrie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM


Joburi şi locuri de muncă în străinătate

Locuri de muncă în străinatate – o privire de ansamblu a oportunităţilor de joburi în Europa

Trimite Email  

Tarile ce compun Uniunea Europeaua au atras intotdeauna un numar mare de persoane, in special datorita locurilor de munca mai bine platite pentru straini. Din pacate, recesiunea globala in curs de desfasurare a atenuat in mod semnificativ perspectiva multora de a gasi de lucru in Europa.
Tarile europene inca sufera datorita ratei ridicate a somajului si cresterii economice reduse. Dar, in ciuda crizei actuale, exista locuri de munca disponibile pentru straini intr-o varietate de domenii. Mai jos va prezentam cateva optiuni pentru cei care sunt interesati sa lucreze in Europa.

INVATATI LIMBA

Putini angajatori europeni vor fi interesati sa angajaze straini care au deloc sau putina experienta de munca.. Acesta este motivul pentru care aveti nevoie sa castigati experienta la inceputul unei cariere profesionale. Pentru inceput trebuie sa incepeti prin invatarea unei limbi europene, cu ajutorul unui curs sau a unui job de vara in tara care va intereseaza.
Acest lucru va permite sa cunoasteti modul de lucru, precum si cerintele de viza si de munca permise, legi fiscale, beneficii, drepturi, si obligatii, etc. ca angajat in cadrul Uniunii Europene.
Avand experienta anteriora si cunoscand limba se vor dovedi foarte utile in gasirea unui job foarte bine platit.
Daca doriti sa concurati cu candidatii locali pentru un loc de munca in Europa, trebuie sa dovediti faptul ca abilitatile dumneavoastra le depasesc pe cele ale concurentilor. Pentru locuri de munca mai bune, cunostintele excelente de limba sunt esentiale, imbunatatind in mod semnificativ sansele de a obtine o oferta de munca.

FACETI-VA TEMELE DIN TIMP

Fiecare tara are propriile sale proceduri si reguli pentru angajatori. In loc sa invatati din propriile greseli, mai bine aflati toate detaliile procesului de aplicare de locuri de munca.
Cumparati o carte care sa va ofere toate informatiile necesare sau cautati online si adunati cat mai multe informatii posibil. Procesul de aplicare pentru un job poate varia de la tara la tara.
Unele tari au cerinte foarte birocratice si meticuloase, cum ar fi certificate si diplome de terminare a studiilor, formarea si experienta de munca anterioara, care de multe ori trebuie sa fie insotite de traduceri autorizate in limba tarii respective.

Locuri de munca pentru profesionisti cu calificare

Avand competentele profesionale care sunt la mare cautare, e cel mai bun mod pentru a obtine o oferta de munca la o companie europeana. Cetatenii UE pot lucra in orice tara membra a UE fara un permis de munca.
Cele mai multe tari europene au deficit de personal calificat in anumite domenii, cum ar fi inginerie, tehnologia informatiei, sanatate sau invatamant; de aceea in aceste domenii joburile disponibile se gasesc intr-un numar destul de insemnat. Daca sunteti calificat si doriti un job in strainatate, asigurati-va ca aruncati o privire pe joburile disponibile pe portalurile de locuri de munca existente si cu siguranta veti gasi ceea ce vi se potriveste.

Activitati independente si Freelancing

In Europa exista de asemenea o cerere constanta de tineri anteprenori si profesionisti care pot dezvolta noi idei si competente anteprenoriale in economia europeana, fie prin derularea unei afaceri proprii, fie prin munca in calitate de profesionisti independenti cu inalta calificare.
Daca va incadrati in aceasta categorie nu aveti nevoie de o oferta de munca. Tot ce ai nevoie este sa va demonstrati abilitatilele profesionale exceptionale.
In acest sens, Franta a schimbat recent dreptul de imigratie prin oferirea permisului de "competente si talente", un program nou pentru cei care pot aduce o contributie culturala, artistica sau economica considerabil pentru tara.
Germania a adoptat o interdictie privind recrutarea fortei de munca straina pentru muncitori necalificati si mai putin calificati, si chiar si pentru lucratorii cei mai calificati. Cu toate acestea, guvernul inca permite profesionistilor independenti sa traiasca si sa lucreze in Germania, in cazul in care activitatea acestora are un efect economic pozitiv.

Stagii/Internshipuri in Europa

Exista multe stagii platite oferite de companii si organizatii din intreaga Europa, care sunt destinate tinerilor, indiferent de statutul lor academic.

Predarea limbii engleze in Europa

Piata locurilor de munca pentru profesori de limba engleza din Europa de Vest si Centrala a scazut in ultimii ani, fie datorita scaderii cererii sau supra-abundentei de vorbitori de limba engleza nativi.Totusi, multe institutii lingvinstice si scoli din intreaga Europa, au nevoie de profesori, iar ca cerinta solicita in plus, certificare pentru oferirea unui loc de munca.

Joburi temporare, joburi sezoniere si activitati agricole

Exista o mare nevoie de lucratori sezonieri si temporari in intreaga Europa, in special in agricultura, constructii, industria ospitalitatii si turismului. Exista mai multe programe si organizatii care va pot ajuta sa obtineti un permis de munca temporara sau sezonier. Daca optati pentru a lucra "la negru", retineti ca sunteti in competitie cu lucratorii sezonieri din tarile in curs de dezvoltare si ca multe tari europene impun amenzi grele intreprinderilor care angajeaza lucratori ilegali.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Compania niponă Calsonic Kansei confirmă: investiţii de 30 milioane de euro în România și 300 de noi locuri de muncă
Compania niponă Calsonic Kansei își extinde businessul din România prin investirea a 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploiești, unde va crea circa 300 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, remis Citește mai departe...
[StiripeSurse]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii care nu lucrează, în atenţia autorităţilor. Vor fi căutaţi şi acasă
  Tot mai multe locuri de muncă şi tot mai puţin candidaţi se înregistrează la târgurile de joburi. Disperaţi de această situaţie, reprezentanţii instituţiilor statului au decis să-i caute...
[B1 Tv]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Românii plecaţi în străinătate pot deveni „scenariştii“ unui spectacol de teatru despre viaţa lor departe de familie
Teatrul Dramatic „George Ciprian“ din Buzău invită românii plecaţi la muncă în Spania şi Portugalia să ia parte la realizarea unui spectacol de teatru inedit, care are ca temă universul familiilor despărţite şi poveştile de viaţă ale acestora.
[Adevarul]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
O companie japoneză investeşte 30 de milioane de euro în România şi creează 300 de locuri de muncă
Compania niponă Calsonic Kansei se extinde în România şi investeşte 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea aproape 300 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
[Mediafax]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Japonezii de la Calsonic Kansei investesc 30 milioane de euro într-o fabrică de componente electronice din Ploieşti
Compania niponă Calsonic Kansei îşi extinde businessul din România prin investirea a 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea circa 300 de noi locuri de muncă.
[Adevarul]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 31.000 locuri de muncă vacante la nivel național
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 31.190 locuri de muncă, în data de 23 octombrie 2017.
[Capital]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un manager din România vrea să angajeze 1.000 de oameni şi nu găseşte niciunul
România duce lipsa de personal calificat, lucru semnalat şi de către managerii de firme din ţară noastră. De exemplu, o firma de confecţii din Argeş intenţionează să îşi extindă afacerea în străinătate din această cauza.
[ProTv]
23/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vești IMENSE pentru mii de români: Joburi disponibile, cu salarii de 1000 de euro
Începe luna cadourilor mai devreme. Foarte multe posturi sunt scoase la concurs în România. Mii de românii au undă verde la angajări pe salarii ce depășesc lejer 1000 de euro. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
22/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Job-ul din România pe care îl poate învăţa oricine şi îţi aduce un salariu de 3200 de euro pe lună! Sunt mii de locuri de muncă disponibile
Un candidat care cunoaşte limbajul de programare Java şi care are între unu şi trei ani de experienţă profesională primeşte un salariu net cuprins între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate de compania de externalizare de servicii de HR din România. Nivelul salarial al (...)
[Libertatea]
22/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Medicii români, recrutați de țările din Europa. Salarii de mii de euro și cazare gratis
Dacă statul român nu face nimic pentru medici şi asistenţi, spitalele din Europa au înţeles că la noi găsesc specialişti bine pregătiţi.
[ProTv]
21/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce șanse de angajare are o persoană la vârsta a doua, dar cu experiență: ”De doi ani încerc să mă angajez!”
Mii de locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele bine-pregătite, iar angajatorii îi apreciază pe cei cu experiență, dar, în unele cazuri, vârsta devine un handicap, iar angajarea un vis îndepărtat. Vineri, la Sala Palatului din Capitală, s-a deschis un nou târg de job-uri, ”Angajatori de top”, (...)
[Libertatea]
21/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Compania americană care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă în Timişoara. Ce planuri au în România cei care au cumpărat Solectronul
Compania Flex, unul dintre cei mai importaţi jucători de pe piaţa internaţională în domeniul tehnologiei şi producţiei de echipamente, va investi în anii următori în extinderea departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la Timişoara.
[Adevarul]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


'Un Brexit dur' ar putea costa Belgia 42.000 de locuri de muncă (estimare a guvernului belgian)
Guvernul belgian a avertizat vineri că ''un Brexit dur'', fără un acord privind viitoarele relaţii comerciale între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, ar putea avea ''un impact catastrofal'' pentru Belgia şi ar costa-o pierderea a 42.000 de locuri de muncă, relatează AFP. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


''Un Brexit dur'' ar putea costa Belgia 42.000 de locuri de muncă
Guvernul belgian a avertizat vineri că ''un Brexit dur'', fără un acord privind viitoarele relaţii comerciale între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, ar putea avea ''un impact catastrofal'' pentru Belgia şi ar costa-o pierderea a 42.000 de locuri de muncă, relatează AFP.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Nu vor să muncească românii? 7 candidaţi pe un post la o fabrică nouă de volane. 1.400 de oameni şi-au depus CV-urile
Peste 1.400 de oameni şi-au depus CV-urile pentru cele 200 de joburi scoase la concurs în Rovinari, de o firma producătoare de volane. În prima fază investitorul, o firmă din Braşov, caută 200 de muncitori, dar în viitor va ajunge la 500 de angajaţi.
[Business Magazin]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bursa locurilor de muncă: 42.158 de oferte, 290 angajați pe loc. Alți 6.684 absolvenți selectați
La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată pe 20 octombrie, la nivel național, au fost oferite 42.158 locuri de muncă.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Job-ul din România pe care îl poate învăţa oricine şi îţi aduce un salariu de 14.000 de lei pe lună! Sunt mii de locuri de muncă disponibile, iar angajatorii nu găsesc suficienţi candidaţ
Un candidat care cunoaşte limbajul de programare Java şi care are între unu şi trei ani de experienţă profesională primeşte un salariu net cuprins între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate de compania de externalizare de servicii de HR Smartree România.
[Business Magazin]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Salariul cerut de un măcelar român cu șomaj de 600 EUR în Germania: ”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”
Aproape 1.500 de firme din toată ţara au căutat vineri să angajeze peste 25 de mii de oameni la bursa locurilor de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti.
[ProTv]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Începe Târgul Angajatori de TOP, la Sala Palatului. Câte firme vin şi ce joburi sunt puse la bătaie
5.000 de oportunităţi de angajare pun la bătaie în această toamnă cele o sută de companii participate la ediţia bucureşteană a târgului de cariere „Angajatori de TOP” organizată, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului.
[Adevarul]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ţările trebuie să îmbunătăţească reţelele de transport pentru a atinge obiectivele de dezvoltare
Reţelele mondiale din transport au rămas în urma cererii crescute iar ţările riscă să rateze obiectivele de dezvoltare dacă este pus în pericol accesul la locuri de muncă, pieţe şi servicii medicale, au apreciat joi Banca Mondială, Naţiunile Unite şi alte agenţii internaţionale, potrivit Reuters.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


AMOFM: 129 de agenţi economici oferă peste 5.000 de locuri de muncă la Bursa pentru absolvenţi de la Bucureşti
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) organizează, vineri, o nouă ediţie a "Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi", la Palatul Naţional al Copiilor, potrivit Agerpres.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Europarlamentar PSD, despre detașarea muncitorilor în străinătate. Ce a votat Parlamentul European?
"Luni, 16 Octombrie 2017, Comisia de Muncă din Parlamentul European a votat raportul asupra directivei privind muncitorii detașați. Acest raport a stârnit multe dezbateri, generând un clivaj între Est si Vest. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Banca Mondială: Reţelele din transport au rămas în urma cererii
Reţelele mondiale din transport au rămas în urma cererii crescute iar ţările riscă să rateze obiectivele de dezvoltare dacă este pus în pericol accesul la locuri de muncă, pieţe şi servicii medicale, au apreciat joi Banca Mondială, Naţiunile Unite şi alte agenţii internaţionale, transmite Reuters.
[Capital]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Atenţie la ţepele de pe Internet. Ce se poate ascunde în spatele ofertelor de muncă la domiciliu
Ofertele cu locuri de muncă din faţa calculatorului, care mai de care mai fanteziste, au explodat în ultima perioadă în mediul online. Specialiştii recomandă să deschidem bine ochii înainte de a comunica unor necunoscuţi date personale.
[Adevarul]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Şanse de angajare pentru absolvenţi. Peste 360 de locuri de muncă sunt puse la bătaie
Cei 23 de angajatori care şi-au anunţat, până acum, participarea sunt în căutarea a peste 360 de angajaţi, atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 550 locuri de muncă vacante la Bursa pentru absolvenţi. Şomerii până în 25 ani, de patru ori mai mulţi
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este organizată în două oraşe din Olt, numărul locurilor de muncă anunţate depăşind 550.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Vineri și sâmbătă la Angajatori de TOP: 5000 de joburi și salarii de la 300 euro la 1500 euro
Săptămâna aceasta, pe 20-21 octombrie la Sala Palatului din București, are loc târgul de carieră Angajatori de TOP. 5000 de oportunităţi de carieră , 100 de companii si peste 10 000 de vizitatori sunt cifrele ediției din această toamnă. Joburile deschise în cadrul târgului de carieră sunt remunerate de angajatori cu salarii începând de la 300-400 euro și care pot ajunge la...
[Digi24]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Revolta angajaţilor fabricii mistuite de foc. La o lună de la marea tragedie oamenii sunt într-o situaţie disperată
Mulţi dintre cei peste 100 de angajaţi ai fabricii de uleiuri esenţiale din Orăştie, care în urmă cu o lună a fost mistuită de un incendiu au ajuns într-o situaţie disperată. Susţin că nu şi-au mai primit salariile şi că urmează să fie rămână fără locuri de muncă.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 1.500 de locuri de muncă. Spania cheamă oameni la cules căpşuni
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.534 locuri de muncă, se arată într-un comunicat al ANOFM.
[Capital]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
VIDEO EXCLUSIV/ Succesul nu l-a schimbat pe Marcel Iureș: “Nu cred că știu să stau degeaba sau «să mă sparg în figuri»!”
Marcel Iureș a ajuns actor din întâmplare, după ce a testat, în tinerețe, mai multe joburi. Este cel mai bine cotat actor român la Hollywood, însă faima de care se bucură de ani buni nu l-a schimbat. Este adorat de public și își pregătește minuțios fiecare rol, pentru ca aparițiile sale să fie ireproșabile. (...)
[Libertatea]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproape 600 de locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziţia absolvenţilor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, organizează, vineri, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Acţiunea are loc, de la ora 10.00, la Clubul Studenţilor din Târgovişte şi au confirmat participarea 37 de agenţi economici.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un GIGANT AMERICAN va 'rupe' tot: Când vine în România și ce piață vrea să cucerească
Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea foarte multe locuri de muncă. Un gigant al economiei americane și mondiale se pregăteşte să investească masiv în România, pe o piață care poate aduce țării noastre un profit imens. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
17/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Yves Caracatzanis: 'Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european'
Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european, în ultimii 20 de ani fiind create în acest sector 206.000 de locuri de muncă, a declarat, marți, Yves Caracatzanis, director general al Groupe Renault România și președinte al Parteneriatului Auto Român (PAR). Citește mai departe...
[StiripeSurse]
17/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Programul Start-Up Nation a început cu 2 luni întârziere. Ministru: "Merge impecabil"
După multe amânări, programul Start-Up Nation, prin care guvernul îşi propune să creeze cel puţin 20.000 de locuri de muncă, primeşte în sfârşit bani.
[ProTv]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO Cum arată unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România. Lucrările au costat peste nouă milioane de lei
După cinci ani de muncă şi investiţii, a fost inaugurat unul dintre cele mai modern blocuri operaorii, din România, dedicate urologiei. Noua secţie care poate fi comparată cu cele mai dotate secţii de urologie din Europa, urmând ca medicii să realizeze intervenţii minim-invazive, unele dintre ele în premieră
[Adevarul]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Salarii de la 300 la 1500 de euro la târgul de carieră Angajatori de Top
Peste 5000 de locuri de muncă sunt disponibile în cadrul târgului de carieră Angajatori de Top, ediţia de toamnă, salariile puse la bătaie de companii pornind de la 300 de euro şi ajungând la 1500 de euro. Evenimentul are loc în Capitală în perioada 20-21 octombrie.
[Adevarul]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Studiu eJobs: companiile se plâng că nu găsesc angajați buni, dar doar un sfert oferă salarii mai mari
Opt companii din zece se plâng că nu mai găsesc angajați valoroși pentru locurile de muncă disponibile, însă doar una din patru preferă să ofere salarii mai mari decât media pieței pentru a-i atrage, relevă un studiu realizat de către eJobs. Majoritatea firmelor preferă să caute în alte orașe sau în domenii (...)
[Libertatea]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Târg de locuri de muncă la Penitenciarul Oradea
Târg de locuri de muncă la Penitenciarul Oradea
[Digi24]
15/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Interviu de angajare cu ochelari de realitate virtuală
Companiile din România recurg la metode din ce în ce mai inventive pentru recrutarea angajaţilor. Ochelarii pentru realitate virtuală sunt folosiţi pentru prima dată în România de o societate la un târg de joburi. Oficialii spun că tinerii pot să se acomodeze astfel mai uşor cu birourile şi mediul în care ar urma să profeseze.
[Digi24]
15/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE

Simona Halep, ultimele ştiri


Coreea de Nord, ultimele ştiri


Spania suspendă autonomia Cataloniei
| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY