ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI29 aprilie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM
Joburi şi locuri de muncă în străinătate
Joburi şi locuri de muncă în străinătate

Locuri de muncă în străinatate – o privire de ansamblu a oportunităţilor de joburi în Europa

Trimite Email  

Tarile ce compun Uniunea Europeaua au atras intotdeauna un numar mare de persoane, in special datorita locurilor de munca mai bine platite pentru straini. Din pacate, recesiunea globala in curs de desfasurare a atenuat in mod semnificativ perspectiva multora de a gasi de lucru in Europa.
Tarile europene inca sufera datorita ratei ridicate a somajului si cresterii economice reduse. Dar, in ciuda crizei actuale, exista locuri de munca disponibile pentru straini intr-o varietate de domenii. Mai jos va prezentam cateva optiuni pentru cei care sunt interesati sa lucreze in Europa.

INVATATI LIMBA

Putini angajatori europeni vor fi interesati sa angajaze straini care au deloc sau putina experienta de munca.. Acesta este motivul pentru care aveti nevoie sa castigati experienta la inceputul unei cariere profesionale. Pentru inceput trebuie sa incepeti prin invatarea unei limbi europene, cu ajutorul unui curs sau a unui job de vara in tara care va intereseaza.
Acest lucru va permite sa cunoasteti modul de lucru, precum si cerintele de viza si de munca permise, legi fiscale, beneficii, drepturi, si obligatii, etc. ca angajat in cadrul Uniunii Europene. Avand experienta anteriora si cunoscand limba se vor dovedi foarte utile in gasirea unui job foarte bine platit.
Daca doriti sa concurati cu candidatii locali pentru un loc de munca in Europa, trebuie sa dovediti faptul ca abilitatile dumneavoastra le depasesc pe cele ale concurentilor. Pentru locuri de munca mai bune, cunostintele excelente de limba sunt esentiale, imbunatatind in mod semnificativ sansele de a obtine o oferta de munca.

FACETI-VA TEMELE DIN TIMP

Fiecare tara are propriile sale proceduri si reguli pentru angajatori. In loc sa invatati din propriile greseli, mai bine aflati toate detaliile procesului de aplicare de locuri de munca. Cumparati o carte care sa va ofere toate informatiile necesare sau cautati online si adunati cat mai multe informatii posibil. Procesul de aplicare pentru un job poate varia de la tara la tara. Unele tari au cerinte foarte birocratice si meticuloase, cum ar fi certificate si diplome de terminare a studiilor, formarea si experienta de munca anterioara, care de multe ori trebuie sa fie insotite de traduceri autorizate in limba tarii respective.

Locuri de munca pentru profesionisti cu calificare

Avand competentele profesionale care sunt la mare cautare, e cel mai bun mod pentru a obtine o oferta de munca la o companie europeana. Cetatenii UE pot lucra in orice tara membra a UE fara un permis de munca.
Cele mai multe tari europene au deficit de personal calificat in anumite domenii, cum ar fi inginerie, tehnologia informatiei, sanatate sau invatamant; de aceea in aceste domenii joburile disponibile se gasesc intr-un numar destul de insemnat. Daca sunteti calificat si doriti un job in strainatate, asigurati-va ca aruncati o privire pe joburile disponibile pe portalurile de locuri de munca existente si cu siguranta veti gasi ceea ce vi se potriveste.

Activitati independente si Freelancing

In Europa exista de asemenea o cerere constanta de tineri anteprenori si profesionisti care pot dezvolta noi idei si competente anteprenoriale in economia europeana, fie prin derularea unei afaceri proprii, fie prin munca in calitate de profesionisti independenti cu inalta calificare. Daca va incadrati in aceasta categorie nu aveti nevoie de o oferta de munca. Tot ce ai nevoie este sa va demonstrati abilitatilele profesionale exceptionale.
In acest sens, Franta a schimbat recent dreptul de imigratie prin oferirea permisului de "competente si talente", un program nou pentru cei care pot aduce o contributie culturala, artistica sau economica considerabil pentru tara.
Germania a adoptat o interdictie privind recrutarea fortei de munca straina pentru muncitori necalificati si mai putin calificati, si chiar si pentru lucratorii cei mai calificati. Cu toate acestea, guvernul inca permite profesionistilor independenti sa traiasca si sa lucreze in Germania, in cazul in care activitatea acestora are un efect economic pozitiv.

Stagii/Internshipuri in Europa

Exista multe stagii platite oferite de companii si organizatii din intreaga Europa, care sunt destinate tinerilor, indiferent de statutul lor academic.

Predarea limbii engleze in Europa

Piata locurilor de munca pentru profesori de limba engleza din Europa de Vest si Centrala a scazut in ultimii ani, fie datorita scaderii cererii sau supra-abundentei de vorbitori de limba engleza nativi.Totusi, multe institutii lingvinstice si scoli din intreaga Europa, au nevoie de profesori, iar ca cerinta solicita in plus, certificare pentru oferirea unui loc de munca.

Joburi temporare, joburi sezoniere si activitati agricole

Exista o mare nevoie de lucratori sezonieri si temporari in intreaga Europa, in special in agricultura, constructii, industria ospitalitatii si turismului. Exista mai multe programe si organizatii care va pot ajuta sa obtineti un permis de munca temporara sau sezonier. Daca optati pentru a lucra "la negru", retineti ca sunteti in competitie cu lucratorii sezonieri din tarile in curs de dezvoltare si ca multe tari europene impun amenzi grele intreprinderilor care angajeaza lucratori ilegali.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Mandatul de arestare preventivă în cazul lui Laurenţiu Capotescu, prelungit cu 30 de zile. Patronul barului de striptease a obligat mai multe minore să se prostitueze în Spania
Minorele au fost racolate dintr-un club din Craiova şi obligate să se prostitueze în Spania. „Inculpaţii au profitat de naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei şi starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, şi aflate în situaţie conflictuală cu familia, pentru a le recruta fie prin inducere în eroare, în sensul că le promiteau locuri de muncă...
[Adevarul]
29/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Investiţii de 20 mil. euro în judeţul Giurgiu prin proiectul gazoductului BRUA
În perioada 2019-2022, în judeţul Giurgiu se vor face investiţii de aproximativ 20 de milioane de euro şi se vor crea aproximativ două sute de locuri de muncă prin lucrările la gazoductul România-Bulgaria, a declarat vineri, la Giurgiu, ministrul Energiei, Toma Petcu.
[Capital]
28/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum susţine Samsung educaţia digitală în România
Printre proiectele implementate de Samsung, dedicate elevilor din şcolile din România, se numără „TomorrowME”, care a ajuns în şase ani la peste 30.000 de tineri. Prin intermediul unei caravane educaţionale, care a străbătut mai multe licee din ţară, Samsung şi-a propus să familiarizeze liceenii cu abilităţile digitale necesare pentru joburile viitorului şi cu tendinţele de pe...
[Business Magazin]
28/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Managerii din România se aşteaptă la creştere a activităţii în toate sectoarele economice, până în iunie
Datele arată unele modificări faţă de raportul anterior privind tendinţele economice, publicat la finalul lunii martie, când managerii estimau scăderea numărului de locuri de muncă în comerţ. În intervalul aprilie-iunie, cel mai mic sold conjunctural este în industria de prelucrare, +16%, în scădere faţă de cel din raportul anterior (+19%). „Pentru activitatea de fabricare a...
[Adevarul]
28/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria Bistrița oferă locuri de muncă: se caută o persoană care să dea de mâncare peștișorilor și una care să aibă grijă de o veveriță
Municipalitatea din Bistrița oferă două locuri de muncă mai puțin obișnuite, căutând persoane care să dea de mâncare unor peștișori sau care să îngrijească o veveriță. Primăria Bistrița caută pe cineva care să aibă grijă de peștișorii din iaz. Persoana în cauză va fi plătită bine, dar are nevoie de calificare. (...)
[Libertatea]
28/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Disponibilizări în masă la Complexul Energetic Oltenia: 90% dintre angajaţi rămân fără locuri de muncă
Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au anunţat, joi, că 900 din cei o mie de salariaţi care vor rămâne fără slujbă, în luna mai, au intrat în preaviz, scrie Mediafax. Conducerea CEO...
[Antena3]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Adevărul rușinos din spatele marilor giganți din Silicon Valley. Ce se întâmplă cu angajații Twitter, Facebook sau Apple
Deși au unele dintre cele mai bine plătite locuri de muncă din lume, angajații din IT care lucrează în Silicon Valley susțin că nu își permit să locuiască în apropiere de sediile firmelor...
[Antena3]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Pericol pentru 60% din locurile de muncă ale românilor
Mai bine de 60% din locurile de muncă din România sunt în pericol de dispariţie din cauza avansului tehnologic. Este de departe cea mai mare pondere din Europa şi pune sub semnul întrebării avansul economiei pe viitor. Handicapurile deja se simt. Nivelul de automatizare este atât de scăzut, încât valoarea adăugată creată de angajatul din România e de patru ori mai mică decât în...
[Digi24]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Nu ai loc de muncă? Află ce job-uri vacante sunt în țară
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate astăzi 28.455 locuri de muncă.
[Evenimentul Zilei]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


O gluma proasta facuta pe seama unui imigrant l-a costat propriul job. Gestul deplasat facut de un medic de pe ambulanta
Un paramedic din Frankfurt, Germania, a ramas fara locul de munca, dupa ce s-a amuzat pe seama unui imigrant aproape inconstient, in timp ce era transportat la spital.
[ProTv]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Guvernul Grindeanu a creat locuri de muncă, în trei luni, cât Guvernul Ponta într-un an
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, miercuri seara, că Executivul PSD-ALDE se apropie de cifra de 100.000 de noi locuri de muncă doar pentru primul trimestru din 2017. Dincolo de faptul că datele prezentate vin, într-o măsură, în contradicție cu statisticile INS, merită amintit că precedentul Guvern PSD, condus de Victor Ponta, se lăuda cu 100.000 de noi locuri de...
[Digi24]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Corina Creţu: O Europă mai socială înseamnă o Europă mai puternică
Redăm editorialul integral: Pilonul european al drepturilor sociale, adoptat ieri în Colegiul comisarilor, reprezintă o iniţiativă emblematică în cadrul acestui mandat, având ca scop principal progresul către pieţe ale muncii şi sisteme de protecţie socială adaptate viitorului, mai echitabile şi care funcţionează mai bine, precum şi sprijinirea unei convergenţe mai puternice...
[Adevarul]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Număr IMPRESIONANT de angajați în România: Ce a anunțat Olguța Vasilescu
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns invitației lui Radu Tudor, miercuri seară, la emisiunea "Punctul de întâlnire”. Conform declarațiilor făcute de fostul edil al Craiovei, Guvernul PSD-ALDE se apropie de cifra de 100.000 noi locuri de muncă. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. "Este în picaj necontrolat”
Angajaţii Alitalia au respins un plan de restructurare ce viza reduceri ale numărului locurilor de muncă şi salariilor, pariind că guvernului i se va cere să intervină cu un plan alternativ pentru salvarea companiei aeriene italiene, relatează Deutsche Welle. Potrivit planului de restructurare, aproximativ 1.700 de locuri de muncă ar fi eliminate, iar restul angajaţilor ar urma să...
[Business Magazin]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: Vom fi fără milă. Guvernul nu va mai arunca bani cu nemiluita pe ajutoarele sociale
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului său este de a crea un număr record de locuri de muncă pentru români. ...
[Romania Libera]
27/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Primăria Capitalei face angajări substanțiale. Anunțul făcut de Gabriela Firea
Primăria Capitalei va organiza, în perioada următoare, un târg de locuri de muncă destinat în special celor care vor lucra în cele 20 de societăţi pe acţiuni ale municipalităţii, a...
[Antena3]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria Capitalei organizează un târg de job-uri ca să angajeze în firmele sale tineri care au picat bacalaureatul şi studenţi
Primăria Bucureşti va organiza, în premieră, un târg de locuri de muncă pentru a angaja în firmele sale mame care doresc să se întoarcă la serviciu, iar locul de muncă nu a fost păstrat, deşi legea are prevederi clare în acest sens, mame care vor să avanseze în carieră, tineri care nu au luat bacalaureatul şi studenţi, a anunţat, marţi, edilul şef, Gabriela Firea.
[Adevarul]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Primăria Capitalei face angajări substanțiale
Primăria Bucureşti va organiza, în premieră, în perioada următoare, un târg de locuri de muncă pentru a angaja în firmele sale mame care doresc să se întoarcă la serviciu, iar locul de muncă nu a fost păstrat, deşi legea are prevederi clare în acest sens, mame care vor să avanseze în carieră, tineri care nu au luat bacalaureantul şi studenţi, a anunţat marţi, edilul şef,...
[Digi24]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Gabriela Firea: Târg pentru locurile de muncă pe care le vor crea cele 20 de societăți pe acțiuni ale municipalității
Primăria Capitalei va organiza, în perioada următoare, un târg de locuri de muncă destinat celor care vor lucra în cele 20 de societăți pe acțiuni ale municipalității. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela ...
[Romania Libera]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cauți un loc de muncă în Spațiul Economic European? Află unde sunt job-uri vacante!
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, un număr de 1.003 locuri de muncă vacante în 16 țări.
[Evenimentul Zilei]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ești în căutarea unui loc de muncă? Află aici unde îți poți găsi un job!
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate, astăzi, 28.124 locuri de muncă.
[Evenimentul Zilei]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dezastru pentru una dintre cele mai mari companii aeriene. "Este în picaj necontrolat”
Angajaţii Alitalia au respins un plan de restructurare ce viza reduceri ale numărului locurilor de muncă şi salariilor, pariind că guvernului i se va cere să intervină cu un plan alternativ pentru salvarea companiei aeriene italiene, relatează Deutsche Welle. Potrivit planului de restructurare, aproximativ 1.700 de locuri de muncă ar fi eliminate, iar restul angajaţilor ar urma să...
[Business Magazin]
26/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Judeţul Maramureş se va înfrăţi cu Nan Dong din China
Discuţiile au urmărit două direcţii, respectiv înfrăţirea Judeţului Maramureş cu municipalitatea din Nan Dong, una dintre cele mai bogate şi dezvoltate provincii din China, dar şi o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul nostru, în vederea unor colaborări în mai multe domenii de activitate. O variantă propusă de partea chineză a fost aceea ca, în China, să fie deschis un...
[Adevarul]
25/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Polonia, mai profitabilă pentru Nestle decât Marea Britanie
Producătorul elveţian de dulciuri Nestle a anunţat, marţi, că intenţionează să elimine aproape 300 de locuri de muncă în Marea Britanie, pe măsură ce producţia biscuiţilor marca Blue Riband va fi mutată în Polonia, devenind ultimul producător de alimente şi băuturi care decide să îşi reducă operaţiunile din Regatul Unit, în condiţiile în care acesta se pregăteşte să...
[Capital]
25/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bloomberg: Statele din Europa de Est luptă cu modelul forţei de muncă ieftină, cerând salarii mai mari. Majorările depăşesc însă creşterea productivităţii
Salariile medii nominale au crescut cu 10,7% în Ungaria, în februarie, comparativ cu anul trecut, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere din ultimii nouă ani, arată datele institutului naţional de statistică publicate marţi. De asemenea, şi în Polonia datele au arătat o creştere surpriză de 5,2% a salariilor, în februarie, cea mai mare din iunie până în prezent, care...
[Adevarul]
24/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Lovitura care li se pregătește românilor care muncesc în străinătate
Românii care pleacă la muncă în străinătate vor fi afectați într-o măsură foarte mare de planurile Guvernului de modificare a Codului Fiscal pentru introducerea impozitului global și...
[Antena3]
24/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Viceprim-ministrul României spune că Guvernul este pregătit pentru eventuale repatrieri ale cetăţenilor români din Anglia, după Brexit
Prezentă la Focşani, Sevil Shhaideh, viceprim-ministru şi ministrul al Dezvoltării Regionale a fost întrebată de jurnalişti cât este de pregătit Guvernul în eventualitatea în care declanşarea Brexit de către autorităţile din Marea Britanie îi va afecta pe cetăţenii români. "La nivelul fiecărui minister, prin grija Ministerului Afacerilor Externe, se identifică soluţii,...
[Adevarul]
21/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Jumătate de Românie e complet neproductivă. Milioane de oameni au plecat în străinătate pentru că la ţară nu există joburi private
Trei milioane de oameni din zonele defavorizate au plecat la muncă în străinătate în ultimii ani, iar un alt milion de persoane s-au mutat în oraşele mari, unde există investiţii, lăsând &i...
[B1 Tv]
21/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dodon, despre integrarea europeană: Nu trebuie să fugim după un tren care îşi pierde vagoanele
„Republica Moldova nu va fi membră a UE încă mulţi ani înainte şi aceasta o recunosc şi cei de la Bruxelles. Ei spun: Uitaţi-vă, noi avem problemele noastre. Şi noi nu trebuie să fugim după un tren care îşi pierde vagoanele. S-a dus Marea Britanie de acolo, o să vedem ce o să fie duminica viitoare, sunt alegeri în Franţa, situaţia tot este incertă. În toamnă vor fi alegeri...
[Adevarul]
20/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Grindeanu: Azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii. În primele trei luni ale anului avem excedent bugetar
”Îmi face plăcere să vă anunţ că azi e o zi proastă pentru toţi acei apostoli ai austerităţii şi anume: am primit cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor şi nu numai şi pot să vă anunţ că în primele trei luni ale anului avem excedent bugetar. Concret, ultimele estimări ale execuţiei bugetare aferente primului trimestru arată că vom înregistra un excedent de...
[Adevarul]
20/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANOFM: Românii au la dispoziție 26.547 locuri de muncă vacante în țară și alte 776 în Spaţiul Economic European
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 26.547 locuri de muncă, în data de 20 Aprilie 2017.
[Capital]
20/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Fed: Economia SUA îşi continuă expansiunea, iar piaţa forţei de muncă se înăspreşte
Economia SUA a continuat să crească într-un ritm modest spre moderat în ultimele săptămâni, întrucât înăsprirea pieţei forţei de muncă a sprijinit creşterea salariilor, deşi cheltuielile de consum au fost mixte, se arată în studiul \'Cartea bej\' publicat miercuri de Rezerva Federală a SUA (Fed), transmite Bloomberg.
[Capital]
20/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cauți un loc de muncă în Europa? Află aici unde îți poți găsi un job!
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 776 locuri de muncă vacante, în Malta, Italia, Cehia, Germania, Irlanda Marea Britanie, Polonia, Austria, Spania, Suedia, Slovenia, Norvegia, Danemarca, Belgia și Olanda.
[Evenimentul Zilei]
19/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un mall se transformă în fabrică de becuri şi lustre. Câte sute de noi locuri de muncă vor fi disponibile
Deschis în urmă cu aproape un deceniu, complexul comercial „Armonia” din Brăila a avut încă de la început probleme complicate. Aflat pe centura oraşului, dar pe o rută destul de puţin circulată (DN2B) şi departe de zonele locuite, mallul s-a zbătut din greu să supravieţuiască însă, după doar nouă luni de funcţionare (în 2009), a fost închis, iar în 2011 a intrat în...
[Adevarul]
19/04/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Simona Halep, ultimele ştiri
Simona Halep, ultimele ştiri

Prezidenţiale Franţa: Marine Le Pen si Emmanuel Macron câștigători ai primului tur
Prezidenţiale Franţa: Marine Le Pen si Emmanuel Macron câștigători ai primului tur


| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY