ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 decembrie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM


Cum vă prezentati la un interviu de angajare

Cum trebuie să vă prezentați când mergeți la un interviu de angajare

Trimite Email  

A avea un job în ziua de astăzi reprezintă, pentru foarte multă lume, o mare realizare. De aceea, atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să țineți cont de cele mai mici detalii.

Unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă ținuta

Atunci când mergeți la un interviu de angajare trebuie să vă alegeți cu grijă ținuta vestimentară. Deși pare un detaliu minor, felul în care sunteți îmbrăcat atunci când dați concurs pentru un loc de muncă vă poate crește șansele de reușită sau, din contră, puteți avea neplăcuta surpriză de a rata postul mult dorit tocmai din cauza acestui aspect.

Astfel, fie ca mergeți la o multinațională sau la o firmă mai mică pentru a susține un interviu de angajare, ținuta vestimentară trebuie să fie una elegantă și conservatoare. Se recomandă să se evite culorile stridente și strălucitoare care vă pot pune într-o lumină nefavorabilă în fața angajatorului. Culorile calde și neutre sunt cele care se recomandă în astfel de situații. Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, hainele trebuie să fie alese în așa fel încât să vă pună în evidență trăsăturile pozitive. De asemenea, trebuie să evitați să purtați bijuterii stridente, iar în ceea ce privește parfumul pe care îl folosiți, acesta trebuie să fie folosit într-o cantitate cât mai mică.

Igiena corporală

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont dacă vreți să aveți o prezență care să vă avantajeze la un interviu pentru un loc de muncă îl reprezintă igiena corporală. Unghiile neîngrijite, părul dezordonat sau, în cazul bărbaților, barba zbârlită, pot cântări decisiv în decizia intervievatorului de a vă refuza pentru postul pentru care ați aplicat.

Alte aspecte de care trebuie să țineți seamă atunci când mergeți la un interviu de angajare

Orice candidat trebuie să aibă o atitudine pozitivă și un tonus bun atunci când se prezintă la un interviu de angajare, mai ales că toată atenția din timpul interviului va fi îndreptată asupra lui. De asemenea, cel care își dorește să obțină jobul visat trebuie să cunoască detalii despre compania angajatoare, despre intervievator, dar și despre echipa din care ar urma să facă parte.

În timpul interviului, orice candidat trebuie să se aștepte la întrebări capcană din partea angajatorului . Regula de bază este să se ofere răspunsuri oneste. Orice altă strategie adoptată va fi cu ușurință observată de recruiter. În plus, nu trebuie să lipsească cei 7 ani de acasă. Orice candidat care își dorește cu adevărat să obțină locul de muncă pentru care a aplicat trebuie să îi trateze cu respect pe toți cu care intră în contact. E bine de știut faptul că nu doar intervievatorul va face evaluări, ci și candidatul. Un alt aspect de care orice persoană trebuie să țină seamă este să ajungă cu 10 minute înainte să înceapă interviul. În acest fel, va scăpa de emoții și se va adapta mediului în care va susține interviul.

Limbajul non-verbal poate cântări decisiv în timpul unui interviu

Limbajul non-verbal reprezintă o evaluare importantă în timpul unui interviu de angajare. Acesta trebuie sa înceapă cu o strângere fermă de mână. De asemenea, este foarte important ca în timpul interviului să existe un permanent contact vizual. Aceste reguli se aplică pentru toate tipurile de interviuri: one-to-one, interviu de grup sau discuție over lunch.

Cu siguranță, dacă veți respecta toate aceste sfaturi, aveți șanse mari să treceți cu brio de interviul de angajare. Orice recruiter va prefera să aleagă oameni care sunt siguri pe ei și care se pot adapta cu ușurință oricărui mediu. Astfel, dacă sunteți în căutare de joburi, aveți grijă să respectați aceste reguli pentru a avea succes.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

INTERVIU|”Români până la moarte”. Ce spun autoritățile despre situația oamenilor care mor în străinătate
Campania „Români până la moarte” a scos în evidentă o serie de probleme grave cu care se confruntă românii plecați la muncă în străinătate, dar şi familiile lor. Documente pierdute, corpuri abandonate în morgi, sărăcie şi nepăsare sunt printre situațiile întâlnite la multe dintre cazurile descrise pe larg timp (...)
[Libertatea]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Aglomeraţie în Vama Nădlac | Românii plecaţi în străinătate încep să vină acasă de sărbători
Timpii de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, atât la intrarea în România, cât şi la ieşire, au crescut, joi dimineaţa, unul dintre motive fiind acela că românii plecaţi la muncă în străinătate se întorc de sărbători în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.
[Mediafax]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Fed a majorat rata dobânzii, pentru a treia oară în 2017
Rezerva Federală a SUA (Fed) a decis miercuri un nou pas spre normalizarea politicii monetare, majorând la un interval cuprins între 1,25% şi 1,50% dobânda de politică monetară, pe fondul creşterii economice solide şi a situaţiei stabile a pieţei forţei de muncă, transmit Xinhua, AP şi Reuters.
[Capital]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
ANOFM: Aproape 20.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional; cele mai multe sunt în Bucureşti, Arad, Prahova şi Sibiu
Aproape 20.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad şi Sibiu, în timp ce în Caraş-Severin, Bacău, Sălaj, Suceava, Giurgiu şi Buzău sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Citește mai departe...
[StiripeSurse]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Angajatori din 17 state europene au aproape 900 de posturi vacante în reţeaua Eures; cele mai multe, în Portugalia, Malta şi Germania
Angajatori din 17 state europene au aproape 900 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe fiind în Portugalia, Malta şi Germania. În Portugalia sunt disponibile 330 de locuri de muncă pentru culegători de zmeură, mure şi afine, în timp ce în Malta sunt 161 de locuri de muncă pentru şoferi de autobuz, ingineri şi tehnicieni.
[Adevarul]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Aproape 20.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional; cele mai multe sunt în Bucureşti, Arad, Prahova şi Sibiu
Aproape 20.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad şi Sibiu, în timp ce în Caraş-Severin, Bacău, Sălaj, Suceava, Giurgiu şi Buzău sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
14/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce super-alimente nu ar trebui să îți lipsească de sărbători
Pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, sărbătorile de iarnă vin la pachet și cu o mare neplăcere și anume indigestia sau chiar balonarea. Citeşte şi: Statistici ULUITOARE: Românii ar accepta şi joburi PROST PLĂTITE. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Johnny Hallyday, cea mai căutată persoană pe Google în Franţa anul acesta
Legendarul muzician Johnny Hallyday, care a murit pe 6 decembrie la vârsta de 74 de ani, a fost cea mai căutată persoană pe Google în Franţa anul acesta, a anunţat miercuri gigantul american, citat de AFP.Citeşte şi: Statistici ULUITOARE: Românii ar accepta şi joburi PROST PLĂTITE. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Statistici ULUITOARE: Românii ar accepta şi joburi PROST PLĂTITE. Ce condiţie impun, însă, aceştia
Un loc de muncă mai prost plătit, dar cu mai mult timp liber, ar fi o ofertă acceptată de 55% dintre români, în contextul în care România trece printr-o criză pe piaţa muncii, potrivit unui studiu efectuat de Hunters, divizie a companiei de cercetare Unlock Market Research, scrie News. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
13/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Parlamentul vrea să scurteze perioada blocării posturilor de titular din învăţământ
Parlamentarii vor să le interzică şcolilor să mai blocheze posturile de titular pentru profesorii care îşi găsesc alte joburi şi aleg să plece. În acest moment, un dascăl titular poate bloca un post chiar şi zece ani dacă alege să plece să predea la altă şcoală sau să iasă efectiv din sistem.
[Adevarul]
11/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Laufer: În România un loc de muncă din patru se află în legătură directă cu exportul
În România, unul din patru locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.
[Capital]
11/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a afectat „revoluţia fiscală“ combinatul la care lucrează 6.000 de oameni. Salariaţii de la ArcelorMittal Galaţi sunt la un pas grevă generală
Negocierile între sindicate şi patronat la ArcelorMittal, legate de aplicarea noii legislaţii stabilite de Guvern (prin care contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat) şi de contractul colectiv de muncă pe 2018, au eşuat.
[Adevarul]
11/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum poți să obții jobul dorit dacă nu ai experiență?
Atunci când eşti tânăr, proaspăt ieşit de pe băncile şcolii, găsirea unui job devine una dificilă. Cei mai mulţi recrutori caută pentru compania lor oameni cu experienţă în muncă, iar asta reprezintă o problemă pentru tinerii în căutare de un loc de muncă.
[Capital]
11/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


PLAN DETALIU. Cum se poate găsi jobul ideal pe piața muncii din România
Cei mai mulți români care își caută un loc de muncă nu sunt șomeri. Sunt oameni care au deja o îndeletnicire. Dar vor una mai bună, cu un salariu mai mare, mai aproape de casă sau cu mai multe perspective. Trăim vremuri în care angajații își schimbă jobul o dată la 2-3 ani.
[Digi24]
10/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 19.000 locuri de muncă la nivel naţional, cele mai multe pentru agenţi de securitate. În Bărăgan, doar 124 de slujbe sunt vacante
Peste 19.000 de locuri de muncă vacante sunt disponibile, cele mai multe în Bucureşti, Arad, Prahova şi Sibiu, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cei mai mulţi angajatori caută agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor. În judeţul Ialomiţa sunt disponibile doar 124 de slujbe.
[Adevarul]
10/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
10 state cu oportunități uriașe de locuri de muncă pentru persoanele care nu au diplomă de licență
Dacă nu aveți o diplomă de colegiu, dar în același timp vă doriți un job bun, gândiți-vă să vă mutați în sud-vestul Statelor Unite ale Americii.
[Capital]
09/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


De ce jumătate dintre tinerii din SUA vor să trăiască într-un stat comunist în loc de o ţară capitalistă şi democrată
Au contracte de muncă pe perioadă determinată, nu au condiţii bune şi nici sigure, nu-şi permit o locuinţă, au datorii mari. Sunt o nouă formă a clasei muncitoare. Sunt un ”precariat“. Ei sunt noii comunişti.
[Business Magazin]
09/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Patronii din România nu găsesc forță de muncă. Zeci de mii de locuri de muncă neocupate
Peste 19.000 de locuri de muncă vacante sunt disponibile, cele mai multe în Bucureşti, Arad, Prahova şi Sibiu, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Citește mai departe...
[StiripeSurse]
09/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 19.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe pentru agenţi de securitate
Peste 19.000 de locuri de muncă vacante sunt disponibile, cele mai multe în Bucureşti, Arad, Prahova şi Sibiu, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cei mai mulţi angajatori caută agenţi de securitate şi muncitori necalificaţi în industria confecţiilor.
[Adevarul]
09/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Plecare surpriză: Andrei Frunză, directorul eJobs, cel mai mare site de joburi din România, pleacă din companie după 5 ani
Andrei Frunză, CEO-ul celei mai mari platformei de recrutare de pe piaţa locală, pleacă din cadrul companiei după cinci ani în care a ocupat această funcţie, au declarat pentru ZF surse din piată. Înainte de a ocupa poziţia de conducere în cadrul eJobs, Andrei Frunză a fost Chief Digital Officer în cadrul Ringier AG timp de aproape patru ani.
[Business Magazin]
08/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


SUA: Rata şomajului se menţine la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 17 ani
Angajatorii americani au creat un număr de locuri de muncă peste aşteptări în noiembrie, un semn al solidităţii redresării economiei, după ce, în septembrie şi octombrie, activitatea economică a fost afectată de uraganele Harvey şi Irma.
[Capital]
08/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Italia are cei mai mulţi săraci din Europa. Numărul românilor vulnerabili a scăzut cu 1 milion din 2008 până în prezent
În 2016, familiile cu un venit foarte scăzut sau fără un loc de muncă constant din Italia au atins cifra de 18 milioane, potrivit statisticilor Eurostat. 4,7 milioane de italieni trăiesc sub nivelul sărăciei absolute. Numărul persoanelor vulnerabile a scăzut cu 3,3 milioane în Polonia, mai mult de 1 milion în România şi cu aproximativ 530.000 în Bulgaria.
[Adevarul]
08/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


România pierde anual 403 mil. euro și 27.613 locuri de muncă din cauza comerțului cu produse contrafăcute
Vânzările de haine, încălțăminte și accesorii contrafăcute în Uniunea Europeană sunt de aproape 10% din totalul vânzărilor din acest sector în UE, arată un studiu realizat de The Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM), agenția europeană pentru proprietatea intelectuală.
[Capital]
07/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Sute de locuri de muncă, la final de an, în retailul alimentar
Carrefour România a deschis joi un nou hipermarket în interiorul centrului comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, ajungând astfel la un număr de 33 de magazine, în acest format, la nivel național.
[Capital]
07/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Circa 440 locuri de muncă vacante în judeţul Ilfov
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov anunţă că pentru această perioadă firmele au vacante 436 de locuri de muncă. Citește mai departe...
[Romania TV]
07/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Una dintre cele mai mari multinaţionale taie în carne vie: Mii de persoane vor fi CONCEDIATE
General Electric intenţionează să elimine mii de locuri de muncă din cadrul diviziei sale europene de producţie de echipamente pentru industria energetică, relatează Marketwatch.
[Business Magazin]
07/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 3.800 de locuri de muncă, disponibile în Bucureşti
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a anunţat că pentru perioada 7-13 decembrie sunt disponibile peste 3.800 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de angajaţi. Citește mai departe...
[Romania TV]
07/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Autorităţile anunţă 1.512 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European, cele mai multe în Spania
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.512 locuri de muncă vacante, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Citește mai departe...
[StiripeSurse]
06/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Peste 1.500 locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES
Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de 1.512 locuri de muncă, cele mai multe în Spania, Portugalia şi Germania, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Capital]
06/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Angajări la fabrica de mase plastice din Târgu Jiu. Ce posturi sunt disponibile
Fabrica de mase plastice care va începe să funcţioneze peste doar câteva zile în municipiul Târgu Jiu face angajări. Zeci de locuri de muncă sunt disponibile. Noua unitate va funcţiona pe amplasamentul fostei fabrici de sticlă din zona de nord a oraşului.
[Adevarul]
06/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Topul județelor cu cei mai mulți asistați social
În România aproape 250.000 de oameni sunt asistați social. Mulți dintre ei refuză să lucreze, deși li se oferă locuri de muncă, și preferă să trăiască din ajutorul social primit de la...
[B1 Tv]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Domeniul în care oferta de joburi s-a dublat în acest an. Salariile ajung și la 5.000 de euro
Aproape 5.000 de locuri de muncă sunt scoase la concurs în industria IT. Cei mai căutați sunt programatorii, managerii de proiect și web designerii.   Potrivit portalului de recrutare BestJobs,...
[Antena3]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Candidaţi şi locuri de muncă în domeniul IT. Oferte variate au şi companiile din străinătate. Salariile de început pornesc de la 4.000 de euro
Numărul joburilor în IT este în continuă creştere. Dacă la început de an oferta cuprindea aproximativ 2.481 de anunţuri de joburi în IT (1.749 pentru programatori/developeri, 661 pentru manageri de proiect şi 71 pentru administratori de reţea) în acest moment oferta pe BestJobs.eu s-a dublat, existând 4.867 anunţuri pentru cei interesaţi de acest domeniu.
[Adevarul]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Regiunea din România ajunsă în TOP 5 cele mai performante din Europa
Regiunea de Nord-Vest a României ocupă locul cinci în clasamentul celor mai performante regiuni sau oraşe din Europa, iar Bucureşti deţine poziţia 16 din 20 în clasamentul realizat de Milken Institute pe baza analizei locurilor de muncă, a salariilor şi a calificării forţei de muncă.
[Business Magazin]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 220 locuri de muncă, disponibile pentru şomeri în această săptămână
Peste 16.750 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Arad, Prahova şi Sibiu, iar în Călăraşi 222 de posturi.
[Adevarul]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 16.750 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
Peste 16.750 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Arad, Prahova şi Sibiu, iar cele mai puţine sunt în Giurgiu, Caraş-Severin şi Bacău, în acest ultim judeţ fiind vacante doar 12 locuri de muncă.
[Adevarul]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 16.750 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional
Peste 16.750 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Arad, Prahova şi Sibiu, iar cele mai puţine sunt în Giurgiu, Caraş-Severin şi Bacău, în Citește mai departe...
[StiripeSurse]
05/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Zona din România care ocupă locul cinci în topul celor mai performante regiuni din Europa
Regiunea de Nord-Vest a României ocupă locul cinci în clasamentul celor mai performante regiuni sau oraşe din Europa, iar Bucureşti deţine poziţia 16 din 20 în clasamentul realizat de Milken Institute pe baza analizei locurilor de muncă, a salariilor şi a calificării forţei de muncă.
[Mediafax]
04/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Şapte oraşe din România în topul celor în care se poate trăi cu mai puţin de 700 de euro pe lună FOTO
Dacă vă gândiţi să părăsiţi oraşul în care locuiţi şi trebuie să luaţi în considerare mai mulţi factori printre care oportunităţile de joburi, cultură, nivelul economic, dar şi cheltuielile de bază, publicaţia britanică Business Insider a întocmit un top al oraşelor din Europa în care se poate trăi decent cu mai puţin de 700 de euro pe lună. Dintre cele 26 de oraşe...
[Adevarul]
04/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Roboţii ar putea acapara peste 800 milioane de joburi până în anul 2030
Aproximativ 800 milioane de angajaţi din toată lumea şi-ar putea pierde locurile de muncă până în anul 2030, fiind înlocuiţi cu roboţi, relevă un studiu recent.
[Business Magazin]
04/12/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE

Regele Mihai, Casa Regală, ultimele ştiri


Proteste şi manifestaţii, ultimele ştiri
| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY