ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 octombrie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM


Cele mai bine plătite locuri de muncă din România

Care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă din România și care este cel mai căutat domeniu?

Trimite Email  

Încă de pe băncile facultății, tinerii visează la o carieră de succes și care să le ofere beneficii financiare extraordinare. Tocmai de aceea, foarte mulți se orientează spre domeniile care sunt cele mai bine plătite de pe piață, dar și cele care oferă rapid oportunități de dezvoltare a carierei. Astfel, există tineri care se angajează încă din timpul studiilor pe salarii care depășesc cu mult media pieței.

Conform statisticilor, în 2015, cele mai bine plătite domenii sunt: industria petrolieră, IT și telecomunicații, finanțe – bănci și industria tutunului. Tocmai de aceea, absolvenții de liceu se orientează spre aceste domenii de activitate.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică, în domeniul extracției petrolului brut și a gazelor naturale, salariul net în luna mai a fost de 9.202 lei. Aceasta e o industrie complexă, cu multe ramificații. Astfel, cu un salariu mediu net de 6.484 lei, este domeniul “activităților și serviciilor anexe extracției”. O altă ramură a acestui domeniu este industria extractivă cu un salariu mediu net de 5.625 lei. Domeniul IT se află în top, atât din punct de vedere al căutărilor, dar și al salariului. Media salariului brut din acest domeniu este de 5.709 de lei.

De câștiguri consistente au parte și angajații din industria tutunului, media lunară fiind de 5.564 de lei. În top se află și domeniul financiar. Angajații din bănci au venituri cuprinse între 5.736 și 6.010 de lei. De asemenea, nivelul salarial oferit de aceste domenii nu este singurul avantaj. Siguranța locului de muncă este un alt beneficiu care nu trece neobservat în rândul tinerilor. Cel mai elocvent exemplu în reprezintă faptul că, deși economia mondială a fost zguduită de criza din 2008, în aceste domenii s-au făcut în continuare angajari, iar nivelul salariul a rămas la o cotă ridicată. De asemenea, siguranța locului de muncă le oferă posibilitatea tinerilor de a-și face planuri de viitor. Vorbim aici de achiziționarea unei locuințe sau a altor bunuri care necesită un efort financiar susținut.

Ce trebuie să știe tinerii atunci când fac primul pas în carieră

Primul pas în carieră se face încă din liceu, atunci când majoritatea tinerilor aleg ce facultate vor să urmeze. Cele mai căutate sunt cele de profil real, iar acest lucru se datorează, în special, ofertei salariale atractive dar și șansele mari de a fi angajat imediat după absolvirea facultății. Conform statisticilor, cei care urmează Facultatea de Automatică și Calculatoare au șanse mari de a se angaja. Practic, la Automatică, procentul de angajare este de sută la sută, iar salariul ca entry level este foarte bun. De asemenea, Industria Transporturilor oferă salarii mari tinerilor absolvenți. Astfel, în acest domeniu, salariul poate ajunge până la 1.500 de euro chiar în primii ani.

Deși nu este un domeniu cunoscut pe piața muncii, ingineria medicală oferă salarii mari. Astfel, cei care se ocupă de mentenanța și reparația instrumentelor medicale sofisticate, precum RMN sau ecografe, câștigă și 1.500 de euro pe lună, cu mult peste salariul unui medic cu vechime mare.

Care este cel mai căutat domeniu

De departe, cel mai căutat domeniu pe piața muncii este cel din IT. Aici, pe lângă faptul că oportunitățile de a avansa în carieră sunt frecvente, nivelul salariul poate crește într-un timp foarte scurt. Astfel, conform angajatorilor, în primii ani se poate ajunge și la un venit lunar de 2.000 de euro. De asemenea, oferta de locuri de muncă in acest domeniu este cea mai mare de pe piață. Pe site-urile de recrutare sunt sute de anunțuri prin care se caută specialiști IT. Astfel, cererea dar și oferta este mare în acest domeniu.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Viteza excesivă le-a ruinat viața. Doi tineri au murit după ce au intrat cu 220 km/h într-un stâlp. În câteva zile, urmau să plece la muncă în străinătate
Doi tineri au murit după ce au intrat cu 220 km/h într-un stâlp, din cauza vitezei, în comuna Râșca, județul Suceava. Un grav accident a avut loc zilele trecute în județul Suceava, doi tineri murind după ce mașina în care se aflau a ajuns într-un stâlp. „Doi tineri, de 19 și 20 de ani, și-au […] Post-ul (...)
[Libertatea]
14/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Șomajul apune în UE! Raportul care arată că piața muncii e în favoarea angajaților
Comisia Europeană a publicat, vineri, raportul anual privind evoluțiile pieței muncii și ale salariilor din Europa, care arată că ocuparea forței de muncă din UE depășește nivelurile dinaintea crizei, cu peste 235 de milioane de persoane încadrate în muncă, iar șomajul, care în prezent este de 7,6%, se apropie și el de nivelurile anterioare recesiunii, informează un comunicat de...
[Capital]
13/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 27.212 locuri de muncă, în data de 12 Octombrie 2017.
[Capital]
13/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Klemm: Investiţia pentru lansarea modelului EcoSport demonstrează încrederea Ford în România şi forţa de muncă de aici
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat marţi, la Craiova, că investiţia de 200 de milioane de euro făcută de grupul Ford pentru producţia în fabrica de la Craiova a modelului EcoSport "demonstrează încrederea acestei companii în România şi forţa de muncă" din ţara noastră.
[Capital]
12/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Premieră. Târg de joburi în care vizitezi comoania prin ochelari de realitate virtuală
Tehnologia realității virtuale va fi utilizată în premieră în cadrul unui târg de carieră, care are loc zilele acestea la Timișoara. Angajatori de TOP Timișoara înglobează realitatea virtuală în experiența candidaților, pentru a le putea arăta concret acestora cum ar putea fi la noul loc de muncă.
[Evenimentul Zilei]
12/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
[Digi24]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
[Digi24]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cât câştigă o prostituată româncă în Dubai? SUMĂ COLOSALĂ în doar 15 zile de "muncă". ANUNŢ VIRAL
Prostituția generează tot mai multe venituri, acest domeniu fiind tot mai răspândit în lume. Frumusețile autohtone s-au reorientat în ultima perioadă, iar cazurile în care femei din România au devenit “celebre” în străinătate sunt tot mai dese.
[Evenimentul Zilei]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Bursă de locuri de muncă la penitenciar
Bursă de locuri de muncă la penitenciar
[Digi24]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Concurența tremură: Un GIGANT german vine în România și vrea să 'facă legea' pe piață
Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea foarte multe locuri de muncă. O importantă companie se pregăteşte să investească masiv în România, într-o industrie care poate aduce țării noastre un profit imens. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Anunţ BOMBĂ pentru românii din STRĂINĂTATE. Din păcate, mulţi vor rămâne fără locuri de muncă
Turcia şi SUA şi-au suspendat serviciile reciproce de acordare a vizelor, ambasada Turciei la Washington anunţând că trebuie să reevalueze angajamentul Guvernului SUA în...
[B1 Tv]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 5.000 de şomeri în luna august, la AJOFM. Bărbaţii din mediul rural, primii pe lista persoanelor fără loc de muncă
Printre persoanele care nu au un loc de muncă în judeţul Călăraşi, ponderea cea mai mare o au şomerii din mediul rural-Curcani, Budeşti, Luica şi Chiselet-, întrucât oferta de locuri de muncă vacante este concentrată pe mediul urban.
[Adevarul]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Mii de locuri de muncă disponibile în Suedia, în toate domeniile, și niciun șomer dispus să le ocupe
Suedia se confruntă cu o criză pe piața muncii, unde există mii de joburi disponibile, dar o lipsă accentuată de profesioniști și muncitori calificați dispuși să le ocupe, relatează Bloomberg.
[Digi24]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


ANOFM: Peste 24.300 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Prahova, Arad, Sibiu
Peste 24.300 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Sibiu şi Timiş în timp ce în Mehedinţi, Giurgiu şi Suceava sunt sub o sută de locuri de muncă disponibile, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
09/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Zborurile Air Berlin vor fi oprite luna aceasta
Zborurile operate de Air Berlin vor fi oprite până cel mai târziu 28 octombrie, a anunţat, luni, a doua mare companie aeriană germană, solicitând angajaţilor să-şi găsească alte locuri de muncă în timp ce sunt vândute activele, transmit DPA şi Reuters.
[Capital]
09/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ambasadorul SUA, discurs dur de ziua comemorării Holocaustului
Ambasadorul american în România, Hans Klemm, trage un semnal dur de alarmă cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului. Klemm susține că în spatele atacurilor la adresa...
[Antena3]
09/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 24.300 de locuri de muncă vacante la nivel naţional. Cele mai multe în Bucureşti, Prahova, Arad
Peste 24.300 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Arad, Sibiu şi Timiş în timp ce în Mehedinţi, Giurgiu şi Suceava sunt sub o sută de locuri de muncă disponibile, potrivit Citește mai departe...
[Romania TV]
09/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


"Locuri de muncă pentru neveste și amante", grija liderilor de sindicat și a Ministrului Energiei, cu două luni înainte de tragedia din mina Lupeni (FOTO)
Accidentul din mina Lupeni a lăsat în urmă un rănit, doi morți și familii în lacrimi. Tavanul galeriei s-ar fi prăbuşit peste mineri după ce stâlpii vechi au cedat. Cei care au coborât...
[B1 Tv]
09/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Singuri acasă. 238 de copii din Bărăgan au părinţii plecaţi la muncă în străinătate
Statisticile oficiale ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie cu privire la copiii cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate au înregistrat o creştere semnificativă în ultima perioadă, de la 85.000 de copii în decembrie 2015 la peste 97.500 în martie 2017. Dintre aceştia, peste 12.700 sunt copii din Regiunea de dezvoltare Sud...
[Adevarul]
08/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Liberalii au ales. Cristian Buşoi, vicepreşedinte al PNL
Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost ales, sâmbătă, de Consiliul Naţional al PNL, vicepreşedinte al partidului pe domeniul sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
07/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Liberalii au ales. Cristian Buşoi, vicepreşedinte al PNL
Consiliul Național al PNL  l-a numit sâmbătă pe europarlamentarul Cristian Bușoi, în funcția de vicepreședinte al partidului pe domeniile de sănătate, muncă, familie și protecție socială,...
[B1 Tv]
07/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cristian Bușoi a fost ales vicepreședinte PNL
Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost ales, sâmbătă, de Consiliul Naţional al PNL, vicepreşedinte al partidului pe domeniul sănătate, muncă, familie şi protecţie socială. ...
[Romania Libera]
07/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


România vs alte țări din UE la capitolul câștig. Ce salariu are un ospătar?
Românii care îşi doresc să plece la muncă în străinătate sau cei care sunt intersaţi de cât pot câştiga înafara ţării, trebuie să ştie că diferenţa dintre salariu câştigat în România şi cel câştigat înafară este în continuare destul de mare. Iată care este venitul lunar în 2017 pentru trei din cele mai populare (...)
[Libertatea]
07/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Patron, caut salariaţi. Managerii au ajuns să le ofere bani celor care le recomandă potențiali angajați
În ultima vreme un lanț de supermarketuri anunță că oferă recompensă daca le aduci un om pe care să-l angajeze. În România, sunt peste 20.000 de locuri de muncă vacante, relatează...
[B1 Tv]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


De la Valea Jiului…la jalea viului. În 1990, 90.000 de mineri lucrau în 15 mine. Acum, abia sunt locuri de muncă pentru 4000 de oameni
Mineritul din Valea Jiului, care are povești de aproape 200 de ani, se apropie să își încheie istoria. Primele lucrări de exploatare a rezervelor de cărbuni din Valea Jiului s-au făcut în 1840, în Petroşani, Vulcan şi Petrila. Mulți ani de atunci a fost baza energetică a României, minerii munceau în (...)
[Libertatea]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Va 'rupe' tot: Ce GIGANT mondial își face intrarea în România și ce piață vrea să cucerească
Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea câteva mii de locuri de muncă. Un gigant al economiei mondiale se pregăteşte să investească masiv în România, într-o industrie care poate aduce țării noastre un profit imens. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum pot fi convinși tinerii care învață în străinătate să se întoarcă acasă
Criza educaţională amplifică diferenţele sociale. O spune Banca Mondială şi explică faptul că salariile mici nu sunt decât efectul educaţiei precare. Tinerii buni, cu studii încheiate cu brio, pleacă. Cum îi ţinem în ţară? Nu avem cum, spun profesorii care i-au pregătit. Există însă câteva excepţii, tineri care vor să aplice tot ce au învăţat peste hotare la ei acasă....
[Digi24]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Escrocherii referitoare la locurile de muncă. La ce trebuie să fim atenți
Escrocheriile referitoare la locuri de muncă şi angajare ţintesc persoanele care îşi caută un loc de muncă sau doresc să îşi schimbe locul de muncă, iar în ultima perioadă sunt tot mai dese. Escrocheriile referitoare la locuri de muncă promit adesea un venit considerabil, iar de cele mai multe ori se promit (...)
[Libertatea]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO Negocierile Guvern - sindicate au eșuat. Hossu: România va deveni o ladă de gunoi din punctul de vedere al condiţiilor de muncă
Liderii sindicali au ieşit nemulţumiţi, după trei ore de discuții, de la negocierile cu premierul Mihai Tudose pe tema transferului plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, spunând că nu s-a ajuns la nicio înţelegere. ...
[Romania Libera]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cel mai mare targ de joburi din transport si logistica la TransLogistica EXPO Sambata 14 octombrie, Pavilionul C5, Romexpo (P)
TransLogistica EXPO va organiza Târgul de Joburi si Cariere, sâmbată, 14 octombrie, începând cu ora 10, în pavilionul expozițional C5 de la Romexpo. ...
[Romania Libera]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Masacrul din Vegas, povestit de vecinul de cameră de hotel al atacatorului
Floyd Conrade, în vârstă de 50 de ani, se afla în Las Vegas pentru a rezolva probleme legate de muncă. El s-a cazat sâmbătă la hotelul Mandalay Bay pentru patru zile și a primit o cameră la etajul 31, chiar sub camera de unde s-a produs cel mai mai mare atac armat în masă din istoria modernă a SUA.
[Digi24]
06/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Două societăţi de utilitate publică, în topul celor mai profitabile întreprinderi din judeţ. Arcada Company, premiată pentru crearea de noi locuri de muncă
Patronatul IMM-urilor din Galaţi a premiat astăzi, 5 octombrie, firmele şi societăţile de stat care au obţinut cel mai mare profit în 2016, dar şi pe cele care au punctat la capitolul creare de noi locuri de muncă.
[Adevarul]
05/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Criză de meseriași. România a ajuns să „importe” muncitori din Vietnam și Sri Lanka
Românii îşi caută de lucru în afara ţării, iar angajatorii de la noi ies din Europa ca să găsească forţă de muncă. Sunt aduşi nepalezi pentru restaurantele din Capitală, vietnamezi pentru şantierele navale, moldoveni pentru companiile de curierat. În Vestul ţării, deficitul de personal este atât de mare încât organizaţiile din zonă se gândesc cum pot integra migranţii pe...
[Digi24]
05/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Problema tinerilor obligaţi să plece la muncă în străinătate, prezentată prin spectacole de teatru
Tinerii din România, dar şi din alte ţări, au ocazia de a participa la prima platformă de voluntariat internaţională pentru educaţie, din ţara noastră.
[Evenimentul Zilei]
04/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Decizia lui Donald Trump care ar putea reaprinde cel mai sângeros conflict din Europa
Decizia pune în pericol joburile a 4.200 de persoane, într-una dintre cele mai sărace provincii ale Regatului Unit.
[ProTv]
04/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vrei să lucrezi în domeniul farmaceutic? Pe eJobs.ro, găsești peste 600 de oferte de muncă
Dacă îți dorești să îți dezvolți experiența în domeniul farmaceutic și să lucrezi în domeniul pentru care te-ai pregătit, îți va fi ușor să găsești un punct de plecare. Foarte multe farmacii angajează și oferă pachete salariale motivante. Farmacia Iris angajează Farmacist în orașul Brăila. Pentru a aplica este (...)
[Libertatea]
04/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Salarii DE TOP la primăria lui Emil Boc. Lista COMPLETĂ a veniturilor
După majorările salariale de anul acesta din administrația publică locală, printre cele mai convenabile locuri de muncă la stat se regăseşte şi Primăria Cluj-Napoca, condusă de nimeni altul decât fostul premier, Emil Boc. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
04/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) 180 de companii participă la Angajatori de TOP. 3 noi ediții ale celui mai mare târg de joburi
Toamna aceasta, cel mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP revine cu trei ediții în Timișoara, București și online, la nivel național: Angajatori de TOP Timişoara: 13-14 octombrie, Centrul Regional de Afaceri Timișoara, Angajatori de TOP Bucureşti: 20-21 octombrie, Sala Palatului, Angajatori de TOP Virtual: 30 octombrie – 12 noiembrie, pe www.hipo.ro.
[Digi24]
04/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un tânăr a dat foc la casă după o ceartă cu părinţii aflaţi la muncă în străinătate
Pompierii ISU Olt au avut nevoie de trei ore pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o locuinţă din localitatea Băbiciu.
[Adevarul]
03/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dezvăluirile angajaţilor Ryanair şi Wizz Air: ”Rupem tăcerea: am fost întâmpinaţi cu contracte de muncă înşelătoare şi, pentru cei mai mulţi dintre noi, cu zero contribuţii la pensii?
Poze pe câte un meridian diferit în fiecare săptămână, în zăpadă sau deşert, lângă giganţi zgârie-nori sau pe insule exotice postate pe reţelele sociale stârnesc, de cele mai multe ori, invidia în rândul prietenilor piloţilor şi însoţitorilor de zbor. La fel ca pentru majoritatea lucrurilor de pe astfel de reţele, lucrurile arată mult mai bine în mediul virtual decât în...
[Business Magazin]
03/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE

Simona Halep, ultimele ştiri
| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY