ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 mai 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM
Cele mai bine plătite locuri de muncă din România
Cele mai bine plătite locuri de muncă din România

Care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă din România și care este cel mai căutat domeniu?

Trimite Email  

Încă de pe băncile facultății, tinerii visează la o carieră de succes și care să le ofere beneficii financiare extraordinare. Tocmai de aceea, foarte mulți se orientează spre domeniile care sunt cele mai bine plătite de pe piață, dar și cele care oferă rapid oportunități de dezvoltare a carierei. Astfel, există tineri care se angajează încă din timpul studiilor pe salarii care depășesc cu mult media pieței.

Conform statisticilor, în 2015, cele mai bine plătite domenii sunt: industria petrolieră, IT și telecomunicații, finanțe – bănci și industria tutunului. Tocmai de aceea, absolvenții de liceu se orientează spre aceste domenii de activitate.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică, în domeniul extracției petrolului brut și a gazelor naturale, salariul net în luna mai a fost de 9.202 lei. Aceasta e o industrie complexă, cu multe ramificații. Astfel, cu un salariu mediu net de 6.484 lei, este domeniul “activităților și serviciilor anexe extracției”. O altă ramură a acestui domeniu este industria extractivă cu un salariu mediu net de 5.625 lei. Domeniul IT se află în top, atât din punct de vedere al căutărilor, dar și al salariului. Media salariului brut din acest domeniu este de 5.709 de lei.

De câștiguri consistente au parte și angajații din industria tutunului, media lunară fiind de 5.564 de lei. În top se află și domeniul financiar. Angajații din bănci au venituri cuprinse între 5.736 și 6.010 de lei. De asemenea, nivelul salarial oferit de aceste domenii nu este singurul avantaj. Siguranța locului de muncă este un alt beneficiu care nu trece neobservat în rândul tinerilor. Cel mai elocvent exemplu în reprezintă faptul că, deși economia mondială a fost zguduită de criza din 2008, în aceste domenii s-au făcut în continuare angajari, iar nivelul salariul a rămas la o cotă ridicată. De asemenea, siguranța locului de muncă le oferă posibilitatea tinerilor de a-și face planuri de viitor. Vorbim aici de achiziționarea unei locuințe sau a altor bunuri care necesită un efort financiar susținut.

Ce trebuie să știe tinerii atunci când fac primul pas în carieră

Primul pas în carieră se face încă din liceu, atunci când majoritatea tinerilor aleg ce facultate vor să urmeze. Cele mai căutate sunt cele de profil real, iar acest lucru se datorează, în special, ofertei salariale atractive dar și șansele mari de a fi angajat imediat după absolvirea facultății. Conform statisticilor, cei care urmează Facultatea de Automatică și Calculatoare au șanse mari de a se angaja. Practic, la Automatică, procentul de angajare este de sută la sută, iar salariul ca entry level este foarte bun. De asemenea, Industria Transporturilor oferă salarii mari tinerilor absolvenți. Astfel, în acest domeniu, salariul poate ajunge până la 1.500 de euro chiar în primii ani.

Deși nu este un domeniu cunoscut pe piața muncii, ingineria medicală oferă salarii mari. Astfel, cei care se ocupă de mentenanța și reparația instrumentelor medicale sofisticate, precum RMN sau ecografe, câștigă și 1.500 de euro pe lună, cu mult peste salariul unui medic cu vechime mare.

Care este cel mai căutat domeniu

De departe, cel mai căutat domeniu pe piața muncii este cel din IT. Aici, pe lângă faptul că oportunitățile de a avansa în carieră sunt frecvente, nivelul salariul poate crește într-un timp foarte scurt. Astfel, conform angajatorilor, în primii ani se poate ajunge și la un venit lunar de 2.000 de euro. De asemenea, oferta de locuri de muncă in acest domeniu este cea mai mare de pe piață. Pe site-urile de recrutare sunt sute de anunțuri prin care se caută specialiști IT. Astfel, cererea dar și oferta este mare în acest domeniu.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din Europa bagă bani într-un centru comercial la Bistriţa
Luni s-a dat startul lucrărilor celui de-al doilea centru comercial care se pregăteşte în Bistriţa. B1 se va întinde pe 12-13.000 de metri pătraţi şi va fi gata în luna noiembrie a acestui an. Printre brandurile care se vor regăsi în acest centru comercial se numără KFC, H&M, New Yorker, CCC, Deichman, Flanco, Hervis, Taco şi Noriel. Deşi abia acum se apucă de construcţie,...
[Adevarul]
23/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a murit una dintre cele mai bogate comune din România, care asigura peste 6.000 de locuri de muncă. „În noaptea aceea nu mai era nimeni. M-a luat frica”
Dacă în anii comunismului oferea peste 6.000 de locuri de muncă şi nu doar localnicilor, ci şi românilor care trăiau în zone sărace, în special din Moldova, dar şi inginerilor specializaţi în minerit care făceau zilnic naveta din Bucureşti la Filipeşti, în prezent, la exploatarea minieră mai lucrează 22 de salariaţi dintre care zece sunt paznici. În anii de glorie ai minei, 18...
[Adevarul]
22/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO Mitiska Reim a început lucrările la primul retial park din Bistriţa: Vor fi create sute de noi locuri de muncă
Belgienii de la Mitiska Reim, un fond privat de investiţii, au inaugurat, luni după-amiază, la Bistriţa, cel mai nou şantier din România unde urmează să se deschidă un retail parc, pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi şi care va crea 250 de noi locuri de muncă.
[Mediafax]
22/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
România nu are de lucru pentru românii cu înaltă calificare care lucrează în afară
Sunt cititori care spun că percepţia despre piaţa muncii din România este uşor distorsionată. Există cerere foarte mare pentru joburi entry-level din retail, horeca, call centere, service centere, cu salarii la limita de jos, sau în IT, cu salarii la limita de sus.
[Business Magazin]
22/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Pentru aceşti români, impozitul pe salariu va fi ZERO, indiferent de salariu!
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Bacău, că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018, el adăugând că această măsură va fi luată pentru a-i determina pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate.
[Capital]
22/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Meseriile și profesiile căutate în Europa, după Brexit, în vara anului 2017. Taurii îmbunătățesc calitatea vieții, Săgetătorii fac compromisuri │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Cu toate că Occidentul așteaptă 10-15 milioane de persoane să fie angajate în această vară, în general sezonieri, angajatorii sunt foarte departe ca să fie optimiști. Calitatea și pregătirea persoanelor care accesează formularele de angajare este în continuă deteriorare. Firmele și particularii cred că vor angaja mult mai puțină forță de muncă decât le trebuie, din cauza...
[Evenimentul Zilei]
21/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


A muncit 5 ani pentru jobul visurilor sale: Un moldovean schimbă educația lumii alături de compania Mindvalley din Malaysia. Cum poți APLICA și tu!
Alexandru Cucer este un tânăr moldovean de 27 de ani care a reușit să obțină un post de muncă într-o companie orientată spre schimbarea educației la nivel global – Mindvalley din Malaysia....
[B1 Tv]
21/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă vacante
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) informează că cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Bucureşti şi în judeţul Prahova, cele mai căutate posturi fiind cele de muncitori necalificaţi, lucrători comerciali şi agenţi de securitate.
[Adevarul]
21/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Anunț ȘOC al lui Bill Gates: Mulţi oameni vor rămâne FĂRĂ loc de muncă în viitorul apropiat
Conform declarațiilor magnatului, omenirea se îndreaptă cu paşi repezi către "Era Roboţilor", în care cele mai multe joburi vor fi preluate de maşini."În prezent, munca unui angajat într-o fabrică valoarează, să spunem, 50. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Topul domeniilor în care s-au făcut cele mai multe angajări: Angajatorii din industrie au creat peste 26.000 de locuri de muncă în ultimul an
Jumătate dintre noile angajări au fost făcute de trei sectoare: industria, comerţul şi serviciile de suport.
[Mediafax]
20/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bill Gates, avertisment fără precedent. Mulţi oameni vor rămâne fără loc de muncă
Ne îndreptăm cu paşi repezi către Era Roboţilor, o lume în care omenirea va trebui să găsească soluţii concrete la problema forţei de muncă, pentru că cele mai multe joburi vor fi preluate de maşini.
[Business Magazin]
20/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Liviu Dragnea le promite medicilor că îi scapă de impozite. Ce a hotărât șeful PSD cu privire la salariile medicilor militari
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Bacău, că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018, el adăugând că această măsură va fi luată pentru a-i determina pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate. (...)
[Romania Libera]
19/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dragnea: „Pentru orice medic, impozitul pe salariu va fi ZERO, indiferent de salariu”
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Bacău, că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018, el adăugând că această măsură va fi luată pentru a-i determina pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate.
[Evenimentul Zilei]
19/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


GALERIE VIDEO Bursa locurilor de muncă: Se caută muncitori şi turnători formatori în rândul deţinuţilor de la Penitenciarul Rahova
La penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, din Capitală, a fost organizată, joi, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele aflate în detenţie sau care urmează să fie eliberate, printre job-urile oferite fiind cele de muncitor necalificat, confecţioner, legumicultor sau turnător formator.
[Mediafax]
18/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


GALERIE VIDEO Bursa locurilor de muncă la Penitenciarul Rahova. Cele mai căutate meserii: muncitori şi turnători formatori
La penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, din Capitală, a fost organizată, joi, o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele aflate în detenţie sau care urmează să fie eliberate, printre job-urile oferite fiind cele de muncitor necalificat, confecţioner, legumicultor sau turnător formator.
[Mediafax]
18/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Sectoarele cu cele mai multe locuri de muncă vacante
Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forţă de muncă la nivel naţional, a crescut în primul trimestru al acestui an cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 62.220, însă se menţine sub nivelul maxim de după 2008, atins în al treilea trimestru din 2016.
[Adevarul]
18/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Joburi in Europa pentru romani. 16 tari europene au sute de locuri de munca vacante, cele mai multe in Italia si Germania
Angajatori din 16 state europene au aproape 750 de posturi vacante in reteaua EURES.
[ProTv]
18/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cele mai multe locuri de muncă vacante, în administraţia publică
Un număr de 62.200 locuri de muncă erau vacante în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 1.500 faţă de trimestrul anterior, iar cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (3,95%), potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
[Capital]
18/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ford concediază 1.400 de angajaţi în America de Nord şi Asia
Constructorul american de automobile Ford Motor Co a confirmat miercuri că va desfiinţa 1.400 de locuri de muncă în America de Nord şi Asia pentru a-şi reduce costurile şi a îmbunătăţi rentabilitatea, informează AFP.
[Capital]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Angajatorii, preocupaţi de dezvoltarea profesională şi cariera angajaţilor
Rezultatele studiului relevă că în România există preocupări diferite în zona de capital uman faţă de celelalte ţări din regiune sau la nivel global. În timp ce respondenţii din România şi Europa Centrală şi de Est considerăcă dezvoltarea angajaţilor se află în centrul preocupărilor angajatorilor, la nivel global,cel mai important aspect din perspectiva capitalului uman este...
[Adevarul]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Serviciu gratuit pentru angajatori şi şomeri. Cum te angajezi în străinătate prin reţeaua Eures
Reţeaua este formată din Biroul European de Coordonare (BEC), birourile naţionale de coordonare (BNC), partenerii EURES şi partenerii asociaţi EURES. Conform AJOFM Călăraşi, deşi Serviciile Publice de Ocupare a Forţei de Muncă sunt structurate diferit în fiecare ţară, ele au aceeaşi sarcină de bază, şi anume să contribuie la găsirea ofertei potrivite pentru cererea potrivită...
[Adevarul]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Satul din Botoşani cu linie directă la Milano! Ce stil de viață au localnicii
Localitatea Dersca este un sat din Botoşani, care se deosebește de multe comunităţi sărăcăcioase din judeţ, pentru că 70% din locuitorii lui sunt plecaţi la muncă în Europa, majoritatea în Italia....
[Antena3]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Proiectul investiţional Kaufland vine cu 1.000 de locuri de muncă în Moldova
Compania Kaufland intenţionează să construiască 15 magazine în Republica Moldova. Proiectul investiţional are o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro şi prevede crearea a peste 1.000 de locuri de muncă. Primele trei magazine se planifică a fi deschise în anul viitor. Despre intenţiile companiei conducerea acesteia a discutat astăzi, 16 mai, cu prim-ministrul Pavel Filip,...
[Adevarul]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


„Italienii“ din Botoşani. Cum s-a adaptat un sat românesc migraţiei: are transport direct spre Italia şi şcoală specială
Comuna Dersca, din judeţul Botoşani, s-a adaptat perfect migraţiei locuitorilor în străinătate, la muncă. În urmă au rămas bătrâni, copii, case, şcoli speciale şi facilităţi de transport direct până în marile oraşe ale Europei.
[Adevarul]
17/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Complexul Energetic Hunedoara caută mineri: joburile sunt oferite în subteran, la Exploatarea Minieră Vulcan
Complexul Energetic Hunedoara va angaja peste 30 de persoane, la mina Vulcan şi uzina din Petroşani. Potrivit reprezentanţilor companiei, în luna iunie vor avea loc o serie de concursuri pentru completarea deficitului de personal din zona minieră neacoperit în urma selecţiei organizate în luna aprilie a acestui an. Sunt oferite 20 de posturi de miner în la Exploatarea Minieră Vulcan şi...
[Adevarul]
16/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum îți pregătești copilul pentru joburile viitorului
Aproximativ 80% din job-urile anilor 2015-2025 vor fi bazate pe așa-numitele competențe STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică), arată Fundația Națională de Științe din Statele Unite ale Americii (O agenție guvernamentală ce susține procesele de cercetare și educație în toate domeniile non-medicale ale științei și ingineriei). Astfel, subliniază specialiștii,...
[Capital]
16/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 22.100 de locuri de muncă la nivel naţional. Cele mai multe sunt în Bucureşti, Prahova şi Arad
Peste 22.100 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Bucureşti, urmat de judeţele Prahova, Arad şi Sibiu, iar cele mai puţine în judeţele Suceava, Mehedinţi şi Vrancea, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
[Adevarul]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


NU AI LOC DE MUNCĂ? Vezi ce job-uri sunt vacante în țară!
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate astăzi 22.162 locuri de muncă.
[Evenimentul Zilei]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Afacere începută în cufărul bunicii
Mădălina Nistor are 38 de ani şi până de curând nu avea în plan nici să-şi schimbe jobul şi, cu atât mai puţin să înceapă un business pe cont propriu. Locul de muncă din multinaţională îi convenea de minune, însă ceva parcă a lipsit mereu. Aşa a apărut un brand unic pe piaţa din România. „Povestea mea de dragoste cu mătasea a început în copilărie. Îmi amintesc că...
[Adevarul]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un BĂRBAT s-a SINUCIS după o ceartă cu SOŢIA
Un bărbat în vârstă de 43 de ani din judeţul Olt s-a sinucis după ce a avut o ceartă mai aprinsă cu soţia sa, care era plecată în străinătate, la muncă.
[Evenimentul Zilei]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
S-A SINUCIS DUPĂ CEARTĂ CU SOȚIA! Vestea a picat ca un trăsnet peste cunoscuții bărbatului
Decizie șocantă a unui bărbat de 43 de ani din Olt. Acesta a decis să-și pună capăt zilelor după o ceartă cu soția aflată la muncă în străinătate. Potrivit Gazeta Nouă, acesta a fost găsit...
[B1 Tv]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


S-A SINUCIS DUPĂ O CEARTĂ CU SOȚIA! Vestea a picat ca un trăsnet peste cunoscuții bărbatului
Decizie șocantă a unui bărbat de 43 de ani din Olt. Acesta a decis să-și pună capăt zilelor după o ceartă cu soția aflată la muncă în străinătate. Potrivit Gazeta Nouă, acesta a fost găsit...
[B1 Tv]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO Mesajul emoţionant al fiicei lui Hagi, transmis de la Los Angeles, după ce tatăl ei a câştigat titlul de campion în România. Cum arată acum fata Regelui
Hagi a sărbătorit cum se cuvine, alături de prieteni şi apropiaţi, dar nu i-a avut alături pe copiii săi, Kira şi Ianis, care stau în SUA, respectiv Italia. Fiica Regelui, Kira, care are 22 de ani şi termină anul acesta cursurile de actorie şi regie la Los Angeles, i-a transmis tatălui ei un mesaj impresionant. "Sunt atât de mândră de tatăl meu..... ❤❤❤ Puţini ştiu câte...
[Adevarul]
15/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Liviu Dragnea: Nu e obligatoriu să se facă remanieri în urma analizării activităţii Guvernului
„Eu nu dau avertismente (miniştrilor - n.r.). Eu, personal, sunt foarte preocupat să se pună în operă programul de guvernare. Tot ce s-a pus în practică până acum a produs efecte pozitive şi românii au început să simtă lucrul acesta. Până pe 10 mai s-au înfiinţat 110.000 de noi locuri de muncă şi continuă să se întâmple asta. Au crescut investiţiile străine mult mai...
[Adevarul]
14/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


MOTIVUL pentru care peste 15% dintre români s-ar muta în acest oraş din ţară şi nu ar ezita nicio clipă să părăsească Bucureştiul
15,32% dintre românii chestionaţi într-un studiu realizat de Banca Mondială au declarat că s-ar muta în oraşul respectiv atraşi de calitatea vieţii şi de serviciile de sănătate din oraş, educaţie universitară, locuri de muncă, mediul cultural-artistic dinamic, mediul economic activ, mai ales pe servicii cu valoare adăugată mare, cum ar fi IT, industria farmaceutică.
[Business Magazin]
13/05/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE
Atentat terorist în Anglia: explozie la Manchester Arena
Atentat terorist în Anglia: explozie la Manchester Arena

Simona Halep, ultimele ştiri
Simona Halep, ultimele ştiri

Legea salarizării, ultimele știri
Legea salarizării, ultimele știri


| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY