ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM
Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?
Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT. Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala. Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Un tâmplar plecat în Germania a aflat că a lucrat un an ca medic la Spitalul Dorohoi
Un botoşănean care se află de patru ani la muncă în străinătate a constatat că a lucrat, cel puţin în actele de la Fisc, timp de un an, ca medic, la Spitalul Municipal din Dorohoi.  Bărbatul ...
[Antena3]
16/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cum a aflat un tâmplar din România, plecat la muncă în Germania, că este medic la Spitalul Municipal Dorohoi
Un botoșănean care se află de patru ani la muncă în străinătate a constatat că a lucrat, cel puțin în actele de la Fisc, timp de un an, ca medic, la Spitalul Municipal din Dorohoi. Citește mai departe...
[Romania TV]
16/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un botosanean stabilit in Germania a aflat din greseala ca figureaza ca medic la Spitalul din Dorohoi. Care este explicatia
Un botosanean care se afla de patru ani la munca in strainatate a constatat ca a lucrat, cel putin in actele de la Fisc, timp de un an, ca medic, la Spitalul Municipal din Dorohoi.
[ProTv]
16/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Grindeanu: Vorbim pentru anul 2017 de un PIB de 815 miliarde, o creştere economică de 5,2%, 180.000 de noi locuri de muncă
Grindeanu a spus că este interesat şi de respectarea angajamentelor luate de România ca stat membru al NATO, respectiv 2% din PIB trebuie să meargă către Armată.”Apropo de cadrul macroeconomic, vorbim pentru anul 2017 de un PIB de 815 miliarde, vorbim de o creştere economică de 5,2%, vorbim de o inflaţie de 1,4% şi vorbim de aproximativ 180.000 de locuri noi de muncă. Avem venituri...
[Adevarul]
15/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Pentru cei interesaţi să MUNCEASCĂ în STRĂINĂTATE! Vă prezentăm ofertele disponibile pe teritoriul UE
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 792 locuri de muncă vacante. Iată ce locuri de muncă sunt puse la dispozitia celor interesaţi de muncă în străinătate:
[Evenimentul Zilei]
15/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Percheziții la firme care plasează oameni la muncă în străinătate
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Caraş-Severin au executat, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală cu prejudiciu estimat de 100. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
14/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vreți să plecați la muncă în străinătate? Iată ofertele actuale din UE
Dacă vreți să plecați la muncă în străinătate, iată ofertele actuale din Uniunea Europeană.
[Evenimentul Zilei]
14/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


VESTE BUNĂ de la Mega Image, Auchan, Kaufland și Carrefour
Și în 2017 marii retaileri vor continua să se afle între principalii angajatori, cu alte mii de locuri de muncă pe care le vor crea în piaţă. Lucru posibil din cel puţin două motive: extinderea cu noi magazine şi investiţiile în online.
[Evenimentul Zilei]
14/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Retailul alimentar în 2017: Mai multe magazine și mii de locuri de muncă
Și în 2017 marii retaileri vor continua să se afle între principalii angajatori, cu alte mii de locuri de muncă pe care le vor crea în piață. Lucru posibil din cel puțin două motive: extinderea cu noi magazine și investițiile în online.
[Capital]
13/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vreți să plecați la muncă în străinătate? Iată ofertele actuale din UE
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 792 locuri de muncă vacante.Iată ce locuri de muncă sunt disponibile.
[Capital]
13/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


O tanara din SUA care lucra intr-o agentie guvernamentala a fost arestata la cel de-al doilea loc de munca. Ce a dat-o de gol
O femeie care era angajata unei agentii guvernamentale, Departamentul de Corectii din New York, a fost arestata, fiind acuzata de prostitutie dupa ce i-a propus unui politist sub acoperire sa intretina relatii sexuale pe bani.
[ProTv]
13/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Sute de locuri de muncă la cules de zmeură în Portugalia
Selecţia va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, în municipiul Târgovişte. Persoanele cu domiciliul în judeţul GORJ, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj (AJOFM). Durata contractului este de aproximativ trei luni, pentru culegători zmeură şi aproximativ 3-6 luni...
[Adevarul]
13/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Rata şomajului în Mehedinţi, aproape 9%
Din totalul de 10.034 şomeri înregistraţi (din care sunt 4.139 femei), 2.818 sunt şomeri indemnizaţi (28,08%), iar 7.216 şomeri neindemnizaţi (71,92%). “Comparativ cu sfârşitul lunii noiembrie 2016, când rata şomajului a fost de 9,01%, se poate constata că la 31.12.2016, aceasta s-a diminuat cu 0,02%, până la valoarea de 8,99%, această foarte mica scădere fiind determinată de...
[Adevarul]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cancelarul Austriei a prezentat un program de creştere pe 10 ani, prin reducerea imigraţiei
Cancelarul austriac, social-democratul Christian Kern, a prezentat un program pe următorii 10 ani axat pe crearea de locuri de muncă, creşterea investiţiilor publice şi taxarea companiilor multinaţionale, informează joi Reuters şi Xinhua. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Noua ordine mondială: a apărut O NOUĂ MARE PUTERE
Economiştii companiei americane de consultanţă şi audit PwC previzionează că anul acesta principalele economii din zona euro vor atinge niveluri record ale ocupării forţei de muncă, însă statele de la periferia zonei euro vor crea mai multe locuri de muncă noi.
[Evenimentul Zilei]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Previziuni PwC: SUA va impulsiona creşterea economică a marilor puteri
Economiştii companiei americane de consultanţă şi audit PwC previzionează că anul acesta principalele economii din zona euro vor atinge niveluri record ale ocupării forţei de muncă, însă statele de la periferia zonei euro vor crea mai multe locuri de muncă noi.
[Capital]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu se mai primesc cereri de angajare la fabrica de cablaje auto. În primele două zile au fost depuse 6.000 de solicitări
Fabrica va începe să funcţioneze din această primăvara, în prima etapă urmând să fie angajaţi în jur de 500 de persoane. „În momentul de faţă nu se mai primesc CV-uri, deoarece numărul cererilor depuse se apropie de 6.000. Sunt disponibile 1.500 – 1.800 de locuri de muncă, dar în prima fază vorbim de un număr de 500-700 de salariaţi. CV-urile vor ajunge la firmă, la...
[Adevarul]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Trump nu știe de fapt câți oameni au nevoie de un loc de muncă în SUA! Vezi ce GAFĂ a făcut noul Președinte
La ultima lui confetință de presă, noul Președinte ales al SUA nu a fost întrebat multe lucruri legate de economie, însă atunci când s-a întâmplat, acesta ar fi trebuit să invoce...
[B1 Tv]
12/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Donald Trump: 'Voi fi cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată'
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a afirmat miercuri că va fi 'cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată', transmite AFP.'Vom crea locuri de muncă. Am spus că voi fi cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
11/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Trump: 'Voi fi cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată'
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a afirmat miercuri că va fi 'cel mai mare creator de locuri de muncă pe care Dumnezeu l-a creat vreodată', transmite AFP.
[Capital]
11/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bătaie în Tg.Jiu pe locurile de muncă ale japonezilor de la Sumitomo cablaje auto
Angajările la viitoarea fabrică de cablaje auto din Tg. Jiu a firmei japoneze Sumitomo au fost oprite miercuri după ce în doar trei zile au fost primite peste 5.500 de cereri de angajare, la 1.500 – 1.800 de locuri de muncă disponibile.
[Digi24]
11/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bursă cu noroc la Olteniţa. 24 de bărbaţi, angajaţi ca agenţi de pază în Capitală
Marţi, 10 ianuarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă la cererea angajatorului, G4S Secure Solutions Bucureşti, la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olteniţa (ALOFM Olteniţa) din str. Argeşului nr.111. G4S Secure Solutions Bucureşti a oferit un număr de 40 de locuri de muncă adresate...
[Adevarul]
11/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Portughezii caută culegători de zmeură
Astfel, se ofera 300 de locuri de munca în domeniul agricol (recoltare zmeură) cu durata contractului de aproximativ 3 luni si cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimata de angajare: sfarşitul lunii...
[Adevarul]
11/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Zeci de mii de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi pierdute în cazul în care Londra nu va mai avea, după Brexit, acces la piaţa unică a Uniunii Europene, avertizează oficiali din cadrul asociaţiilor de profil citaţi de site-ul agenţiei Reuters.
[Mediafax]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Zeci de mii de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi pierdute în cazul în care Londra nu va mai avea, după Brexit, acces la piaţa unică a Uniunii Europene, avertizează oficiali din cadrul asociaţiilor de profil citaţi de site-ul agenţiei Reuters.
[Mediafax]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Marine Le Pen cere repatrierea producţiei companiilor auto franceze, inclusiv Renault, după modelul Trump
Trump a ameninţat că va impune taxe vamale pentru maşinile produse în străinătate, deoarece această practică îi costă locuri de muncă pe americani. El a salutat decizia Ford de săptămâna trecută de a anula planurile de construcţie a unei fabrici în Mexic, precum şi confirmarea planurilor Fiat Chrysler Automobiles de a crea încă 2.000 de locuri de muncă în fabricile din SUA....
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Abia acum s-a aflat: S-a publicat CV-ul soţiei lui Igor Dodon
Pe site-ul oficial al Președinției Republicii Moldova a fost făcut public CV-ul Galinei Dodon, soția noul președinte al statului, Igor Dodon. Potrivit descrierii, Prima Doamnă a făcut două facultăți și a deținut mai multe joburi în domeniul finanțelor, conform timpul.md. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Locuri de muncă pe diverse meserii în Germania pentru studenti
În perioada 5 ianuarie – 9 februarie 2017, studenţii care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2017 (minim 2 luni) în Germania, se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brasov. Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi gastronomie în Bavaria si Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee),...
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Preşedintele Alibaba, Jack Ma, s-a întâlnit cu Donald Trump şi a promis un milion de locuri de muncă în SUA
Preşedintele Alibaba, miliardarul Jack Ma, s-a întâlnit luni cu preşedintele american ales Donald Trump, căruia i-a promis că va contribui la crearea a un milion de locuri de muncă în Statele Unite, în următorii cinci ani, a declarat un purtător de cuvânt al grupului chinez de comerţ electronic, transmite Reuters.
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Dacă îţi actualizezi CV-ul pe eJobs.ro poţi ajuta şi tu 3 tineri talentaţi să-şi continue studiile
În viaţă, pentru a reuşi, e nevoie de multă muncă, de determinare şi de puţin noroc. Nu, nu sunt citate dintr-o culegere motivaţională, ci reţeta care stă la baza unei cariere de succes. Numai că, vedeţi voi, din ecuaţie lipsesc uneori anumite componente şi atunci lupta devine mai anevoioasă.
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Angajări. Bursa locurilor de muncă pentru agenţi de pază, la Olteniţa
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Călăraşi organizează marţi, 10 ianuarie, bursa locurilor de muncă, la cererea angajatorului G4S Secure Solutions Bucureşti. Acţiunea se va desfăşura începând cu ora 10.00, la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Olteniţa (ALOFM Olteniţa), str. Argeşului nr.111. Sunt disponibile 40 de locuri de...
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Aşteptările patronatelor în 2017: condiţii de activitate mai bune pentru agenţii economici
„De asemenea, se doreşte să fie majorate investiţiile în activitatea economică a Republicii Moldova. Premise pentru aceasta sunt: acordul de colaborare cu Fondul Monetar International. Investiţii mai bune ar însemna un potenţial de creştere economică mai bună”, a spus Leonid Cerescu. În opinia lui, bine ar fi să se asigure o stabilizare a politicilor bugetar-fiscale, astfel ca...
[Adevarul]
10/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bătaie mare pe locurile de muncă de la fabrica de cablaje auto. Peste 1.500 de cereri de angajare au fost depuse în prima zi
Angajatorul a venit pregătit cu aproximativ 800 de formulare, dar nu au fost suficiente, acestea terminându-se după numai câteva ore. Adi Benegui, din comuna Vladimir, a lucrat în ultimii zece ani în străinătate, dar nu mai vrea să plece de acasă: „CV-urile vor fi trimise la Severin, unde se va face selecţia. Nu ni s-a spus nimic cu privire la salariile pe care le oferă. Am lucrat...
[Adevarul]
09/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un artist creează păpuşi suprarealiste cu chipurile vedetelor de la Hollywood
CyGuy, pe numele real Cyrus (foto jos), este cunoscut pentru talentul de a transforma păpuşile în copii fidele ale vedetelor de la Hollywood. Dacă la început totul a fost un hobby, în prezent el îşi câştigă existenţa din vânzarea păpuşilor, pentru care fanii vedetelor plătesc între 250 şi 1.500 de dolari. Cyrus colecţionează jucării încă de când avea patru ani, iar...
[Adevarul]
08/01/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE
Nou atentat terorist în Turcia
Nou atentat terorist în Turcia

Simona Halep, ultimele ştiri
Simona Halep, ultimele ştiri


| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora
Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2016 - DIRECTWAY