ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 octombrie 2017

 
ARTICOL ZIAR.COM


Ce joburi din IT sunt cele mai bine plătite?

Locuri de muncă: ce joburi din industria tehnologică sunt cele mai bine plătite şi cele mai căutate?

Trimite Email  

Nu mai este nici o noutate ca industria tehnologica este de mare actualitate si ca atinge culmi pe care niciunul dintre noi, probabil, nu le-a visat. Domeniul IT este unul dintre domeniile cele mai dezvoltate oferind din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca, in intreaga tara.

Acesta este si motivul pentru care joburile in IT sunt foarte bine platite, oferind oportunitati majore celor care le detin. Foarte multe dintre aceste joburi IT sunt destul de nou aparute, odata cu inventarea tabletelor, iphone-urilor, facebook-ului, etc.
Pentru a avea un job in IT este necesara experienta in domeniu, insa aceasta nu este intotdeauna un criteriu de selectie, existand si posturi care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

1. Software Engineer/Programator

Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi..
Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos post oferit potentialilor angajati din IT.
Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu.
In ceea ce priveste salariul, acest job aduce unui angajat un salariu ce depaseste de 10-15 ori venitul mediul an celorlalti angajati. Un programator incepator poate castiga 500-600 de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar.
Din totalul de 60.000 de specialisti in domeniul IT,programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Automatica, Cibernetica sau Informatica.

2. Manager retele de socializare

Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare.
Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor.
Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului.
Un angajat pe postul de manager Social Media, are un salariu de aproximativ 750 de euro, insa salariul poate fi influentat in mod evident de companie si capitalul sau.

3. Administrator baza de date

Un angajat pe postul de administrator/specialist baza de date trebuie sa intretina baza de date a companiei, oferind asistenta utilizatorilor pentru folosirea proiectelor software dezvoltate.
Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

4. Dezvoltator aplicatii mobile

Piata aplicatiilor mobile a prins foarte repede contur dezvoltandu-se o intreaga industrie pe seama acestora. Pentru aceasta piata a luat nastere si jobul de dezvoltator aplicatii mobile, ce care ca atributii crearea si realizarea design-ului aplicatiilor pentru telefoane mobile, tablete, etc, astfel incat sa ofere userilor o navigare usoara.
Acest post este la mare cautare, deoarece majoritatea utilizatorilor aleg folosirea smartphonului sau a tabletei pentru navigare, cumparaturi sau jocuri.

5. Web designer/web developer

Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala.
Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

[sursa : Infomunca]

ULTIMELE STIRI:

Medicii români, recrutați de țările din Europa. Salarii de mii de euro și cazare gratis
Dacă statul român nu face nimic pentru medici şi asistenţi, spitalele din Europa au înţeles că la noi găsesc specialişti bine pregătiţi.
[ProTv]
21/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ce șanse de angajare are o persoană la vârsta a doua, dar cu experiență: ”De doi ani încerc să mă angajez!”
Mii de locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele bine-pregătite, iar angajatorii îi apreciază pe cei cu experiență, dar, în unele cazuri, vârsta devine un handicap, iar angajarea un vis îndepărtat. Vineri, la Sala Palatului din Capitală, s-a deschis un nou târg de job-uri, ”Angajatori de top”, (...)
[Libertatea]
21/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Compania americană care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă în Timişoara. Ce planuri au în România cei care au cumpărat Solectronul
Compania Flex, unul dintre cei mai importaţi jucători de pe piaţa internaţională în domeniul tehnologiei şi producţiei de echipamente, va investi în anii următori în extinderea departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la Timişoara.
[Adevarul]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
'Un Brexit dur' ar putea costa Belgia 42.000 de locuri de muncă (estimare a guvernului belgian)
Guvernul belgian a avertizat vineri că ''un Brexit dur'', fără un acord privind viitoarele relaţii comerciale între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, ar putea avea ''un impact catastrofal'' pentru Belgia şi ar costa-o pierderea a 42.000 de locuri de muncă, relatează AFP. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


''Un Brexit dur'' ar putea costa Belgia 42.000 de locuri de muncă
Guvernul belgian a avertizat vineri că ''un Brexit dur'', fără un acord privind viitoarele relaţii comerciale între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, ar putea avea ''un impact catastrofal'' pentru Belgia şi ar costa-o pierderea a 42.000 de locuri de muncă, relatează AFP.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Nu vor să muncească românii? 7 candidaţi pe un post la o fabrică nouă de volane. 1.400 de oameni şi-au depus CV-urile
Peste 1.400 de oameni şi-au depus CV-urile pentru cele 200 de joburi scoase la concurs în Rovinari, de o firma producătoare de volane. În prima fază investitorul, o firmă din Braşov, caută 200 de muncitori, dar în viitor va ajunge la 500 de angajaţi.
[Business Magazin]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bursa locurilor de muncă: 42.158 de oferte, 290 angajați pe loc. Alți 6.684 absolvenți selectați
La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată pe 20 octombrie, la nivel național, au fost oferite 42.158 locuri de muncă.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Job-ul din România pe care îl poate învăţa oricine şi îţi aduce un salariu de 14.000 de lei pe lună! Sunt mii de locuri de muncă disponibile, iar angajatorii nu găsesc suficienţi candidaţ
Un candidat care cunoaşte limbajul de programare Java şi care are între unu şi trei ani de experienţă profesională primeşte un salariu net cuprins între 1.500 şi 2.000 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate de compania de externalizare de servicii de HR Smartree România.
[Business Magazin]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Salariul cerut de un măcelar român cu șomaj de 600 EUR în Germania: ”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”
Aproape 1.500 de firme din toată ţara au căutat vineri să angajeze peste 25 de mii de oameni la bursa locurilor de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti.
[ProTv]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Începe Târgul Angajatori de TOP, la Sala Palatului. Câte firme vin şi ce joburi sunt puse la bătaie
5.000 de oportunităţi de angajare pun la bătaie în această toamnă cele o sută de companii participate la ediţia bucureşteană a târgului de cariere „Angajatori de TOP” organizată, vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului.
[Adevarul]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Ţările trebuie să îmbunătăţească reţelele de transport pentru a atinge obiectivele de dezvoltare
Reţelele mondiale din transport au rămas în urma cererii crescute iar ţările riscă să rateze obiectivele de dezvoltare dacă este pus în pericol accesul la locuri de muncă, pieţe şi servicii medicale, au apreciat joi Banca Mondială, Naţiunile Unite şi alte agenţii internaţionale, potrivit Reuters.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


AMOFM: 129 de agenţi economici oferă peste 5.000 de locuri de muncă la Bursa pentru absolvenţi de la Bucureşti
Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) organizează, vineri, o nouă ediţie a "Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi", la Palatul Naţional al Copiilor, potrivit Agerpres.
[Capital]
20/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Europarlamentar PSD, despre detașarea muncitorilor în străinătate. Ce a votat Parlamentul European?
"Luni, 16 Octombrie 2017, Comisia de Muncă din Parlamentul European a votat raportul asupra directivei privind muncitorii detașați. Acest raport a stârnit multe dezbateri, generând un clivaj între Est si Vest. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Banca Mondială: Reţelele din transport au rămas în urma cererii
Reţelele mondiale din transport au rămas în urma cererii crescute iar ţările riscă să rateze obiectivele de dezvoltare dacă este pus în pericol accesul la locuri de muncă, pieţe şi servicii medicale, au apreciat joi Banca Mondială, Naţiunile Unite şi alte agenţii internaţionale, transmite Reuters.
[Capital]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Atenţie la ţepele de pe Internet. Ce se poate ascunde în spatele ofertelor de muncă la domiciliu
Ofertele cu locuri de muncă din faţa calculatorului, care mai de care mai fanteziste, au explodat în ultima perioadă în mediul online. Specialiştii recomandă să deschidem bine ochii înainte de a comunica unor necunoscuţi date personale.
[Adevarul]
19/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Şanse de angajare pentru absolvenţi. Peste 360 de locuri de muncă sunt puse la bătaie
Cei 23 de angajatori care şi-au anunţat, până acum, participarea sunt în căutarea a peste 360 de angajaţi, atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 550 locuri de muncă vacante la Bursa pentru absolvenţi. Şomerii până în 25 ani, de patru ori mai mulţi
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este organizată în două oraşe din Olt, numărul locurilor de muncă anunţate depăşind 550.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


(P) Vineri și sâmbătă la Angajatori de TOP: 5000 de joburi și salarii de la 300 euro la 1500 euro
Săptămâna aceasta, pe 20-21 octombrie la Sala Palatului din București, are loc târgul de carieră Angajatori de TOP. 5000 de oportunităţi de carieră , 100 de companii si peste 10 000 de vizitatori sunt cifrele ediției din această toamnă. Joburile deschise în cadrul târgului de carieră sunt remunerate de angajatori cu salarii începând de la 300-400 euro și care pot ajunge la...
[Digi24]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Revolta angajaţilor fabricii mistuite de foc. La o lună de la marea tragedie oamenii sunt într-o situaţie disperată
Mulţi dintre cei peste 100 de angajaţi ai fabricii de uleiuri esenţiale din Orăştie, care în urmă cu o lună a fost mistuită de un incendiu au ajuns într-o situaţie disperată. Susţin că nu şi-au mai primit salariile şi că urmează să fie rămână fără locuri de muncă.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 1.500 de locuri de muncă. Spania cheamă oameni la cules căpşuni
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.534 locuri de muncă, se arată într-un comunicat al ANOFM.
[Capital]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


VIDEO EXCLUSIV/ Succesul nu l-a schimbat pe Marcel Iureș: “Nu cred că știu să stau degeaba sau «să mă sparg în figuri»!”
Marcel Iureș a ajuns actor din întâmplare, după ce a testat, în tinerețe, mai multe joburi. Este cel mai bine cotat actor român la Hollywood, însă faima de care se bucură de ani buni nu l-a schimbat. Este adorat de public și își pregătește minuțios fiecare rol, pentru ca aparițiile sale să fie ireproșabile. (...)
[Libertatea]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Aproape 600 de locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziţia absolvenţilor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, organizează, vineri, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Acţiunea are loc, de la ora 10.00, la Clubul Studenţilor din Târgovişte şi au confirmat participarea 37 de agenţi economici.
[Adevarul]
18/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Un GIGANT AMERICAN va 'rupe' tot: Când vine în România și ce piață vrea să cucerească
Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea foarte multe locuri de muncă. Un gigant al economiei americane și mondiale se pregăteşte să investească masiv în România, pe o piață care poate aduce țării noastre un profit imens. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
17/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Yves Caracatzanis: 'Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european'
Industria auto din România este dată ca exemplu pozitiv la nivel european, în ultimii 20 de ani fiind create în acest sector 206.000 de locuri de muncă, a declarat, marți, Yves Caracatzanis, director general al Groupe Renault România și președinte al Parteneriatului Auto Român (PAR). Citește mai departe...
[StiripeSurse]
17/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Programul Start-Up Nation a început cu 2 luni întârziere. Ministru: "Merge impecabil"
După multe amânări, programul Start-Up Nation, prin care guvernul îşi propune să creeze cel puţin 20.000 de locuri de muncă, primeşte în sfârşit bani.
[ProTv]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


FOTO Cum arată unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România. Lucrările au costat peste nouă milioane de lei
După cinci ani de muncă şi investiţii, a fost inaugurat unul dintre cele mai modern blocuri operaorii, din România, dedicate urologiei. Noua secţie care poate fi comparată cu cele mai dotate secţii de urologie din Europa, urmând ca medicii să realizeze intervenţii minim-invazive, unele dintre ele în premieră
[Adevarul]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Salarii de la 300 la 1500 de euro la târgul de carieră Angajatori de Top
Peste 5000 de locuri de muncă sunt disponibile în cadrul târgului de carieră Angajatori de Top, ediţia de toamnă, salariile puse la bătaie de companii pornind de la 300 de euro şi ajungând la 1500 de euro. Evenimentul are loc în Capitală în perioada 20-21 octombrie.
[Adevarul]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Studiu eJobs: companiile se plâng că nu găsesc angajați buni, dar doar un sfert oferă salarii mai mari
Opt companii din zece se plâng că nu mai găsesc angajați valoroși pentru locurile de muncă disponibile, însă doar una din patru preferă să ofere salarii mai mari decât media pieței pentru a-i atrage, relevă un studiu realizat de către eJobs. Majoritatea firmelor preferă să caute în alte orașe sau în domenii (...)
[Libertatea]
16/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Târg de locuri de muncă la Penitenciarul Oradea
Târg de locuri de muncă la Penitenciarul Oradea
[Digi24]
15/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Interviu de angajare cu ochelari de realitate virtuală
Companiile din România recurg la metode din ce în ce mai inventive pentru recrutarea angajaţilor. Ochelarii pentru realitate virtuală sunt folosiţi pentru prima dată în România de o societate la un târg de joburi. Oficialii spun că tinerii pot să se acomodeze astfel mai uşor cu birourile şi mediul în care ar urma să profeseze.
[Digi24]
15/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
Ce înseamnă pentru Alba complexul de golf de 15 milioane de euro inaugurat la Ciugud: turism internaţional, locuri de muncă, bani la bugetul local
Complexul de golf inaugurat sâmbătă la Ciugud, în Alba, va aduce multe beneficii pentru întreaga zonă. Pe lângă posibilitatea de a organiza competiţii la nivel internaţional, complexul va contribui la dezvoltarea turismului şi va aduce resurse financiare importante la bugetul local.
[Adevarul]
14/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Șomajul apune în UE! Raportul care arată că piața muncii e în favoarea angajaților
Comisia Europeană a publicat, vineri, raportul anual privind evoluțiile pieței muncii și ale salariilor din Europa, care arată că ocuparea forței de muncă din UE depășește nivelurile dinaintea crizei, cu peste 235 de milioane de persoane încadrate în muncă, iar șomajul, care în prezent este de 7,6%, se apropie și el de nivelurile anterioare recesiunii, informează un comunicat de...
[Capital]
13/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 27.212 locuri de muncă, în data de 12 Octombrie 2017.
[Capital]
13/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Klemm: Investiţia pentru lansarea modelului EcoSport demonstrează încrederea Ford în România şi forţa de muncă de aici
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat marţi, la Craiova, că investiţia de 200 de milioane de euro făcută de grupul Ford pentru producţia în fabrica de la Craiova a modelului EcoSport "demonstrează încrederea acestei companii în România şi forţa de muncă" din ţara noastră.
[Capital]
12/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Premieră. Târg de joburi în care vizitezi comoania prin ochelari de realitate virtuală
Tehnologia realității virtuale va fi utilizată în premieră în cadrul unui târg de carieră, care are loc zilele acestea la Timișoara. Angajatori de TOP Timișoara înglobează realitatea virtuală în experiența candidaților, pentru a le putea arăta concret acestora cum ar putea fi la noul loc de muncă.
[Evenimentul Zilei]
12/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
[Digi24]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
Vocile Banatului | Joburile momentului, la Angajatori de Top. Ce cauta companiile la Timisoara
[Digi24]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Cât câştigă o prostituată româncă în Dubai? SUMĂ COLOSALĂ în doar 15 zile de "muncă". ANUNŢ VIRAL
Prostituția generează tot mai multe venituri, acest domeniu fiind tot mai răspândit în lume. Frumusețile autohtone s-au reorientat în ultima perioadă, iar cazurile în care femei din România au devenit “celebre” în străinătate sunt tot mai dese.
[Evenimentul Zilei]
11/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Bursă de locuri de muncă la penitenciar
Bursă de locuri de muncă la penitenciar
[Digi24]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


Concurența tremură: Un GIGANT german vine în România și vrea să 'facă legea' pe piață
Se anunţă o mutare de proporţii în ţara noastră care va crea foarte multe locuri de muncă. O importantă companie se pregăteşte să investească masiv în România, într-o industrie care poate aduce țării noastre un profit imens. Citește mai departe...
[StiripeSurse]
10/10/2017 [+][mai mult] [Articol complet]


 
 
 DOSARE SPECIALE

Germania sub teroare, atentat terorist la Munchen


Simona Halep, ultimele ştiri


Spania suspendă autonomia Cataloniei
| RSS | Stabiliti un link |
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2017 - DIRECTWAY